Terug naar overzicht

iPhone 11: dit is wat we weten over de nieuwe iPhone!

21
vrijdag 30 augustus 2019
Door 21

iPhone 11 2019

Spannende tijden bij Amac! September is namelijk de maand dat Apple traditiegetrouw de allernieuwste iPhones presenteert. Benieuwd wat de opvolgers van de iPhone XS (Max) en XR gaan worden? Op dinsdag 10 september weten we het. Houd dit blog dus goed in de gaten voor het allerlaatste iPhone-nieuws!

iPhone 11 is nu verkrijgbaar

Bestel nu

Hoeveel nieuwe iPhones komen er in 2019?

Volgens de geruchten kunnen wij in september 2019 niet één, niet twee, maar drie nieuwe iPhones verwachten. Zo zal er vermoedelijk een nieuwe versie van de iPhone XR worden gepresenteerd, maar ook de opvolgers van de iPhone XS en zijn grote broer, de XS Max. Daarbij verwachten wij dat de prijs van de nieuwe iPhones hetzelfde zullen zijn als de eerdergenoemde modellen.

iPhone 11: de naam van de nieuwe iPhone?

Het zal je vorig jaar waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn, maar de iPhone XS en XS Max waren namen waar niet iedereen heel erg lovend over was. Het is nu dus afwachten wat we ditmaal kunnen verwachten. Volgens de geruchten zal het nieuwe model iPhone 11 of iPhone 11 Pro gaan heten. De 11 of XI is niet heel erg verrassend, aangezien zijn voorganger de iPhone XS heette (waarbij de ‘X’ voor het romeinse cijfer tien staat). Maar hoe gaat de grote broer van de iPhone 11 Pro heten? iPhone 11 Pro Plus? iPhone 11 Pro Max? Als de geruchten kloppen dan zal het grootste model iPhone 11 Max gaan heten. En hopelijk kiest Apple voor het laatstgenoemde, want wij vinden het eerlijk gezegd ook verwarrend worden!

Wanneer komt de nieuwe iPhone 11 uit?

Wanneer de nieuwe iPhone precies uitkomt is nu nog lastig te zeggen, maar als we een blik op het verleden werpen dan kunnen we zien dat de nieuwe iPhones meestal diezelfde maand nog worden uitgerold. Wij rekenen er dus op dat de nieuwe iPhones van 2019 in de tweede helft van september verkrijgbaar zijn – maar houd ons er niet aan vast! De exacte releasedatum van de nieuwe iPhone 11 weten we pas echt tijdens de keynote, welke op dinsdag 10 september zal plaatsvinden.

Welke van de nieuwe iPhone 11-modellen moet ik hebben?

Als de geruchten over de nieuwe iPhone 11-modellen kloppen, dan kunnen we nu al dezelfde vergelijking maken als met de huidige iPhone X-modellen.

  • Het grootste model, die vermoedelijk dus iPhone 11 Max zal gaan heten, is ideaal voor als je graag een groot beeldscherm wilt hebben.
  • De iPhone 11 Pro zal vergelijkbaar zijn met de iPhone XS, die qua specificaties hetzelfde zal zijn als zijn grote broer en iets compacter is.
  • De opvolger van de iPhone XR, waarvan de naam nog niet bekend is, zal de voordeligste zijn van de drie. En omdat deze naar verluidt geen OLED-scherm zal hebben, krijgt hij daarvoor in de plaats wél een betere batterijduur ten opzichte van de twee andere iPhone 11-modellen. Perfect voor de grootgebruikers dus!

iOS 13: het nieuwe besturingssysteem van iPhone

Naast nieuwe iPhones brengt Apple ook een jaarlijkse update uit voor zijn mobiele apparaten. iOS 13 zal daarbij de grote software-update zijn die in september 2019 zal worden uitgerold. Wat er nieuw is in iOS 13 is nog niet helemaal bekend, maar een van de bevestigde vernieuwingen is dat de zogeheten ‘Dark Mode’ nu ook naar iOS komt! Daarnaast kunnen we een aantal performance-verbeteringen verwachten en zullen er nieuwe functies komen in onder andere de Gezondheids-app.

Waarbij iOS voorheen het besturingssysteem was voor iPhone én iPad, zal iPad vanaf dit najaar zijn eigen besturingssysteem krijgen: iPadOS 13. Apple heeft ervoor gekozen om iPad een eigen OS te geven zodat er meer functies en tweaks geïmplementeerd kunnen worden, zonder rekening te hoeven houden met de iPhone. Daarbij komt de eerste versie van iPadOS met een nieuw beginscherm en een nieuwe functie genaamd Sidecar. Met laatstgenoemde kun je je iPad als tweede scherm voor je Mac gebruiken. Welke veranderingen iPadOS 13 nog meer met zich meebrengt, daar kunnen we binnenkort meer over vertellen!

Wil je ook de nieuwste iPhone of ben je heel benieuwd welke verbeteringen iOS 13 en iPadOS 13 met zich meebrengen? Voor het allerlaatste iPhone 11-nieuws, houd ons blog in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

21
vrijdag 30 augustus 2019
Door 21