Terug naar overzicht

iPhone batterij vervangen

Büşra
woensdag 3 januari 2018
Door Büşra
Wanneer de batterij van jouw iPhone minder dan 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit bevat, wordt de processorsnelheid automatisch verlaagd. Jouw iPhone kan hierdoor langer blijven functioneren. Als je echter de oorspronkelijke prestaties weer terug wilt, dan kunnen wij jouw iPhone voorzien van een nieuwe batterij.

Overzicht


 

Hoe komt het dat mijn iPhone minder goed presteert?

Wanneer jouw iPhone bepaalde zware taken uitvoert heeft de processor tijdelijk extra stroom nodig. Een verouderde batterij kan niet altijd de piekspanning leveren die soms nodig is voor deze zwaardere taken. Apple heeft vanaf iOS 12.1 een slimme functie ingebouwd die voorkomt dat jouw iPhone uitvalt bij een piek in batterijverbruik. Wanneer de batterij minder dan 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit bevat, wordt de processorsnelheid van de iPhone automatisch verlaagd. Jouw iPhone zal de zware taak dus wel kunnen uitvoeren, maar het duurt iets langer dan normaal. In principe hoeft de iPhone-batterij dus niet per se vervangen te worden, maar met een nieuwe batterij krijg je de oorspronkelijke performance wel weer terug.

 

Hoe controleer ik de status van mijn iPhone-batterij?

 1. Onze sales advisors in elke Amac Store kunnen ter plekke testen wat de batterijstatus is.
 2. Ook kun je zelf controleren of de batterij van jouw iPhone aan vervanging toe is. Ga naar Instellingen --> Batterij --> Batterijconditie en controleer of er bovenaan in het scherm een melding getoond wordt. De status via de instellingen is echter niet heel erg nauwkeurig. In 2018 is er een iOS update verschenen die in meer detail de conditie van je batterij toont.
 

Welke iPhone-modellen komen in aanmerking voor een batterijvervanging? 

 • iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus
 • iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR

iPhone batterij vervangen

 

Zijn er kosten verbonden aan een batterijvervanging?

De kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij verschillen per toestel. Bij het aanvragen van een reparatie ontvang je van ons vooraf een prijsopgave. Bekijk de overige voorwaarden onderaan deze pagina.

Voordelen van vervanging via Amac:

 • Met 47 winkels altijd een gecertificeerd Apple-servicepunt in de buurt.
 • Tenminste drie maanden garantie op jouw gerepareerde iPhone.
 • Ook de batterij van elders aangeschafte iPhones kun je bij Amac laten vervangen.
 • Voor het inleveren bij Amac van jouw iPhone hoef je geen afspraak te maken (let op: geen directe vervanging).
 

Hoe laat ik mijn iPhone-batterij vervangen en hoe lang duurt het?

Vervanging is mogelijk via elke van de 47 Amac Stores door heel Nederland. Vraag in de winkel naar de actuele doorlooptijd.

Amac Stores met een eigen technische dienst voor iPhones

Amac heeft een aantal stores met een eigen technische dienst voor iPhones, waar direct een actuele indicatie gegeven kan worden van de doorlooptijd. De doorlooptijd in onderstaande stores is doorgaans dus korter dan in andere stores.

Overige Amac Stores

Via de overige Amac Stores wordt jouw iPhone-batterij vervangen door onze centrale technische dienst. Amac heeft een centraal door Apple gecertificeerd servicecentrum waar onze medewerkers van de technische dienst jouw iPhone-batterij zorgvuldig zullen vervangen.

Wegens de recent toegenomen vraag naar het aantal batterijvervangingen zullen de onderdelen niet altijd direct op voorraad zijn. Om alles zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren is directe vervanging daardoor niet mogelijk.

Let op vóórdat je de iPhone-batterij laat vervangen dat je:

Vind een store

 

Voorwaarden batterijvervanging

 • De batterij dient origineel te zijn. Een iPhone met een niet originele batterij kan niet worden ingenomen.
 • Wanneer het display niet origineel is, bestaat er het risico dat het display na vervanging van de batterij niet goed teruggezet kan worden. Het risico bestaat dat deze niet meer past of zelfs breekt. Amac is niet verantwoordelijk voor de hieruit voortvloeiende schade of kosten.
 • Preventief vervangen van de batterij is mogelijk, ook wanneer de batterij nog in goede conditie is. De statuscontrole bij inname dient alleen om te bepalen of een batterijvervanging noodzakelijk is of niet.
 • De iPhone mag geen vochtschade, verbuiging of andere schade hebben die reparatie verhindert.
 • Helaas wordt Amac niet gecompenseerd voor de arbeid- en transportkosten die komen kijken bij het vervangen van de iPhone-batterij. De prijs die Apple zelf hanteert zou voor Amac onder de kostprijs uitkomen. Daarom kan een batterijvervanging van jouw iPhone bij Amac duurder uitvallen dan bij Apple.
 • Voor iPhone 6s is er ook een vervangingsprogramma actief waarbij de batterij gratis vervangen wordt: https://www.apple.com/nl/support/iphone6s-unexpectedshutdown/
Büşra
woensdag 3 januari 2018
Door Büşra