Terug naar overzicht

iPhone batterij vervangen

Büşra
woensdag 3 januari 2018
Door Büşra
Sinds de iPhone 6 heeft Apple software updates uitgebracht die de processor snelheid van je iPhone verlagen, wanneer de batterij minder dan 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit bevat. Een verouderde batterij kan niet altijd de piekspanning leveren die soms nodig is voor bepaalde zwaardere taken. Door het terugschroeven van de processor kan je iPhone langer blijven functioneren. Maar met een nieuwe batterij krijg je de dus oorspronkelijke performance weer terug.

Let op: het gereduceerde tarief voor het vervangen van je iPhone batterij is alleen geldig wanneer je de iPhone uiterlijk 22 december 2018 hebt ingeleverd.

In principe hoeft je iPhone batterij niet perse vervangen te worden. Apple heeft vanaf iOS 10.2.1 een slimme functie ingebouwd die voorkomt dat je iPhone uitvalt bij een piek in batterijverbruik. Denk hierbij aan gamen of andere zware taken. Wanneer je iPhone met zo'n taak uitvoert heeft de processor tijdelijk extra stroom nodig. Om te voorkomen dat je iPhone met verouderde batterij onverwacht uitvalt, wordt de piek verspreid over een paar kleine piekjes. Je iPhone zal de zware taak dus wel kunnen uitvoeren, maar het duurt iets langer dan normaal.

Zijn er kosten verbonden aan het vervangen van mijn iPhone batterij?

Wanneer je de iPhone batterij wilt laten vervangen dan wil Amac jou daarin graag tegemoet komen. Normaal gesproken kost het vervangen van een iPhone batterij €109. T/m 22 december 2018 geldt echter een verlaagd tarief van €39,95, ongeacht waar de iPhone aangeschaft is*. Bekijk de overige voorwaarden onderaan deze pagina.

Waarom is vervanging via Amac duurder dan bij Apple zelf?

Helaas wordt Amac niet gecompenseerd voor de extra arbeid en het transport die komen kijken bij het vervangen van de iPhone batterij. De prijs van €29 die Apple zelf hanteert zou voor Amac onder kostprijs uitkomen. Daarom kost batterijvervanging van je iPhone bij Amac €39,95*.

Voordelen van vervanging via Amac:

 • Met 47 winkels altijd een gecertificeerd Apple servicepunt in de buurt.
 • Tenminste drie maanden garantie op je gerepareerde iPhone.
 • Ook de batterij van elders aangeschafte iPhones kan je bij Amac laten vervangen.
 • Voor het inleveren bij Amac van je iPhone hoef je geen afspraak te maken (let op: geen directe vervanging).

* In aanmerking komende modellen:

 1. Phone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s en iPhone 6s Plus met iOS 10.2.1 of later.
 2. iPhone 7 en iPhone 7 Plus met iOS 11.2 of later.

iPhone batterij vervangen

Hoe controleer ik de status van mijn iPhone batterij?

 1. Onze Apple Sales Professionals in elke Amac Store kunnen ter plekke testen wat de batterijstatus is.
 2. Ook kan je in de instellingen van je iPhone zien of de batterij aan vervanging toe is. Ga naar Instellingen --> Batterij en controleer of er bovenaan in het scherm een melding getoond wordt. De status via de instellingen is echter niet heel erg nauwkeurig. In 2018 verschijnt er een iOS update die in meer detail de conditie van je batterij toont.

De batterijstatus is géén voorwaarde voor vervanging! Je kan je batterij altijd preventief laten vervangen door Amac t/m 22 december 2018 voor de gereduceerde prijs van €39,95.

Per wanneer kan ik de batterij laten vervangen?

Vervanging via Amac is met directe ingang mogelijk t/m 22 december 2018.

Hoe laat ik mijn iPhone batterij vervangen en hoe lang duurt het?

Vervanging is mogelijk via elke van de 47 Amac Stores door heel Nederland. Vraag in de winkel naar de actuele doorlooptijd. De voorraad is voor alle batterijen voldoende. Let op dat je altijd eerst een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt en dat "Find My iPhone" uitstaat, vóórdat je de iPhone batterij laat vervangen.

Hoe moet ik "Find my iPhone" uitschakelen?

Amac heeft 6 winkels waar een eigen technische dienst voor iPhones aanwezig is en waar direct een actuele indicatie gegeven kan worden van de doorlooptijd. De doorlooptijd is in onderstaande 6 Amac stores doorgaans korter.

 1. Rotterdam lijnbaan
 2. Den Bosch
 3. Eindhoven
 4. Den Haag
 5. Breda
 6. Groningen

Via de overige Amac Stores wordt je iPhone batterij vervangen door onze centrale technische dienst.

Waarom wordt de batterij niet vervangen terwijl ik erop wacht?

Amac heeft een centraal door Apple gecertificeerd service centrum waar onze medewerkers van de technische dienst jouw iPhone batterij zorgvuldig zullen vervangen.

Naar verwachting zal het met name in het begin van 2018 erg druk zijn met een groot aantal batterij vervangingen, waarvoor de onderdelen niet altijd direct op voorraad zullen zijn. Om alles zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren is directe vervanging daardoor niet mogelijk.

Voorwaarden batterijvervanging

 • De batterij dient origineel te zijn. Een iPhone met een niet originele batterij kan niet worden ingenomen.
 • Wanneer het display niet origineel is, bestaat er het risico dat het display na vervanging van de batterij niet goed teruggezet kan worden. Het risico bestaat dat deze niet meer past of zelfs breekt. Amac is niet verantwoordelijk voor hieruit voortvloeiende schade of kosten.
 • Preventief vervangen van de batterij is mogelijk, ook wanneer de batterij nog in goede conditie is. De batterijstatus controle bij inname dient alleen om te bepalen of vervanging noodzakelijk is of niet.
 • De iPhone mag geen vochtschade, verbuiging of andere schade hebben die reparatie verhindert.
 • Voor iPhone 6s is er ook een batterij vervangingsprogramma actief waarbij de batterij gratis vervangen wordt: https://www.apple.com/nl/support/iphone6s-unexpectedshutdown/
Büşra
woensdag 3 januari 2018
Door Büşra