Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Apple Clips

Marco
dinsdag 9 mei 2017
Door Marco
De vorige maand door Apple aangekondigde Clips-app is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Met deze nieuwe applicatie is het mogelijk om (korte) video's te maken met verschillende effecten, teksten, filters, emoji's en meer.

De applicatie is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad, maar vereist wel iOS 10.3. Hierbij is het belangrijk dat u deze software wel eerst installeert. In eerste instantie lijkt de app niet uitermate geschikt voor het gebruik binnen het onderwijs, maar niets is minder waar. Met name de toepassingen op het gebied van digital story telling zijn eindeloos.

Digital story telling is de moderne uitingsvorm van de aloude kunstvorm van het verhalen vertellen. Door de geschiedenis heen zijn verhalen verteld om kennis te delen, wijsheden uit te wisselen, en normen en waarden te onderwijzen of gewoon ter vermaak. Verhalen kregen steeds een andere vorm. Van verhalen rondom het kampvuur, tot nu verhalen vertellen m.b.v. technologie. Vanwege de ingebouwde functionaliteit van de iPad (camera en microfoon) en de beschikbaarheid van vele creatieve apps als Apple Clips, wordt digital story telling nu iets dat voor alle leraren en leerlingen een makkelijk toepasbare werkvorm wordt. Onder het aloude motto "Als je het uit kan leggen aan een ander, dan heb je het begrepen”, biedt Apple Clips nu gratis de mogelijkheid om complexe structuren en ideeën te verduidelijken tot behapbare stukjes informatie.

Kijk voor meer informatie op: https://help.apple.com/clips/iphone/1.0/ & https://www.apple.com/nl/clips/

Neem contact met ons op

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Marco
dinsdag 9 mei 2017
Door Marco