Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Mindmappen met Popplet

Marco
woensdag 17 januari 2018
Door Marco

Mindmappen met Popplet

In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van Mindmaps – ook wel woordspinnen genoemd in het basisonderwijs. U kunt deze werkvorm goed gebruiken om teksten samen te vatten, om uw gedachten op een rij te zetten, om een script te ontwerpen of om de voorkennis van een vorige les in kaart te brengen. Het aanbod van apps op dit gebied is bijzonder uitgebreid. Sommigen heel uitgebreid met veel verschillende functies en andere zijn heel eenvoudig in het gebruik.

Popplet is favoriet bij veel leraren. Juist omdat het eenvoudig in het gebruik is en toch bezit de app de functies die u nodig hebt. In de gratis (Lite) versie zit voldoende functionaliteit om deze app zinvol in te kunnen zetten in de klas. De betaalde variant geeft functionaliteit om ook online samen te kunnen werken. De betaalde versie kost €4,99.

Een Mindmap van Popplet is opgebouwd uit verschillende blokken, Popple’s genaamd. U kunt in een Popple foto’s zetten, tekst typen en zelfs tekenen. In de web-versie is het zelfs mogelijk filmpjes toe te voegen. Doordat u verbindingslijnen kan trekken tussen alle Popple’s, kleuren en grootte kan aanpassen blijft de Popplet te allen tijde overzichtelijk.

Popplet heeft dus ook een web-versie waarin u op een apparaat met internetverbinding ook kunt werken aan uw Popplets. Dit werkt ook naadloos samen met de app op uw iPad. Zo kunt u op het ene apparaat een Popplet maken en er op het andere apparaat aan doorwerken. Ook kunt u online samenwerken in een Popplet en mensen uitnodigen die meewerken. Samen brainstormen terwijl u niet bij elkaar bent was nog nooit zo makkelijk!

Op Eduapp.nl zijn al heel veel lesideeën bij Popplet gemaakt. Doordat er binnen Popplet samengewerkt kan worden, is deze app geschikt voor alle werkvormen waarin meerdere leerlingen en leraren kennis willen delen, processen in beeld willen brengen en een gezamenlijk product willen presenteren. Inleveren is eenvoudig, een tik op de export-knop en de Popplet kan opgeslagen worden als een foto op de iPad of geëxporteerd worden als een PDF.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
woensdag 17 januari 2018
Door Marco