Terug naar overzicht
AOS 2018

Sprekers seminar

Sprekers

Tijdens het Amac Onderwijs Seminar zijn er diverse sprekers, zoals Pedro De Bruyckere en Michelle Thomas. Wie dat zijn kunt u hieronder lezen. Nieuwe sprekers worden ook op deze pagina bekend gemaakt.
Terug naar het overzicht

Schrijf u gratis in!

Laat u op 20 maart 2018 inspireren en schrijf u nu gratis in voor het Amac Onderwijs Seminar 2018.
Schrijf u in

De Speld LIVE

In deze speciale nieuwsshow van de Speld wisselen betrouwbaar nieuws, sketches, reportages en interviews elkaar in hoog tempo af. De presentatoren halen thema’s als digitaal onderwijs in de praktijk, coderen en toegankelijkheid aan. Hiermee sluiten wij het programma af met een vrolijke nooit.  
 
 
 
 
 

Van uitdaging naar Apple Distinguished School

Michelle Thomas, bovenschoolse directeur van The New Wave Federation, stond met de Shacklewell Primary School in Londen voor een grote uitdaging. Een paar jaar geleden was dit een basisschool met matige onderwijsprestaties. Anno 2018 is de situatie 360° gedraaid en is de school zelfs een Apple Distinguished School. Let op: deze lezing is in het Engels.

iPad in de klas - De praktische basics

Als u het besluit heeft genomen om iPads in de klas te gaan gebruiken, wat komt er dan vervolgens nog allemaal bij kijken? Deze inspirerende presentatie wordt gegeven door Michelle Thomas, bovenschoolse directeur van The New Wave Federation in Engeland. Let op: deze lezing is in het Engels.  
 
 
 
 
 

Pedro De Bruyckere

Pedro de Bruykere is naast pedagoog, schrijver en blogger ook onderzoeker. Hij behandelt in zijn presentaties actuele onderwerpen zoals bijvoorbeeld de Techlash (waar techbedrijven als Facebook Google en ook Apple eerst alles konden en mochten, staat de samenleving er de laatste tijd kritischer tegenover). Met een realistische blik hierop presenteert hij vanuit de gedachte "Wat werkt wel in het onderwijs”. En dan met name: wat werkt wanneer en wanneer niet?

Out of the box, into the classroom

Het beheren en updaten van een paar iPad-apparaten hoeft niet moeilijk te zijn. Maar wat als dit moet gebeuren voor 250 of 1500 Apple-apparaten? Dat wordt al snel een flinke klus. Tijdens de lezing “Out of the box, into the classroom” op het Amac Onderwijs Seminar demonstreren we hoe eenvoudig het is om iPad in een schoolorganisatie te implementeren.  
 
 
 
 
 

Oranje Nassau College, Zoetermeer

Het Nassau College in Zoetermeer neemt u tijdens deze lezing mee in de ervaring van iPad tijdens de muziekles. Zo gaat u zelf aan de slag om te ervaren hoe verrijkend iPad is voor het muziekonderwijs. Een workshop voor iedereen, waarbij u niet kan stilzitten!

Marjan van de Vrie

Marjan van de Vrie is onderwijskundige met een aantal jaren ervaring omtrent het implementeren van 1:1 onderwijs met laptops in het voortgezet onderwijs. Zij zal meer vertellen en laten zien over digital storytelling. Hierbij gaat het om de combinatie van de kunst van de verhalenverteller met digitale multimedia: afbeeldingen, geluid en video. 
 
 
 
 
 

Basisschool Noorderlicht

Basisschool Noorderlicht neemt u mee in hun succesverhaal. Hoe gingen zij van visie naar praktijk? Er wordt verteld over de implementatie van digitaal onderwijs en de manier waarop iPad en andere attributen ingezet worden in de klas.

SG Sint Ursula: Apple Distinguished School

SG Sint Ursula heeft afgelopen jaar als een van de eerste scholen in Nederland de toekenning van het predicaat Apple Distinguished School mogen ontvangen. Apple Distinguished School is een zeer unieke certificering voor scholen. Waarom het zo bijzonder is, en wat het verhaal van SG Sint Ursula is, hoort u tijdens deze lezing. 
 
 
 
 
 

Marc van Maastricht

Marc van Maastricht helpt zijn collega’s en hun schoolleiders bij de implementatie van ICT in het onderwijs. iPad heeft veel ingebouwde functionaliteiten die ondersteuning bieden aan leerlingen met leerbeperkingen. Tijdens deze sessie staat het gebruik door leerlingen met een visuele beperking centraal. U leert uw iPad in te stellen voor leerlingen met een visuele beperking en ontdekt hoe geweldig iPad omgaat met teksten, of u die nu uitspreekt of laat voorlezen!

Frank IJdema

Frank IJdema is binnen het Amac Onderwijsteam trainer en consultant. Vanuit zijn ervaring als docent in het voorgezet onderwijs, weet hij wat er speelt op de onderwijsvloer. Hij begeleidt leraren en geeft onderwijskundige trainingen: van algemene ‘knoppentraining’ tot trainingen over hoe het device didactisch juist kan worden ingezet. Ook adviseert en begeleidt hij managementteams bij de invoering van digitaal onderwijs. 
 
 
 
 
 

Marco Damen

Marco Damen is onze door Apple gecertificeerde curriculum specialist en heeft een fundamentele rol in de succesvolle implementatie van digitaal onderwijs. Marco is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van 'curriculum en content'. Door als een spin in het web te functioneren, vormt hij de brug naar de mogelijkheden op het gebied van curriculum en content die voor uw onderwijsinstelling het beste resultaat leveren.