Terug naar overzicht

Webshop bestelling annuleren of retourneren

Het annuleren of retourneren van je webshop bestelling doe je door de producten terug te sturen naar Amac, of - wanneer je nog geen producten ontvangen hebt - de annulering schriftelijk aan ons door te geven per e-mail, post of onderstaand webformulier.

Let op! Heb jij je bestelling geplaatst met Klarna? Lees meer over het annuleren of retourneren van jouw bestelling.

Adres voor retour sturen producten:

A-Mac B.V.
t.a.v. Webshop
Proostwetering 3
3543AB Utrecht

Voor een snelle afwikkeling van je retour vragen wij je het webshop ordernummer uit de orderbevestiging te vermelden aan de buitenzijde van het retourpakket. Wanneer je alleen een deel van een bestelling met meerdere producten terug wilt sturen, is ook het terugsturen van alleen die producten voldoende.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het 'Europese modelformulier voor herroeping (PDF)', maar bent hiertoe niet verplicht. Wij raden je echter aan om het retourformulier te gebruiken dat bij je bestelling geleverd is en deze bij het pakket te stoppen dat je retourneert.

Heb je een bestelling pas gedeeltelijk ontvangen, die je wel in zijn geheel wilt annuleren? Stuur dan de reeds ontvangen producten terug en vul voor de nog niet ontvangen producten onderstaand webformulier in, of stel ons hiervan op de hoogte via e-mail: care@amac.nl o.v.v. het webshop ordernummer uit de orderbevestiging.

Wanneer je twijfelt of het product wel in aanmerking komt voor retourneren, vul dan onderstaand webformulier in of neem eerst contact met ons op.

Annuleren vóór ontvangst producten:

Wanneer je nog geen producten ontvangen hebt, kan je de bestelling annuleren door onderstaand webformulier in te vullen, of een e-mail te sturen naar: care@amac.nl o.v.v. het webshop ordernummer uit de orderbevestiging. Het vermelden van de reden van annulering is niet verplicht, maar helpt ons wel onze dienstverlening te verbeteren.

Voorwaarden annuleren of retourneren

Je kan producten die besteld zijn in de Amac webshop (zowel bij 'thuisbezorging' als 'afhalen winkel') binnen 14 dagen zonder opgave van redenen retourneren. De mogelijkheid om je webshop bestelling te annuleren eindigt 14 dagen na de dag waarop jij, of een door jou aangewezen derde die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt. Wanneer er sprake is van een bestelling met deellevering, dan eindigt de mogelijkheid te annuleren 14 dagen nadat je het laatste product van je bestelling fysiek in bezit krijgt.

Let er bij het retourneren van de producten op dat de producten ongebruikt zijn én - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking zitten. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Bekijk voor alle voorwaarden de pagina met informatie over annuleren en retourneren.

Voor aankopen gedaan in een Amac Store gelden andere voorwaarden. Deze bekijk je onderaan op de pagina met voorwaarden bestelling annuleren en retourneren.

Terugbetaling

Wanneer je de producten van een webshop bestelling op basis van de 14 dagen bedenktijd wilt retourneren, zijn de verzendkosten van de retourzending voor jouw rekening. Wanneer je de overeenkomst annuleert of de bestelling retourneert, ontvang je zo snel mogelijk (maar uiterlijk binnen 14 dagen) alle betalingen die je tot dat moment hebt gedaan van ons terug. Wij betalen je ook de eventueel betaalde verzendkosten voor de heenzending terug, als je besluit om de volledige bestelling te retourneren. Wij mogen wachten totdat wij de producten hebben ontvangen tenzij je ons hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggestuurd.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Klarna

Wanneer je een bestelling plaatst met Klarna verloopt het terugbetalen en retourneren iets anders dan gebruikelijk. Bestellingen via Klarna kunnen niet worden geretourneerd in de winkel. Deze dienen altijd verstuurd te worden naar het hoofdkantoor van Amac. De terugbetaling verloopt via Klarna. Heb je vragen over het annuleren en retourneren van bestellingen die gedaan zijn met Klarna? Neem dan contact op met de klantenservice van Klarna.

Lees hier meer over achteraf betalen met Klarna.


Webshop annuleringsformulier

  • Het ordernummer bestaat uit minimaal 9 en maximaal 10 cijfers.

  • Wanneer je twijfelt of het product wel in aanmerking komt voor retourneren, kan je hier een foto van de verpakking en/of het product uploaden.

  • Je input wordt gebruikt voor het verbeteren van onze dienstverlening.

* Verplichte velden