Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Klaslokaal

Marco
maandag 6 mei 2019
Door Marco

Klaslokaal app

Klaslokaal is een krachtige iPad-app waarmee u het leerproces kunt begeleiden, werk kunt delen en apparaten van leerlingen kunt beheren. Klaslokaal ondersteunt zowel gedeelde (Shared iPads) als een-op-een omgevingen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

U kunt een specifieke app, website of boek openen op elk apparaat in het lokaal, of het werk van leerlingen delen via Apple TV op een tv, beeldscherm of projector. U kunt zelfs wachtwoorden van leerlingen herstellen, zien welke apps door de leerlingen worden gebruikt en speciale gedeelde iPads aan groepen toewijzen.

Gratis te downloaden

Klaslokaal is gratis verkrijgbaar in de App Store en kan gemakkelijk geïnstalleerd worden met behulp van Mobile Device Management (MDM). MDM configureert de relatie tussen leerlingen, apparaten en groepen. Voor de installatie en configuratie van Klaslokaal kunt u samenwerken met de technologiemanager van uw school of instelling.

Klaslokaal app

De les starten

Klaslokaal biedt diverse tools om de iPad van elke leerling te beheren. Als de les begint, kunt u aangeven en sturen hoe de leerlingen hun iPads gebruiken. Denk hierbij aan activiteiten als het delen van een webpagina, openen van een app of het op afstand bekijken van schermen om de voortgang te controleren.

Als Klaslokaal wordt gebruikt met Gedeelde iPad, kunt u specifieke leerlingen aan elke iPad toewijzen. Klaslokaal bepaalt of een bepaalde iPad eerder aan een leerling is toegewezen en wijst de leerling aan dezelfde iPad toe. Aangezien er op die manier minder gegevens gedownload hoeven worden, wordt de gebruikerservaring voor de leerling hiermee verbeterd.

Voor een complete handleiding voor Klaslokaal, klik hier

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Klaslokaal en/of MDM voor uw school, neem dan contact op met ons Onderwijs team via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
maandag 6 mei 2019
Door Marco