Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Padlet

Frank
donderdag 29 juni 2017
Door Frank
We kennen ze allemaal; de post-it. Een uitvinding uit 1977. De post-it is nog steeds een product dat velen van ons dagelijks gebruiken. Uiteraard kent de post-it inmiddels tal van digitale varianten. De app Padlet is daar een heel mooi voorbeeld van.

Online prikbord
Padlet is een online muur of prikbord, waarop u digitale post-its kan plaatsen. Deze kunnen bestaan uit korte berichten die u kunt verrijken met bestanden, foto’s, geluidsbestanden, video’s en hyperlinks. Bijdrages kunnen ‘in het wilde weg’ op een ‘muur’ worden geplaatst, maar u kunt ook templates kiezen die meer ordening kennen.

Padlet is op veel verschillende manieren in te zetten in het onderwijs: voorkennis activeren, brainstormen, discussiëren, vragen stellen en antwoorden delen, reflecteren.

De beheerder
Degene die de ‘muur’ aanmaakt, is ook de beheerder. De beheerder heeft een aantal mogelijkheden om de muur met andere gebruikers te delen. De instellingen variëren van geheel openbaar (dus vindbaar voor iedereen) tot gesloten en alleen via een uitnodiging te vinden. Zo kunt u in allerlei verschillende groepsverbanden samenwerken.

Padlet

Te gebruiken in het onderwijs
Padlet is op veel verschillende manieren in te zetten in het onderwijs: voorkennis activeren, brainstormen, discussiëren, vragen stellen en antwoorden delen, reflecteren. Meer ideeën zijn hier te vinden.

Gratis gebruik
Padlet kan gratis worden gebruikt, maar tegen betaling is er een abonnement af te sluiten, waarmee een aantal extra features kan worden ontsloten. Het gratis abonnement is wat ons betreft ruim voldoende!

Padlet is beschikbaar als app voor iOS of als web-app via de website:

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over Padlet en hoe deze app in het onderwijs te gebruiken, neem dan gerust contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Frank
donderdag 29 juni 2017
Door Frank