Terug naar overzicht

Bluetooth speaker uitkiezen?

Büşra
woensdag 24 augustus 2016
Door Büşra

Bij Amac gaan we altijd voor kwaliteit. Daarom selecteren wij alleen de beste bluetooth speakers voor ons assortiment. We hebben ze in alle maten en zelfs waterdicht voor aan het strand of tijdens een feestje. Al onze bluetooth speakers werken perfect samen met jouw iPhone, iPad en iPod. In ons assortiment vind je merken als JBL, Bose, Philips en Harman/Kardon.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Met al die mogelijkheden wil je natuurlijk weten waar je op moet letten wanneer je een portable bluetooth speaker koopt. Wij helpen je op weg!

Soundlink Mini

Afmeting

Waar en hoe je de luidspreker wilt gebruiken, bepaalt wat voor jou de juiste maat speaker is. Natuurlijk kun je kiezen voor een grote speaker. Deze zorgt voor grootser geluid, wat fijn is wanneer je in een grote ruimte of met veel mensen bent. Zoek je een speaker die makkelijk in je tas of koffer past? Uiteraard lever je dan iets in in het maximale volume en de batterijduur ten opzichte van de grotere modellen. Zo zijn de JBL Clip en JBL Go gemaakt om overal mee naartoe te nemen. Klein, compact en licht.

Accuduur / energieverbruik

Hoelang de speaker meegaat, hangt af van de ingebouwde accu en het volume waarop je de muziek afspeelt. Met sommige speakers kun je de hele dag door, terwijl andere na een avondje dansen alweer leeg zijn. Mocht jouw iPhone of iPad nou leegraken tijdens het spelen, dan is daar ook een oplossing voor! Er zijn namelijk speakers waarmee je jouw device op kan laden. Zo heeft de JBL Extreme een dubbele USB-poort waarmee je jouw apparaten tussendoor oplaadt.

Geluidskwaliteit / volume

Denk ook na over de geluidskwaliteit die je zoekt. Dit wordt bepaald door een combinatie van de klankkast grootte, de zogenoemde drivers en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Je hebt speakers met één enkele driver, die al geweldige geluidskwaliteit leveren. Zodra je voor een speaker gaat met meerdere drivers kan je nog beter onderscheid maken tussen de verschillende tonen – bas, midden en hoog. Dit heeft een positief effect op zowel de geluidskwaliteit als het volume. Zo beschikt de grote JBL Extreme over veel bas en volume, genoeg voor een flink feestje! De Harman Kardon Go+Play heeft zowel goed geluid als een stijlvol uiterlijk!

Extra functies

Een hoop bluetooth speakers beschikken over handige extra functies. Er zijn speakers die je met meerdere apparaten kunt verbinden, zodat jij en je vrienden om en om een nummer kunnen afspelen. Ook zijn er speakers met een zogeheten stootrand, slim voor als er net iets te hard gefeest wordt en je ergens tegenaan stoot. Wat mooi is aan de Bose SoundLink Mini II, is dat je ‘m oplaadt door op het meegeleverde laaddock te zetten. De JBL Extreme is (spat)waterdicht, je kunt deze dus altijd meenemen naar het zwembad. De JBL Charge 2+ kun je zelfs onder de kraan afspoelen, als je ‘m maar niet onderdompelt!

Charge 2 +

Bekijk alle bluetooth speakers 

Büşra
woensdag 24 augustus 2016
Door Büşra