Terug naar overzicht

Expert Review: De nieuwe Beats

iMember
donderdag 2 april 2015
Door iMember

Beats by Dr. Dre is in 2014 onderdeel geworden van Apple. Met deze samenwerking is er een vernieuwde lijn Beats uitgekomen. We hebben ze uitvoerig getest en beschrijven hieronder voor wie welke koptelefoon geschikt is.

De nieuwe Beats-collectie

Beats Solo 2
De kleinste koptelefoon. Een On-Ear voor elk muziekgenre maar vooral voor de pop of R&B-luisteraar die geen noice-cancelling nodig heeft. Voordeel is dat er geen batterij in zit.

Beats Studio 2.0
Over-Ear hoofdtelefoon met adaptive Noise Canceling. Geschikt voor elk muziekgenre maar vooral geschikt voor muziek met een harde bass. De oplaadbare batterij gaat 20 uur mee.

Beats Studio Wireless
De Studio 2.0 maar dan draadloos. De oplaadbare batterij gaat 12 uur mee bij draadloos gebruik en 20 uur met kabel.

Beats Powerbeats 2
Waterbestendige In-Ear gemaakt voor de sporter.

De koptelefoons zijn in verschillende kleuren beschikbaar.


 

Solo 2Beats Solo 2 On-Ear

De Beats Solo 2 is de kleinste hoofdtelefoon uit de serie. Het is een On-Ear hoofdtelefoon, wat betekent dat hij op je oren rust. Hij is geschikt voor alle muziekgenres maar werkt het beste met pop en R&B. Er wordt een zachte case meegeleverd om hem veilig in te vervoeren.

Solo HD vs Solo 2Beats Solo 2 versus Solo HD
Het geluid is verbeterd, voorheen was de bass wat overheersend maar bij de Solo 2 is dat niet meer zo. Het geluid is scherper en helderder. Hij kan hoge en lage tonen nog beter laten horen, zodat hij geschikt is voor alle muziekgenres. In plaats van “beats bij dr dre” staat er alleen “beats” bovenop de hoofdband. De schroefjes zijn mooier weggewerkt en de schanieren zien er steviger uit. Hij is iets groter dan de vorige versie doordat de oorkussens groter zijn en de hoofdband wat verdikt is met meer kussens. Hierdoor is hij langer te dragen.

De kabel is verbeterd in kwaliteit en ziet er strakker uit. De koptelefoonband is nog steeds in lengte verstelbaar.

Design
Je ziet verschil in het materiaal. Hij glimt meer en ziet er steviger uit. Het ontwerp is strakker geworden, zoals we van Apple gewend zijn. De hoofdkussens hebben een betere pasvorm en zijn lekker zacht. Ze passen goed op je oren, zodat ze het geluid van buitenaf bijna niet naar binnen laten en minder geluid lekken.

Opvouwbaar
Boven de oordoppen zitten schanieren, zodat de koptelefoon heel makkelijk op te vouwen is. Bij de koptelefoon krijg je ook een stevig hoesje, waar hij opgevouwen makkelijk in kan. Zo vervoer je hem veilig.

RemoteTalk kabel
In het snoer zit een afstandsbediening met drie makkelijk bedienbare knoppen en een microfoon. Zodat je bijvoorbeeld op de fiets kunt bellen, Siri kan bedienen en muziek kunt pauzeren zonder je telefoon uit je zak te halen.

Overtuigd?

Bestel nu

 


 

Beats Studio 2.0Beats Studio 2.0 Over-Ear

De Beats Studio 2.0 is groter dan de Solo 2. Hij heeft een over-ear design, waardoor hij lekkerder zit en nog langer draagbaar is. De oorschelpen zitten om je oren heen, waardoor ze niet op je oren drukken. Door de verstelbare hoofdband past hij elk hoofd.

Oude Beats Studio vergeleken met de Studio 2.0

Studio 2.0 vs het oude model
Hij is 13 procent lichter dan het originele ontwerp en heeft een lichtere, sterkere hoofdband. De oorschelpen zijn zachter en hij heeft een ergonomische oorkop. De schroefjes aan de buitenkant zijn weggewerkt.

De adaptive Noise Canceling
Hiermee filter je alle storende omgevingsgeluiden weg waardoor je de muziek minder hard hoeft te zetten. De oplaadbare batterij hiervoor zit in de oorschelp verwerkt en gaat 20 uur mee. Een nadeel is dat als deze leeg is, je de koptelefoon niet meer kunt gebruiken. Om stroomverlies te voorkomen, schakelt de automatische aan-/uitfunctie de hoofdtelefoon uit zodra je de stekker eruit haalt en met een zichtbare batterij-indicatie weet je altijd hoeveel stroom je nog hebt. Een voordeel is dat hij oplaadbaar is via micro-USB zodat je geen speciale adapter nodig hebt.

Mute
Wil je geen muziek luisteren maar je wel van je omgeving afsluiten? Dan kun je met de mute-knop de dual-mode Adaptive Noise Canceling aanzetten. Automatisch verhoogt de ANC het ruisonderdrukkingsniveau, voor een stillere omgeving.

Case
Bij de hoofdtelefoon zit een case geleverd. In tegenstelling tot de Solo 2-case is deze een stuk harder en groter. Dit biedt extra bescherming maar is daardoor ook minder makkelijk mee te nemen.

Overtuigd?

Bestel nu

 


 

 

Beats Studio 2.0 Wireless Beats Studio Wireless Over-Ear

Het verschil met de Studio 2.0 is dat je uit deze de kabel kan halen en hem via Bluetooth kan verbinden met je iPhone.
Minpunt is dat de microfoon in de kabel zit en niet in de koptelefoon zelf verwerkt is. Om te kunnen bellen heb je de kabel alsnog nodig.

Batterij
De oplaadbare batterij gaat 12 uur mee als je hem draadloos gebruikt en 20 uur als je hem toch met kabel gebruikt.

 

Overtuigd?

Bestel nu

 


 

 

Beats Powerbeats 2Beats Powerbeats 2 Wireless In-Ear

De Powerbeats 2 zijn in-ear oordopjes geïnspireerd door basketballer LeBron James. Ze zijn draadloos via Bluetooth aan je device te kopellen. Hij werkt tot wel 9 meter van je apparaat vandaan, waardoor je vrij kunt bewegen. Ze zitten om je oor met flexibele oorhaken, waardoor je ze niet in je oor hoeft te klemmen. Hoe je ook beweegt, ze blijven op die manier goed zitten. Ze zijn zweet- en waterbestendig.
Ze zijn perfect voor sporters, met name joggers en gewichtheffers.

Powerbeats 2 oortjes

De oordoppen
De dual-driver-akoestiek versterkt de muziek in iedere oorknop en levert het voor Beats kenmerkende geluid, met een diepe bass. In het linker oordopje zit een lampje waarmee je kan zien of hij gekoppeld is aan je Bluetooth device en hoe vol de batterij is. Aan de onderkant zit de Micro-USB poort om hem op te laden.
De oordoppen blokkeren geluid van buiten af maar niet alles. Wel zo veilig als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent, dan hoor je de auto’s nog wel. Ze lekken geluid vanaf ongeveer 50% volume, wat vervelend kan zijn voor bijvoorbeeld je mede-passagiers in de trein.

De kabel
De kabel is plat waardoor hij niet in de knoopt raakt, ook niet als je hem opgevouwen in de bijgeleverde case doet. De wirwarvrije wikkelkabel en de aansluitpunten zien er stevig uit. De kabel verbindt de twee oortjes aan elkaar, verder is hij draadloos. Aan de kabel zit een kleine afstandsbediening met drie knoppen en een microfoon. Op de knoppen zit een anti-slip grip voor wanneer je handen vochtig zijn van bijvoorbeeld zweet.

Bijgeleverde dopjes.

Je hebt 4 paar dopjes. De normale en een S, M, L variant. Hiermee passen ze in elk oor.

Oude Powerbeats vergeleken met de Powerbeats 2

Bijgeleverde case.
Bij de oortelefoon zit een stevig hoesje. Omdat je veel dingen meegeleverd hebt, zoals de oplaadkabel en de extra dopjes zou het handig zijn als er vakjes in de case zouden zitten maar dit is helaas niet het geval. Wel past alles er tegelijk in.

Accu
De vol opgeladen batterij gaat 6 uur mee. 15 minuten opladen geeft je ongeveer 1 uur batterij, na 1,5 uur is hij helemaal opgeladen. Met het geluid op 70% ging hij zelfs 8 uur en 4 min mee!
Nadeel is dat je niet moet niet vergeten ze uit te zetten na je gebruik. Als je dat vergeet is je batterij leeg als je hem de dag erna weer wil gebruiken.

iMember
donderdag 2 april 2015
Door iMember