Terug naar overzicht

Amac Onderwijs: Schoolleidersevenement 2018

Frank
donderdag 29 november 2018
Door Frank
Op 13 november 2018 heeft Amac Onderwijs voor het eerst het Schoolleidersevenement georganiseerd. Het doel van dit evenement was om Schoolleiders te inspireren in hun visie ten aanzien van digitaal onderwijs, met datgene wat er - bij wijze van spreken -morgen al gerealiseerd kan worden. Het thema van deze middag en avond was dan ook: ‘De toekomst is nu!’ In dit blog blikt Amac Onderwijs terug op deze inspirerende dag.

Amac Onderwijs: Schoolleidersevenement 2018

Inspirerende lezingen over digitaal onderwijs

25 schoolleiders van basis- en middelbare scholen uit het hele land kwamen naar Utrecht om verschillende inspirerende lezingen bij te wonen en met elkaar in discussie te gaan over het waarom, het hoe en het wat van digitaal onderwijs.

Claire Boonstra opende het evenement met een presentatie over de toekomst van digitalisering, en welke rol deze in het dagelijks leven, en daarmee ook het onderwijs, heeft. Ze zette de aanwezigen aan tot denken over de beslissingen die zij voor hun school en leerlingen nemen. Aan de ene kant met het vizier op de toekomst en aan de andere kant onze vertrouwde bubbel en de wijze waarop iedereen nu werkt. Dit leverde hier en daar een verlichte ‘aha’ op.

"De toekomst is nu!"

Vervolgens nam Frank IJdema de deelnemers mee in een workshop over visie en beleid. Hier focuste hij zich op de laagdrempelige stappen die je morgen op school al kunt zetten om Apple-devices voor je te laten werken, en het onderwijs meer eigentijds te maken. Wat dacht u van alle apps die Apple al meelevert op MacBook en iPad, die u gewoon zonder extra kosten kunt gebruiken? Ook de Schoolwerk-app kwam hier uitgebreid aan bod, Frank liet hiermee zien hoe u makkelijk opdrachten en ander lesmateriaal voor leerlingen kunt klaarzetten, uitdelen, innemen en organiseren.

Dagafsluiting met een diner-discussie

Amac Onderwijs: Schoolleidersevenement 2018

Na deze twee presentaties was het tijd voor alle gasten om ook zelf aan de slag te gaan, onder het genot van een heerlijk driegangen-diner. Alle schoolleiders namen plaats aan tafel voor de ‘diner-discussie’. Onder de bezielende leiding van Kees Versteeg gingen de leiders per tafel in discussie over verschillende stellingen die zich focuste op visie en verandermanagement. Dit leverde interessante gesprekken op over, soms pijnlijke, keuzes maken. Het was mooi om te zien hoe de verschillende schoolleiders elkaar tijdens dit bijzondere diner inspireerden.

Amac Onderwijs kijkt terug op een succesvolle eerste editie van het Schoolleidersevenement. De eerste afspraken met scholen (om hier een inhoudelijk vervolg aan te geven) zijn inmiddels gemaakt. Amac Onderwijs hoopt op basis hiervan veel scholen met onze kennis en dienstverlening een stap verder helpen in de vorming van hun pad naar digitaal onderwijs.

Heeft u ook vragen ten aanzien van de vorming van een visie op digitaal onderwijs? Of zit u er middenin? Amac Onderwijs heeft ruime kennis en ervaring om te adviseren en begeleiden bij het vinden van antwoorden, het formuleren van een visie en bijbehorende missie van uw onderwijsinstelling. Ook bij het bepalen van de stappen die moeten leiden tot realisatie van de gestelde doelen kunnen wij een actieve rol spelen. Ga dan naar de website van Amac Onderwijs of neem vrijblijvend contact met ons op via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl!
Frank
donderdag 29 november 2018
Door Frank