Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: MyScript Stylus

Marco
woensdag 18 april 2018
Door Marco

Myscript Stylus

Handschrift versus typen. Een veelgenoemd argument van leraren om de iPad bij het maken van aantekeningen en schrijven van teksten niet te gebruiken, zijn de berichten die in de media verschijnen over de effecten hiervan.

Onderzoek laat zien dat schrijven en typen een verschillend effect hebben op diverse cognitieve functies. Dit beïnvloedt niet alleen de schrijf-, maar ook de leesvaardigheid. Er is echter nog niet veel gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze vragen. Dat komt gedeeltelijk doordat het lastig is om twee groepen te vinden die u kunt vergelijken: er zijn nog maar weinig mensen die géén gebruik maken van computers. Dat bij jonge kinderen de ontwikkeling van het handschrift parallel loopt aan de ontwikkeling van de (fijne) motoriek

De meest natuurlijke manier op teksten op uw iPad in te voeren

Schrijven op de iPad kan echter al een tijdje. Met de iPad Pro in combinatie met een Apple Pencil (of pencils van andere bedrijven). Echt gebruiksvriendelijk werkte dit tot nu toe echter niet. Met de gratis app MyScript Stylus is dit voorbij! Deze gratis app is niets meer dan een toetsenbord dat u kan toevoegen aan uw bestaande toetsenborden. Kiest u het MyScript-toetsenbord, dan worden de letters van uw toetsenbord op uw scherm vervangen door een blanco schrijfvak. Met de Pencil kan u hier nu eenvoudig teksten schrijven (blokletters, losse letters én aan-elkaar-geschreven-schrift methodisch schrift). Het mooie hiervan is dat de geschreven tekst onmiddellijk foutloos wordt omgezet naar een getypte tekst. Met een paar eenvoudige bewegingen en handelingen kan u correcties toepassen op uw eigen geschreven teksten.

Myscript Stylus

Omdat deze functionaliteit nu ook op de nieuwe, goedkopere iPad 2018 werkt, is schrijven op de iPad nu voor iedere leerling én leraar een stuk dichterbij gekomen.

Meer info: https://www.myscript.com/stylus/

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Myscript Stylus en/of de nieuwe iPad voor uw school, neem dan contact op met ons Onderwijs team via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
woensdag 18 april 2018
Door Marco