Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Plickers

Marco
vrijdag 6 oktober 2017
Door Marco
Een digitale quiz afnemen of directe digitale feedback ontvangen van je leerlingen? Er zijn diverse mooie en eenvoudige apps beschikbaar als Socrative & Kahoot. Deze apps hebben echter 1 grote beperking; alle leerlingen moeten een device hebben om te kunnen reageren. Met de app Plickers omzeil je dit probleem meteen en kan je aan de slag met digitale vragen en feedback wanneer je slechts 1 iPad tot je beschikking hebt!

Bij Plickers kan je met een gratis account meteen aan de slag met het maken van vragen. Je kunt twee type vragen maken: meerkeuze- en goed/fout vragen. Toevoegen van afbeelding is bij beide type vragen een mogelijkheid. Aan het begin van het schooljaar maak je eenmalig je klas aan met de namen van de leerlingen. Al je leerlingen krijgen automatisch een nummer en een QR-code toegewezen. Deze QR-codes worden uitgeprint en evt. gelamineerd. Na deze 3 acties (vragen maken, klas aanmaken en leerlingen nummer en QR-codes toewijzen) kan je aan de slag op ieder willekeurig moment in de les.

Plickers in de klas

Na het opstaren van de app door de leraar komen de vragen in de ‘Live View’-modus op je scherm. Je kan deze evt. mondeling toelichten. De leerlingen houden vervolgens hun blaadje met het antwoord op de juiste manier omhoog: een kwartslag draaien verandert hun antwoord (wat op het blaadje staat aangegeven). Je kan evt. Bij jongere leerlingen gebruik maken van kleuren i.p.v. getallen. Met je iPad scan je vervolgens de klas. Dit gaat verbazingwekkend eenvoudig en snel. De camera registreert zo de antwoorden van de leerlingen en doordat de nummers corresponderen met de namen, wordt zo per persoon zichtbaar wie welke vragen goed of fout beantwoord.

Plickers in de klas

Plickers slaat vervolgens alle data op. Zo kan de leraar zien hoe welke klassen/leerlingen welke vragen hebben gemaakt, maar ook hoe vaak bepaalde vragen in totaal goed of fout zijn beantwoord. Dit kan uiteraard erg handig zijn als je wat dieper in de data wilt duiken. Een mooie gratis applicatie die snel en zonder veel benodigdheden is in te zetten.

Voor meer info, kijk op de website van Plickers

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Marco
vrijdag 6 oktober 2017
Door Marco