Terug naar overzicht

Ssd-serviceprogramma MacBook Pro 13-inch (zonder Touch Bar)

iMember
zaterdag 10 november 2018
Door iMember
Apple heeft vastgesteld dat er problemen zijn met een aantal ssd's van 128 GB en van 256 GB die worden gebruikt voor de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar). Deze problemen kunnen resulteren in gegevensverlies en een defecte harde schijf. 13-inch MacBook Pro's met ssd's met dit probleem zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018. Amac zal de ssd van MacBook Pro 13-inch modellen met dit probleem gratis herstellen.
MacBook Pro

Komt mijn MacBook Pro in aanmerking?

Controleer eerst welke 13-inch MacBook Pro je hebt. Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu () in de linkerbovenhoek van het scherm. Kijk of jouw model het volgende is: MacBook Pro (13-inch, 2017, twee Thunderbolt 3-poorten). Als je dit model hebt, controleer dan het serienummer van de computer via onderstaande link of deze in aanmerking komt voor dit serviceprogramma.

Controleer serienummer

Het serviceproces

Reparatie is mogelijk via elk van de 50 Amac stores door heel Nederland. Let op dat je altijd eerst een reservekopie van je MacBook Pro hebt gemaakt, vóórdat je de MacBook Pro laat herstellen. Jouw 13-inch MacBook Pro wordt voorafgaand aan de reparatie onderzocht om te controleren of deze goed werkt en in aanmerking komt voor dit programma. Voorafgaand aan het herstellen dien je een reservekopie maken van jouw gegevens, want tijdens het reparatieproces wordt de harde schijf gewist. 

Hoe maak je een reservekopie

Jouw MacBook Pro wordt naar ons Apple gecertificeerd service centrum gebracht. Hier wordt macOS opnieuw geïnstalleerd op de 13-inch MacBook Pro. Na de reparatie dien je jouw gegevens herstellen vanaf een reservekopie.

Zijn er kosten verbonden aan het repareren van de ssd?

Als jouw MacBook Pro in aanmerking komt, zijn er geen kosten aan verbonden aan de reparatie. Wanneer jouw 13-inch MacBook Pro op zo'n manier beschadigd is, dat we de reparatie aan de harde schijf niet kunnen uitvoeren, moet deze schade eerst worden hersteld voordat we de ssd-reparatie kunnen uitvoeren. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Voordelen van vervanging via Amac

  • Met 50 winkels altijd een gecertificeerd Apple servicepunt in de buurt. 
  • Tenminste drie maanden garantie op je reparatie. 
  • Ook elders aangeschafte MacBook Pro modellen kan je bij Amac laten repareren. 
  • Voor het inleveren bij Amac van je MacBook Pro hoef je geen afspraak te maken (let op: geen directe vervanging).

Waarom wordt mijn MacBook Pro niet hersteld terwijl ik erop wacht?

Amac heeft een centraal door Apple gecertificeerd service centrum, waar onze medewerkers van de technische dienst de ssd van jouw MacBook Pro zorgvuldig zullen herstellen.

Zoek dichtsbijzijnde Amac Store

iMember
zaterdag 10 november 2018
Door iMember