Terug naar overzicht

Amac Educatie Seminar

Louise
donderdag 3 maart 2016
Door Louise

Reserveer 7 april in uw agenda! Speciaal voor directie, bestuur en coördinatoren van onderwijsinstellingen organiseert Amac Educatie op donderdag 7 april het seminar De Reis Naar Digitaal Onderwijs in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Wij bieden u een geheel verzorgde, inspirerende dag met diverse motiverende sprekers en interessante stands. Met onderwerpen als ‘hoe eigen content uw rendement kan verhogen’ en meerdere succesverhalen nemen wij u mee op reis naar de volgende stap binnen het hedendaagse primair en voorgezet onderwijs. Het programma duurt van 09.00 uur tot 17.00 uur en we sluiten af met een borrel tussen de rijtuigen.

Schrijf u nu in

Sprekers

Victor Mids
Victor Mids
Victor Mids is illusionist en arts, en bedenker en host van het televisieprogramma MINDF*CK. MINDF*CK is het kijkcijferkanon van NPO3 met wekelijks bijna een miljoen kijkers. Zijn fascinatie voor wetenschap combineert hij met illusies om te laten zien op wat voor manieren uw hersenen en zintuigen u voor de gek kunnen houden.
Mark Mieras
Mark Mieras
Mark Mieras is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, die ooit cum laude afstudeerde in de theoretisch natuurkundige, is pleitbezorger van een brede neurowetenschappelijke kijk op onderwijs.
Marco Damen
Marco Damen
Apple Education Trainer Marco Damen spreekt over de toegevoegde waarde van digitale content en digitale didactiek.
Marco Damen
Norbert Adringa
Norbert Adringa is manager Zakelijk en Educatie. Hij streeft naar de ontwikkeling van onderwijs en de inzet van digitale middelen hierbij. Tijdens het Educatie Seminar zal hij uw gastheer zijn.
 

Onderwijsinstellingen

Aloysius Stichting
Aloysius Stichting
Ruud van Rakt is programmamanager Onderwijs&ICT binnen de Aloysius Stichting. Hij gaat dieper in op hoe stichtingen en besturen een missie en visie kunnen ontwikkelen op het gebied van digitaal onderwijs. Ook vertelt hij over de gekozen aanpak van de Stichting.
Insula College
Insula College
Het Insula College was tot voor kort een gewone mavoschool, tot in 2014 besloten werd dat de huidige manier van leren meer bij deze tijd moest passen. Hun gekozen missie en visie en daarbij de keuze voor MacBook en hoe de MacBook in de les wordt ingezet komen allemaal aan bod.
J.H. Snijdersschool
J.H. Snijdersschool
Basisschool J.H. Snijdersschool vertelt over hun reis naar digitaal onderwijs. Een succesverhaal waarbij wordt verteld hoe het onderwijs vorm kon worden gegeven met de inzet van digitale middelen en hoe verschillende Apple devices succesvol in de school zijn geïmplementeerd.
Sint Janslyceum
Sint Janslyceum
In september start het Sint Janslyceum met digitaal onderwijs en gaan 400 leerlingen aan de slag met een iPad. Daar aan voorafgaand hebben in december vorig jaar 100 leraren ter voorbereiding al een iPad gekregen en zijn zij door trainer Marco Damen intensief getraind.
 

 
Lezingen

Naast plenaire lezingen heeft u de keuze om per persoon één van onderstaande lezingen bij te wonen. Neem ook zeker uw eigen device mee tijdens de interactieve lezingen. Tijdens uw inschrijving kunt u uw voorkeur aangeven. 

Primair Onderwijs:
- Succesverhaal: De reis naar digitaal onderwijs
- Interactieve lezing: Hoe kan uw school profiteren van de toegevoegde waarde van digitale content en digitale didactiek?
De afgelopen schooljaren hebben we met Amac Educatie een enorme uitbreiding gezien van digitale boeken bij de grote educatieve uitgeverijen. Tegelijkertijd zien we allerlei initiatieven ontstaan die het mogelijk maken om eigen content voor de klas te ontwikkelen, samen te stellen en beschikbaar te stellen voor de leerlingen. Tevens groeit het aanbod van educatieve apps, met hun eigen specifieke variaties op didactische werkvormen, dagelijks. Tijdens deze interactieve lezing krijgt u een zo’n compleet mogelijk beeld van de huidige stand van zaken en zicht op de meerwaarde van digitale content & digitale didactiek voor uw school.

Voortgezet Onderwijs:
- Succesverhaal: De reis naar digitaal onderwijs
- Interactieve lezing: Hoe kan digitale didactiek en digitale content het rendement van uw school verhogen?
Amac Educatie begeleidt scholen al jaren in de reis naar digitaal onderwijs. Een van de meest essentiële vragen is natuurlijk: wat levert het de school eigenlijk op? Kijkend naar wat de maatschappij van onze leerlingen vraagt op het gebied van skills en kennis, heeft de digitale revolutie in het onderwijs er voor gezorgd dat er een enorme verandering van denken en mogelijkheden heeft plaatsgevonden. Adaptiviteit van content en gepersonaliseerd leren zorgen er ook voor dat daardoor de rol van de docent veranderd. Dit wordt vaak geïnitieerd en gestimuleerd door de dagelijkse leiding van de organisatie. Tijdens deze interactieve lezing wordt u meegenomen in deze reis van digitalisering van het onderwijs en wat het de school, de docenten en leerlingen uiteindelijk oplevert. 


 

Over de locatie

In navolging op de Educatie Seminars van voorgaande jaren in het Rijksmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, organiseren wij het Educatie Seminar 2016 in de Rijtuigenloods te Amersfoort. De Rijtuigenloods in Amersfoort is een grote industriële locatie, gelegen naast het centraal station. Op de originele rails die door de hal lopen staat een bonte verzameling van rijtuigen. Vanaf 2004 staan de deuren van de loods open voor inspirerende congressen, symposia, modeshows, beurzen en feesten. 

Deelname

Deelname aan de Amac Educatie Seminar is geheel kosteloos, maar let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u zeker zijn van een plaats in de Rijtuigenloods? Schrijf u snel in, want vol is vol. Tot dan!

 

Deelnemende partners op de informatiemarkt 

 

 
Amac Deelnemers
Louise
donderdag 3 maart 2016
Door Louise