Terug naar overzicht

Blijf gezond met de Gezondheid-app: hoe werkt het?

21
dinsdag 24 oktober 2017
Door 21
Sinds 2014 staat de Gezondheid-app standaard in de iOS-software. Je herkent de gezondheid-app aan het app-icoon met het hartje op jouw iPhone, iPad of iPod. Wat de gezondheid-app kan, lees je hier.
Health

Medische ID

Wanneer je de Gezondheid-app voor het eerst opent, wordt er aan je gevraagd om een medische ID aan te maken. Met dit ID kunnen hulpverleners of omstanders, indien nodig, belangrijke informatie verkrijgen over jouw medische toestand. Denk hierbij aan bloedgroep, medische aandoeningen, allergieën, medicatie, gewicht en lengte. Ook is het mogelijk contactgegevens toe te voegen van belangrijke mensen, zodat de hulpverleners deze eventueel op de hoogte kunnen stellen. Mocht je ooit in een situatie komen waarbij je hulp nodig hebt, dan beschikken de mensen om je heen direct over de juiste gegevens.

Verbeter jouw sportprestaties of vergelijk wat een maand geleden jouw gemiddelde hartslag* was

Vier bouwstenen voor jouw gezondheid

De Gezondheid-app bestaat uit vier bouwstenen die de fundering zijn van de app: activiteit, voeding, slaap en mindfulness. Via Activiteit hou je precies bij hoeveel je bewogen hebt. Zo is iPhone of Apple Watch niet alleen jouw stappenteller, maar zie je ook hoeveel minuten je daadwerkelijk actief bewogen hebt. Mindfulness is er om je hoofd zo nu en dan te legen. Dit kan aan de hand van de ademhalingsoefeningen met Apple Watch, of een andere app. Naast bewegen en een momentje van rust is slapen ook belangrijk. De app stimuleert je om iedere dag rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan. De slaapanalyse laat je precies zien hoe lang je op een nacht slaap en in het onderdeel Voeding kun je voor jezelf bijhouden hoeveel je ongeveer op een dag eet. De app stimuleert je om gezond te blijven eten en junkfood te laten liggen, zodat jij extra energie krijgt op de dag. Naast de specifieke gegevens die de onderdelen je geven, worden er filmpjes en app-suggesties aangereikt zodat jij het optimale resultaat behaalt. Zo hou jij jezelf en je gezondheid goed in de gaten.

4 elementen

Alles in één oogopslag

Het standaard scherm wat je krijgt bij het openen van de app is het Vandaag-scherm. In dit scherm kun je in één oogopslag bekijken wat je activiteiten van die dag zijn. Klik op een specifieke activiteit zoals wandel- en hardloopafstand en zie precies op welke dagdelen jij het actiefste was. Ook kun je hier terug in de geschiedenis door simpelweg een andere dag te selecteren. Verbeter zo bijvoorbeeld jouw sportprestaties of vergelijk wat een maand geleden jouw gemiddelde hartslag* was.

Gezondheid

Bronnen

In Bronnen zie jij precies waar jouw iPhone zijn gegevens vandaan haalt. Standaard is dit iPhone, maar er zijn enorm veel accessoires beschikbaar die informatie over jouw gezondheid verwerken in de Gezondheid-app. Denk zo aan Apple Watch, die jouw hartslag kan meten of de accessoires van iHealth.

Met de Gezondheid-app ben je altijd op de hoogte van jezelf. Wil je meer weten over accessoires voor de Gezondheid-app? Lees dan ook het blog over de beste accessoires voor de Gezondheid-app, of kijk op amac.nl.

Bekijk onze Health accessoires

*Voor het meten van de hartslag is een aanvullend product nodig zoals Apple Watch

21
dinsdag 24 oktober 2017
Door 21