Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: ClassroomScreen

Frank
donderdag 22 juni 2017
Door Frank
In deze editie van Handige Onderwijs-app, een app die eigenlijk weer geen app is. Het is een webpagina, die in iOS om is te zetten naar een app-icoon op uw iPad.

Hoe werkt dat precies? Ga in Safari naar http://www.classroomscreen.com en tik op het deel-icoontje rechts naast de URL-balk (vierkant met de pijl naar boven gericht). Tik vervolgens op ‘Zet op beginscherm’ en vanaf nu staat er een icoontje op uw iPad met de link naar deze handige screensaver. ClassroomScreen is een kant-en-klare achtergrond die u altijd via uw beamer op het digibord kan projecteren. De website is ontwikkeld door de makers van GamesvoorOnderwijs.nl en het is een simpele, bruikbare en gratis tool voor het digibord. Speciaal voor leerkrachten en ook nog eens volledig Nederlandstalig!

Het belangrijkste wat u met deze tool kunt doen, is het snel overzichtelijk maken aan uw groep wat de bedoeling is van de les. Dat kan door via de tekst-editor uw lesdoelen op het bord te schrijven, de opdracht of hoe de werkvorm werkt. Met de optie ‘werksymbolen' kunt u eenvoudig aangeven of uw leerlingen juist in stilte moeten werken of mogen samenwerken. Ook een stoplicht is toegevoegd als optie, zodat u deze altijd op uw scherm zichtbaar heeft. Als de leerlingen de opdracht binnen een bepaalde tijd af moeten hebben, spreek dan de tijd af en laat de klok aflopen. Het belletje gaat vanzelf.

Allerlei standaard widgets als Name-Picker, Rekenmachine en Timer zijn geïntegreerd in deze overzichtelijk screensaver. Maar ook aan een uitgebreide teken-optie is gedacht. In de laatste update is er zelfs een QR-code generator bijgekomen, waarmee u razendsnel een QR-code kunt aanmaken, zodat u uw leerlingen kan helpen om naar de juiste webpagina te surfen.

Samengevat is ClassroomScreen een hele handige website, waarbij allerlei bruikbare widgets die we in het onderwijs voortdurend gebruiken op een overzichtelijk pagina beschikbaar staan. Een echte aanrader voor iedereen die met een digibord werkt dus.

Neem contact met ons op

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Frank
donderdag 22 juni 2017
Door Frank