Terug naar overzicht

Expert Review: Philips Hue Go

21
vrijdag 1 mei 2015
Door 21

Philips Hue Go

Hue Go: De eerste draagbare Hue-lamp 

In 2012 lanceerde Philips het Hue systeem. Een set van twee of drie intelligente lampen die je in combinatie met de Hue Bridge kunt bedienen via WiFi. Op die manier kun je de kleurtinten aanpassen en de lampen dimmen of versterken via je smartphone of tablet. Je kunt ze zelfs via IFTTT (If This Then That)-regels laten knipperen als je bijvoorbeeld een e-mail hebt of als je favoriete programma op tv is.

Twee jaar later heeft het systeem verschillende updates gehad en een aantal toevoegingen aan de Hue-familie, zoals de Hue LivingColors Bloom en Hue Lightstrips.

Nu, in 2015 heeft Philips de Hue Go uitgebracht. Dit is de eerste draagbare Hue lamp.


 

Hue Go

Philips Hue Go relax

De lamp is ideaal voor de late uurtjes buiten. Denk aan het kaarslicht-effect bij een barbecue of gezellige borrel in de tuin. Maar ook voor binnenshuis is het een handige lamp. Je kunt hem meenemen naar elke kamer, je bent niet meer beperkt tot waar de stopcontacten zitten. Zo kun je lekker relaxen in bad en hem daarna weer meenemen als je in de woonkamer gaat yogaën. Dit kan drie uur lang, daarna moet je hem weer opladen.

Batterij

Helemaal opgeladen gaat de batterij maximaal drie uur mee, dit is afhankelijk van de lichtsterkte. Toen we dit gingen meten met een dynamisch effect ging hij na twee uur en zes minuten uit. Waarschijnlijk omdat wij de in deze tijd de lamp de instellingen meerdere keren hebben gewijzigd. Wanneer de batterij leeg is kun je hem met kabel verder gebruiken en opladen tegelijk. Na 1,5 uur opladen gaat hij weer tot drie uur mee. De Hue Go verbruikt 6 Watt en 12 Watt als hij opgeladen wordt. Hij heeft een maximale lichtsterkte van 300 lumen.
Aangesloten op een stopcontact is de helderheid 100%, zonder snoer wordt hij gedimd tot 40%, voor maximale batterijduur.
Een nadeel is dat je niet kunt zien hoe vol de batterij. Er zit geen indicator in de lamp. 

Bediening

Omdat niet overal een draadloos netwerk aanwezig is, kan de lamp ook zonder smartphone bediend worden met de knop onderop de lamp. 

Één keer drukken
Hij heeft 7 vooraf ingestelde modes. Vijf Dynamische Effecten: Cozy Candle, Sunday Coffee, Meditation, Enchanted Forest, Night Adventure en twee wit licht-standen. Deze kun je bedienen door één keer op de knop te drukken. Elk dynamisch effect heeft een eigen verloop en kleurenmix voor de juiste sfeer. De een past perfect bij een romantisch etentje, de ander juist bij een rustig bad-moment of een meditatie. 

Twee keer drukken en vasthoudenPhilips Hue Go achterkant
Wil je geen dynamisch effect maar een bepaalde kleur? Als je de knop twee keer indrukt en ingedrukt houdt, verkleurd hij langzaam van kleur. Zo gaat hij alle kleuren af. Is hij bij een kleur die jij wilt? Laat hem dan los.

Stand-bymodus of uit?
Houd de knop twee seconden in om de lamp op stand-by te zetten. Dit kan twee uur, daarna schakelt de lamp automatisch uit. 
Om hem zelf uit te zetten houd je de knop 10 seconden ingedrukt tot hij twee keer knipptert. 

Ontwerp

De Hue Go ziet er modern uit. Hij is gemaakt van wit plastic, wat mee van kleur verandert. Hij is 12 centimeter breed en 7 centimeter hoog en iets zwaarder dan verwacht (516 gram). Het doet een beetje denken aan een verlichte kleine schaal. Je kunt hem met het licht omhoog neerzetten of op de kleine standaart aan de achterkant schuin naar boven.
Hij heeft een prima formaat om genoeg licht te produceren voor extra sfeer maar je moet hem niet als hoofdlicht gebruiken. Het moet een beetje donker zijn in je kamer om er veel van te zien. Op het plastic zie je snel vingerafdrukken, die er met een doekje (of mouw) weer snel afgehaald kunnen worden.

Timers

Je kunt de Hue Go gebruiken als wekker. Zet hem naast je bed (wel met snoer) en je kunt via de timers een zonsopkomst nabootsen. Dan gaat hij langzaam aan en wordt steeds feller. Zo kun je ook rustig in slaap vallen door hem te laten dimmen om uiteindelijk helemaal uit te gaan.
Je moet de Hue aansluiten op het stopcontact om gebruik te maken van timers die je over 2 uur of later hebt ingesteld. Anders schakelt hue Go automatisch uit na 2 uur in de slaapstand. 

Hue Go als Wake Up

Hue-app

Als je hem gekoppeld hebt met je bridge kun je hem via de Hue-app bedienen. Hij is makkelijk te koppelen net als alle andere Hue lampen.

Ambilight tv

Hue Go is te koppelen aan je Ambilight tv, net als de andere Hue lampen. Dan verkleurt hij mee met de kleuren van je tv.

Conclusie

Het is een fijne lamp voor de zomerse maanden wanneer je 's avonds buiten nog wilt genieten. Het moet wel een beetje donker zijn om van de lamp te kunnen genieten. De batterij gaat tot drie uur mee, daarna moet je toch weer op zoek naar een stopcontact. Het is fijn dat je niet altijd de app nodig hebt om hem te bedienen, de vooraf ingestelde Dynamic Effects zijn handig.
Het is een luxe lamp voor € 99,95 maar wel een toevoeging aan je bestaande Hue-collectie. 

Overtuigd?

Bestel nu

21
vrijdag 1 mei 2015
Door 21