Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Baiboard 3

Marco
vrijdag 22 september 2017
Door Marco
De onderwijs-app Baiboard 3 krijgt van ons zonder twijfel de Triple G status: Geniaal, Gratis en Gebruiksvriendelijk. Wat is Baiboard 3 precies en wanneer kan je deze tool inzetten in de klas?

Kort samengevat is Baiboard een online whiteboard-applicatie waarbij zowel de leraar als de leerlingen kunnen annoteren. Vooral dat laatste is de kracht van deze tool omdat de leraar een willekeurige opdracht kan plaatsen, waarna de leerlingen hun antwoorden en vragen direct kunnen toevoegen. Dit is dan zichtbaar voor alle leerlingen en de leraar. Baiboard 3 wordt daarom ook wel een Collaborative Whiteboard genoemd. En dat is een hele goede omschrijving: Deze app stimuleert de samenwerking tussen leerlingen enorm en past daarom ook perfect in het werken met 21e eeuwse vaardigheden.

Baiboard 3

Zonder dat leerlingen of leraar een account een account nodig hebben, kan er een whiteboard gestart en gedeeld worden. Dat laatste gaat d.m.v. een uniek nummer dat gedeeld wordt. Dat kan vanuit de applicatie zelf, b.v. door een bericht of mail te sturen of gewoon eenvoudig met de Apple Airdrop technologie. Baiboard 3 heeft alle toepassingen die je mag verwachten van een goede whiteboard-applicatie zoals toevoegen van alle type documenten, annoteren van Pdf’s, tekenen, schrijven en het toevoegen van gratis beschikbare icoontje, afbeeldingen en vormen (een haast onuitputtelijke hoeveelheid). Zelf het toevoegen van geluidsfragmenten (o.a. ingesproken opdrachten of uitleg) behoort tot de mogelijkheden.

Deze app stimuleert de samenwerking tussen leerlingen enorm en past daarom ook perfect in het werken met 21e eeuwse vaardigheden.

Tussentijdse versies van het samenwerken kunnen bewaard worden. Via de web-sharing-optie is het ook mogelijk enkel je gemaakte presentatie te delen, zonder dat anderen de schermen kunnen annoteren of teksten kunnen toevoegen. Baiboard 3 is dus ook een uitstekende presentatie-tool.

App Baiboard 3 gratis downloaden en uitproberen?

Gratis downloaden

Voor meer info, kijk op de website van baiboard

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Marco
vrijdag 22 september 2017
Door Marco