Terug naar overzicht

Handige onderwijs-apps: Samenwerken in de klas met de Schoolwerk-app

Frank
donderdag 6 september 2018
Door Frank
‘Schoolwerk’ is een iPad-app waarmee leerkrachten en leerlingen nóg meer uit hun iPad kunnen halen. Zo is het zeer eenvoudig om opdrachten uit te zetten, de voortgang bij te houden en samen te werken. In dit blog leggen wij u in het kort uit wat u met deze app kunt doen en de toegevoegde waarde voor alledaags gebruik in de klas.

In de app ‘Schoolwerk’ is het uitzetten van opdrachten echt kinderspel. Selecteer de klas waaraan u een (huiswerk)opdracht wilt geven en selecteer een datum voor wanneer deze ingeleverd moet worden. Daarbij kunt u bij de opdracht een document, pdf-bestand, link of zelfs activiteiten in apps toevoegen. De leerlingen zien alle uitgezette opdrachten in een overzichtelijk dashboard, waarbij de opdrachten die als eerste ingeleverd moet worden vooraan staan. De leerlingen kunnen vervolgens op de opdracht klikken om deze te openen en de door u gegeven instructies te lezen.

Schoolwerk

Ook biedt de app u de mogelijkheid om de voortgang van de opdrachten te volgen; bijvoorbeeld welke leerlingen zijn of haar opdracht al heeft ingeleverd en hoeveel tijd de leerling aan de opdracht heeft besteed. Hierdoor kunt u uw lessen en opdrachten dus nóg beter op uw leerlingen afstemmen. Behalve dat u op deze manier veel meer overzicht heeft op de voortgang van uw leerlingen, is er nog een functionaliteit die Schoolwerk zelfs nóg waardevoller maakt. Leerlingen kunnen met behulp van de app namelijk ook nog eens met elkaar samenwerken. Terwijl ze dat doen, kunt u met ze meekijken, feedback geven, of zelfs gesproken commentaar toevoegen – allemaal via uw iPad.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Schoolwerk-app of bent u benieuwd hoe Amac Onderwijs u hierin kunt ondersteunen? Wilt u hier meer over weten of heeft u nog vragen over het lesprogramma ‘Iedereen is creatief’? Ga dan naar de website van Amac Onderwijs of neem vrijblijvend contact met ons op via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl!

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Frank
donderdag 6 september 2018
Door Frank