Terug naar overzicht

MagSafe voor iPhone 12: wat is het en hoe werkt het?

Remco
vrijdag 16 oktober 2020
Door Remco
MagSafe is eigenlijk een oude bekende. Jarenlang werd MagSafe al gebruikt om MacBooks op te laden. Dat is nu verleden tijd, Apple heeft MagSafe-opladen op MacBook vervangen voor USB-C-opladen. Nu is MagSafe helemaal terug, maar dan op iPhone.

MagSafe-accessoires

Wat is MagSafe?

MagSafe is in de eerste instantie een naam voor de in iPhone ingebouwde magneten en de connecties die deze kunnen maken. De magneten bieden voordelen op verschillende gebieden. Draadloos opladen is daarvan de belangrijkste. Dit gaat nu niet alleen makkelijker, maar ook supersnel.

Makkelijker én sneller draadloos opladen

MagSafe is dus ook een naam voor een nieuwe laadmethode voor iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Hier heb je de speciale MagSafe-oplader voor nodig. Deze lader ziet er op het eerste oog uit als een normale draadloze oplader. Toch is er een belangrijk verschil: de MagSafe-oplader is namelijk magnetisch.

Bij andere draadloze opladers leg je je iPhone er gewoon los op. Voor de snelheid van het opladen maakt het nogal uit hoe je dat precies doet. De ene positie is veel efficiënter dan de andere. Draadloos opladen met een MagSafe-oplader gaat altijd zo efficiënt mogelijk. Je iPhone klikt namelijk vanzelf vast op het midden van de achterkant van je telefoon. Precies de goede plek.

Doordat MagSafe altijd op hetzelfde punt vastklikt, laadt je iPhone 12 steeds op met een vermogen van 15 Watt. Reguliere draadloze opladers vallen daarbij helemaal in het niet. Bij deze gewone is het maximale wattage namelijk maar 7,5 Watt. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat je iPhone met een MagSafe-oplader twee keer zo snel oplaadt dan zelfs met de beste reguliere draadloze oplader.

Maar er is meer

Het supersnel draadloos opladen van je iPhone is een praktisch voordeel, maar er zijn meer. Apple lanceert namelijk compleet nieuwe MagSafe-accessoires. Als eerste zien we MagSafe-hoesjes in alle kleuren en magnetische pasjeshouders. De hoesjes klikken direct goed vast en ook de pasjeshouder bevestig je stevig aan je telefoon. De pasjeshouder klik je vast aan de achterkant van je iPhone 12, zelfs als er al een (MagSafe-)hoesje omheen zit. Je hoeft je pasjes dus niet meer in je hoesje te proppen en ook een portemonnee is vanaf nu helemaal overbodig.

Een andere accessoire is de MagSafe-duo-lader. Hiermee laad je je iPhone 12 en Apple Watch tegelijkertijd op. En als je weggaat, vouw je 'm heel makkelijk op.

MagSafe in het kort:

  • MagSafe is een magnetische feature in je iPhone 12
  • MagSafe-accessoires klikken vast aan de achterkant van iPhone 12
  • Dit gaat altijd vanzelf en direct op de juiste plaats
  • Zo krijg je altijd de meest efficiënte laadbeurt
  • En laad je tot 2 keer sneller op dan met een doorsnee draadloze oplader
  • Ook MagSafe-hoesjes klikken direct en schoon vast
  • Aan de MagSafe kan je accessoires als een pasjeshouder klikken
  • MagSafe is ook te gebruiken met een hoesje
  • En andere accessoires zullen nog komen!

Remco
vrijdag 16 oktober 2020
Door Remco