Terug naar overzicht

Apple USB-adapter Vervangingsprogramma

Patrick
woensdag 18 juni 2014
Door Patrick

Januari 2016: Onderstaand programma is niet meer van toepassing. Ben je op zoek naar informatie over het huidige Apple lichtnetadapter omruilprogramma? Kijk dan eerst bij ons actuele blogartikel over dit Apple lichtnetadapter omruilprogramma.

Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5W oververhit kan raken en een veiligheidsrisico kan veroorzaken. Deze adapter maakte deel uit van iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden in de onderstaande landen. De adapter is ook verkocht als los accessoire.

USB Adapter vervanging


De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom heeft Apple uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe opnieuw ontworpen adapter. Apple raadt klanten aan alle betrokken adapters zo snel mogelijk te ruilen voor een nieuwe door middel van het onderstaande vervangingsproces.

Opmerking: dit programma is niet bestemd voor andere Apple USB-lichtnetadapters van 5W

Vaststellen welke adapter u hebt

Bekijk het label tussen de polen van uw adapter en vergelijk dat met de roodgemarkeerde afbeeldingen hierboven. Met het modelnummer en de kleur van de letters 'CE' kunt u de betrokken adapters herkennen.

Model A1300 en de letters 'CE' in ononderbroken grijs duiden op de betrokken adapters. Gebruik de betrokken adapter niet meer en ruil deze om voor een nieuwe. U kunt totdat u een vervangende adapter ontvangt uw iPhone opladen door die met een USB-kabel aan te sluiten op uw computer.

Een opnieuw ontworpen adapter heeft modelnummer A1400 en de letters 'CE' in grijs. U hoeft uw adapter niet te vervangen.

Het vervangingsproces via Amac


1. Stel vast welke adapter u hebt en of deze adapter in aanmerking komt voor vervanging

2. Lever de betrokken adapter(s) in bij Amac, een Apple Store of een andere deelnemende erkende Apple-serviceprovider.

3. Neem ook uw iPhone mee! Als onderdeel van het vervangingsproces moeten wij namelijk het serienummer van uw iPhone verifiëren.4. Bij Amac wordt de adapter in principe direct omgeruild, mits deze op dat moment voorradig is in de betreffende winkel. Door de omvang van dit vervangingsprogramma kan het incidenteel voorkomen dat er enkele dagen levertijd is.

Als u denkt dat u hebt betaald voor een vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple (0800 02 01 581) voor een terugbetaling. 

 

Landenlijst

Albania, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, CzechRepublic, Denmark, Egypt, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, India, Indonesia, Israel, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Moldova, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Vietnam

Patrick
woensdag 18 juni 2014
Door Patrick