Terug naar overzicht

Overname ivizi door Amac

iMember
woensdag 18 december 2019
Door iMember

Amac neemt per 1 januari de drie winkels van ivizi in Limburg over en groeit daarmee naar 50 winkels verspreid over Nederland. Bij de winkels in Heerlen, Venlo en Maastricht werken in totaal 26 mensen die allemaal overgaan naar Amac.

“We hadden in Limburg alleen winkels in Sittard en Roermond”, vertelt Amac-CEO Ed Bindels. “Door de overname van ivizi hebben we nu ook in deze provincie een goede dekking.” Ivizi is een winstgevend bedrijf. De verwachte omzet van de drie winkels voor 2019 is 7,1 miljoen euro. Amac neemt alle retailactiviteiten over, naast de drie winkels ook de website. Ook zaken als garantie, cadeaukaarten en lopende bestellingen worden vanaf nu door de onderneming van Ed Bindels overgenomen.


Over ivizi
Ivizi - Italiaans voor service - werd in 1995 opgericht door Robert de Vree, die nu zijn winkels verkoopt Amac. De Vree begon vanuit de kelder van zijn huis in Borgharen. In 2002 opende hij zijn eerste winkel aan het Kemenadeplein in Maastricht. In 2007 is deze verhuisd naar het centrum van Maastricht. In 2009 volgde een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen en in 2010 een aan de Vleesstraat in Venlo. De Vree: “Er was geen opvolging, dus ik wilde mijn winkels verkopen aan een mooi bedrijf als Amac, waar ik een goed gevoel bij heb.”

Alle drie de winkels hebben een vloeroppervlak van 120 vierkante meter. Amac biedt in de winkels en online een compleet aanbod aan Apple-producten en een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en iPod. Daarnaast levert het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen.

Over Amac
Amac is de grootste Apple Premium Reseller van Nederland en werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Ed Bindels heeft Amac in veertien jaar tijd weten uit te bouwen tot een premiumketen met inmiddels 50 vestigingen in het hele land en verschillende succesvolle webshops. Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac in een klap marktleider als grootste Apple Premium Reseller van Nederland. Amac biedt een compleet aanbod aan Apple-producten en een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en iPod. Daarnaast leveren wij nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen. Amac is geautoriseerd Apple Service Provider en biedt professionele diensten aan bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen.

iMember
woensdag 18 december 2019
Door iMember