Terug naar overzicht

Alles in huis slimmer met Eve Energy

iMember
dinsdag 30 oktober 2018
Door iMember

Vind je dat het ook tijd wordt om je woning slimmer te maken en wil je energiezuiniger leven? Of wil je ’s avonds na binnenkomst moeiteloos op de bank ploffen zonder eerst vijf lichtschakelaars om te flippen? Maak dan kennis met de Elgato Eve Energy: een slimme schakelaar waar je alles met een aan-uitknop op kunt aansluiten en op afstand is te bedienen. Hierdoor verander je zelfs het ‘domste’ device in huis in een smart home-apparaat!
Eve Energy

Álles in huis slimmer met Eve Energy

De Eve Energy is een van de meest universele, en daarom dus ook meest bruikbare producten in de gehele Elgato Eve-lijn. Met dit slimme stekkerblokje kun je vrijwel ieder apparaat in huis met een aan-uitschakelaar op afstand bedienen. Van een televisie, audio-installatie of gameconsole tot een koffiezetapparaat, nachtlampje of ventilator; the list goes on. Daarbij zijn alle apparaten die zijn aangesloten op een Eve Energy op afstand te bedienen (dus ook wanneer je niet thuis bent) met de Elgato Eve- of Woning-app. Dit is vooral handig wanneer je net thuiskomt en bijvoorbeeld meteen alle lampen in huis of een specifieke kamer wilt aanzetten. Of je zal maar net vergeten zijn ’s ochtends de lampen in de woonkamer uit te zetten wanneer je naar je werk bent gegaan – onnodig energieverbruik en superzonde! Over energieverbruik gesproken, met de Elgato Eve-app kun je ook precies het energieverbruik zien van de apparaten die je op een Eve Energy hebt aangesloten.

Eve Energy verbruik

"Sluit voor één dag eens een apparaat met een stand-by-functie aan op een Eve Energy. Je zult versteld staan hoeveel watt je verbruikt aan een apparaat dat je misschien dagen op rij niet hebt gebruikt!"

Eve Energy en HomeKit

Een van de grote voordelen van Eve Energy is dat deze meteen uit de doos werkt met jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Apple Watch. Eve Energy is namelijk HomeKit-compatibel. Dat houdt in dat alle apparaten, die zijn aangesloten op een Eve Energy, met elkaar in verbinding staan en dus óók met de Woning-app zijn te bedienen. En omdat HomeKit een platform is van Apple zelf, kun je het waarschijnlijk al raden: ja, Siri werkt inderdaad op Eve Energy.

Door middel van spraakcommando’s kun je tegen Siri zeggen dat ze bijvoorbeeld de lampen in de woonkamer uit moet zetten wanneer je het huis verlaat. Of tijdens een warme zomerdag kun je tegen haar zeggen dat ze de ventilator alvast aanzet voordat je thuiskomt. Ook wanneer je even geen handen vrij hebt, maken Eve Energy en Siri het leven in huis stukken makkelijker. Als je bijvoorbeeld met een volle wasmand door het trappenhuis of de gang loopt, kun je met een enkele spraakcommando al dat ene lampje in de gang aanzetten. Wel zo handig!

Samen sterk(er)

Eve Energy iPhone

Hoewel slechts een enkele Eve Energy al een groot verschil kan maken, werkt deze nóg beter wanneer je meerdere blokken in dezelfde kamer of ruimte hebt aangesloten. Hierdoor kun je meerdere apparaten, zoals jouw complete homecinema-systeem, met slechts één handeling of spraakcommando bedienen. Wil je na een lange werkdag meteen thuis op de bank ploffen en Formule 1 kijken? Eén tapje in de Elgato Eve- of Woning-app en alles wordt alvast voor je aangezet voordat je binnenkomt. Ook handig is dat je voor de diverse Eve Energy’s verschillende scènes kunt instellen zodat deze automatisch aan of uit gaan. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de twee nachtlampjes in jouw slaapkamer automatisch om 22:00 aangaan. Kortom, nooit meer in het donker je teen tegen het bed stoten. ;-)

Wil je alles in huis of in een specifieke kamer automatiseren? Met de Elgato Eve Energy gaan zelfs de simpelste apparaten in huis weer met de tijd mee. Bestel nu bij Amac een Elgato Eve Energy. Deze wordt gratis thuisbezorgd of is gratis af te halen bij een Amac Store bij jou in de buurt.

Bekijk de Eve Engergy

Niets missen van onze beste deals?

iMember
dinsdag 30 oktober 2018
Door iMember