Terug naar overzicht

Ssd-serviceprogramma van de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar)

Wolter
zaterdag 10 november 2018
Door Wolter
Apple heeft vastgesteld dat er problemen zijn met een aantal ssd's van 128 GB en van 256 GB die worden gebruikt voor de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar). Deze problemen kunnen resulteren in gegevensverlies en een defecte harde schijf. 13-inch MacBook Pro's met harde schijven met dit probleem zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018. Amac zal de SSD met dit probleem gratis herstellen.
MacBook Pro

Komt mijn MacBook in aanmerking?

Controleer eerst welke 13-inch MacBook Pro je hebt. Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu () in de linkerbovenhoek van het scherm. Kijk of jouw model het volgende is: MacBook Pro (13-inch, 2017, twee Thunderbolt 3-poorten). Als je dit model hebt, controleer dan het serienummer van de computer via onderstaande link of deze in aanmerking komt voor dit programma.

Controleer serienummer

Het serviceproces

Reparatie is mogelijk via elke van de 46 Amac Stores door heel Nederland. Let op dat je altijd eerst een reservekopie van je MacBook hebt gemaakt, vóórdat je de MacBook laat herstellen. Jouw 13-inch MacBook Pro wordt voorafgaand aan de reparatie onderzocht om te controleren of deze goed werkt en in aanmerking komt voor dit programma. Voorafgaand aan het herstellen moet u een reservekopie maken van uw gegevens, want tijdens het reparatieproces wordt de harde schijf gewist. 

Hoe maak je een reservekopie

De MacBook wordt naar ons Apple gecertificeerd service centrum gebracht. Hier wordt macOS wordt opnieuw geïnstalleerd op de 13-inch MacBook Pro. Na de reparatie moet u uw gegevens herstellen vanaf een reservekopie.

Zijn er kosten verbonden aan het herstellen van de SSD?

Als de MacBook in aanmerking komt, zijn er hier geen kosten aan verbonden. Wanneer de 13-inch MacBook Pro op zo'n manier beschadigd is, dat we de reparatie aan de harde schijf niet kunnen uitvoeren, moet deze eerst worden hersteld voordat we de reparatie kunnen uitvoeren. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Voordelen van vervanging via Amac

  • Met 46 winkels altijd een gecertificeerd Apple servicepunt in de buurt. 
  • Tenminste drie maanden garantie op je reparatie. 
  • Ook elders aangeschafte MacBooks kan je bij Amac laten repareren. 
  • Voor het inleveren bij Amac van je MacBook hoef je geen afspraak te maken (let op: geen directe vervanging).

Waarom wordt de MacBook niet direct hersteld terwijl ik erop wacht?

Amac heeft een centraal door Apple gecertificeerd service centrum waar onze medewerkers van de technische dienst die de SSD van jouw MacBook Pro zorgvuldig zullen herstellen.

Zoek dichtsbijzijnde Amac Store

Wolter
zaterdag 10 november 2018
Door Wolter