Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Pocket

Marco
dinsdag 7 februari 2017
Door Marco
U kent het wel: gedurende de dag komt u heel veel interessante content tegen waar u op dat moment geen tijd aan kunt of wilt spenderen. Denk aan mailtjes van een collega met een interessant educatief artikel of een leuke video die u in de klas wilt laten zien. Of linkjes van mensen die u volgt op Twitter of Facebook. Jammer genoeg kunt u de betreffende link in een later stadium vaak niet meer terugvinden.

Pocket

Waarschijnlijk stuurt u dergelijke links vaak naar uzelf toe via e-mail. Of voegt u ze toe aan een lange onoverzichtelijke lijst met bladwijzers (favorieten) in uw webbrowser. Of u stelt dat bewaren nog even uit, door tabbladen in uw webbrowser open te houden waarbij u af en toe wat kwijt raakt doordat u deze per ongeluk afsluit.

Pocket

Een persoonlijke krant

Met Pocket kunt u interessante pagina’s op het web bewaren om later te bekijken. Bewaar uw linkjes in het vervolg met één druk op de knop in de app Pocket. Vanuit Pocket kunt u ze dan, wanneer u wél tijd hebt, op uw gemak lezen of bekijken. Op ieder apparaat (Pocket synchroniseert de inhoud tussen al uw favoriete apparaten) en (op video na) ook offline. Zie Pocket als een persoonlijke krant met artikelen en video’s die u zelf hebt opgepikt.

Deze app is in het Nederlands te gebruiken. Doordat artikelen te taggen zijn (u geeft ze een label, zodat het artikel met een zoekwoord terug te vinden is) is deze app ook uitermate geschikt om te gebruiken als database wanneer u iets meer over een bepaald onderwerp wil weten, een presentatie moet maken of achtergrondinformatie zoekt. Er is ook een betaalde variant, waarbij u een permanente bibliotheek creëert, zodat u een persoonlijke back-up heeft van alles wat u opslaat.

"Met Pocket heeft u letterlijk altijd alle relevante informatie in uw achterzak."

Pocket is gratis te downloaden. U downloadt de app hier.

Marco
dinsdag 7 februari 2017
Door Marco