Terug naar overzicht

Nieuwe Apple Watch en iPad bestellen? Zo krijg je ze het snelst in huis!

Remco
woensdag 16 september 2020
Door Remco
Apple lanceerde in één adem twee nieuwe Apple Watches en twee nieuwe iPads. Apple Watch Series 6, Apple Watch SE en iPad (2020) zijn nu bestelbaar, op iPad Air (2020) moeten we nog een paar weken wachten. In dit blog zetten we kort uiteen wat je allemaal over de nieuwste releases en het bestellen ervan moet weten.

Apple Time Flies event


Hoe heb je jouw nieuwe Apple-apparaat het snelst in huis?

Bij Amac willen we je zo goed mogelijk helpen en daar hoort een snelle bezorging natuurlijk bij. Toch kunnen we een deel van de nieuwe Apple-apparaten niet meteen de volgende dag bij je thuis afleveren.

Nadat Apple nieuwe producten heeft aangekondigd, duurt het altijd een tijdje voordat deze echt verkrijgbaar zijn. Ook wij als Apple Premium Reseller horen pas op het allerlaatste moment welke nieuwe producten Apple lanceert. Daarna moeten de producten nog bestelbaar worden gemaakt en het duurt ook altijd nog even voordat we de producten van Apple ontvangen.

Bij de nieuwe Apple Watch Series 6, Apple Watch SE of iPad (2020) van jouw keuze kan dus zomaar staan dat er op dit moment nog geen voorraad is. Schrik hier niet van, dit hoeft je niet tegen te houden om jouw gloednieuwe apparaat te bestellen. Het plaatsen van een bestelling is zelfs de snelste manier om het Apple-product in huis te krijgen.


Hoe werken de bestellingen?

Als je een van de nieuwe producten bestelt geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus de mensen die hun bestelling eerder plaatsen, hebben deze ook eerder in huis. Het zijn namelijk de openstaande bestellingen waar we het eerst aan uitleveren als we een nieuwe lading producten van Apple binnenkrijgen.

Het werkt eigenlijk precies hetzelfde als een rij bij de kassa. Sta je met je boodschappen vooraan in de rij? Dan word je als eerst geholpen. Sta je helemaal achterin de rij? Dan zul je even moeten wachten op je beurt.

Hoe snel dit gaat hangt af van de hoeveelheid voorraad die we binnenkrijgen. Zijn er bijvoorbeeld 200 Apple Watches binnengekomen en heb jij net als klant #201 een bestelling geplaatst, dan moet je helaas wachten op de volgende lading. Maar weet wel, dan sta jij als eerste in de rij.

De nieuwste producten van Apple zijn altijd heel populair. Bij een te grote vraag en tekorten aan grondstoffen en producten, kunnen de levertijden een stuk langer zijn dan je van ons gewend bent. Het kan dan 4 tot 6 weken duren. Als je een bestelling plaatst houden we je natuurlijk op de hoogte.

Amac biedt de beste garantie en services voor al jouw oude, maar ook zeker nieuwe Apple-apparaten. Bang dat jouw Apple Watch Series 6 of iPad snel kapotgaat? Dan kun je jouw Apple-apparaat altijd beschermen tegen verschillende soorten schade. Dat kan natuurlijk met een stevige hoes, maar denk ook aan een verzekering. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. En weet je nog niet helemaal goed hoe je nieuwe Apple-apparaten werken? We ondersteunen je graag, zodat jij een ware Apple-expert wordt. Als iMember krijg je bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding en heb je toegang tot vele trainingen.


De nieuwe Apple-releases, nog één keer op een rij

Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad (2020) en iPad Air (2020). Het zijn er nogal wat. Wat maakt deze nieuwe releases nou zo goed? En waarom past welke nou het beste bij jou? Om je wat overzicht te geven en je te helpen met het maken van de perfecte keuze, hebben we ze allemaal nog even op een rij gezet.

Apple Watch Series 6
Zoals verwacht heeft Apple Apple Watch Series 6 aangekondigd. Naast een aantal nieuwe functionaliteiten, komt Apple Watch Series 6 in een paar gloednieuwe kleurenopties. Waar Apple Watches tot nu toe allemaal spacegrijs, zilver of goud waren, kun je nu ook kiezen voor blauw of (PRODUCT)RED.

Een van de belangrijkste vernieuwingen in Apple Watch Series 6 is het uitbreiden van de gezondheidsfuncties. Zo kan deze Watch bijvoorbeeld je bloedzuurstofgehalte meten via een nieuwe infraroodsensor. Binnen 15 seconden weet je hoeveel zuurstof er in je bloed zit en of dit gezond is. Een te laag percentage zuurstof kan namelijk hartklachten en zelfs een hartstilstand veroorzaken.

Apple Watch Series 6 kopen

Naast een aantal mooie kleuren en een nieuwe sensor is er ook aan de binnenkant van Apple Watch Series 6 aardig wat vernieuwd. Hier vinden we nu namelijk een dual-core-processor, die is gebaseerd op Apple’s A13 Bionic-chip. Deze nieuwe processor heeft de naam S6 gekregen en maakt Apple Watch Series 6 minimaal 20 procent sneller dan Apple Watch Series 5.

Ook de Always on-functionaliteit is verbeterd. Het scherm is nu beter afleesbaar in het daglicht. Als klap op de vuurpijl breidt Apple Watch Series 6 ook de wijzerplaat-collectie uit. Je kunt nu jouw eigen Memoji als wijzerplaat gebruiken en alle wijzerplaten zijn beschikbaar in verschillende lettertypes.

Bekijk alle Apple Watch Series 6-modellen


Apple Watch SE
We houden het dit keer niet bij maar één Apple Watch. Apple kondigde tijdens het Time Flies-evenement ook de goedkopere Apple Watch SE aan. Apple Watch SE wordt gezien als alternatief voor Apple Watch Series 3, maar heeft veel meer te bieden.

Apple Watch SE kopen

Apple Watch SE is 2 keer zo snel als Apple Watch Series 3, heeft betere functionaliteiten en een groter scherm. De functionaliteiten zijn zelfs te vergelijken met Apple Watch Series 5. Apple Watch SE beschikt over een accelerometer, hartslagmeter, kompas, gyroscoop, bewegingssensoren, slaaptracker en valdetectie. Het scherm is niet alleen groter, Apple Watch SE is daarnaast voorzien van nieuwe wijzerplaten en naast spacegrijs en zilver is deze Watch ook verkrijgbaar in goud.

Er zitten dus veel functies in Apple Watch SE die ook in de Series 5 en 6 zitten. Hij heeft alle belangrijkste gezondheids-, sport- en overige functies, zonder dat je er evenveel voor hoeft te betalen. En ook als je ‘m vergelijkt met Series 3 is het een flinke stap voorwaarts.

Bekijk alle Apple Watch SE-modellen


iPad (2020)
Naast de twee gloednieuwe Apple Watches heeft Apple ook tijd gehad om twee nieuwe iPads te ontwikkelen. Daarvan is iPad (2020) nu al verkrijgbaar. De veranderingen van de nieuwe generatie iPad zijn vooral intern te vinden. Het ontwerp is nog hetzelfde vertrouwde design als dat van iPad (2019).

De meest indrukwekkende verandering is de nieuwe processor. In iPad (2020) zit namelijk een oersterke A12 Bionic-chip. Hierdoor is iPad (2020) 40 procent sneller dan zijn voorganger. Volgens Apple is de gloednieuwe iPad (2020) zelfs 2 keer sneller dan de bestverkopende Windows-laptop, 3 keer sneller dan de beste Android-tablet en een imponerende 6 keer sneller dan de populairste Chromebook.

iPad (2020) kopen

De batterij van de nieuwste iPad gaat zo’n 10 uur mee. Goed nieuws is dat deze iPad nu snelladen ondersteunt, dus het opladen gaat sneller dan ooit. Net als zijn voorganger ondersteunt iPad (2020) Apple Pencil 1 en verschillende toetsenborden, heeft hij een 8-megapixel camera en is hij beschikbaar met 32GB of 128GB opslagruimte.

Bekijk alle iPad (2020)-modellen


iPad Air (2020)
De laatste grote aankondiging van Apple is een vernieuwde iPad Air. Aan deze iPad zijn niet alleen aan de binnenkant verbeteringen aangebracht, ook het design heeft grote veranderingen ondergaan. iPad Air (2020) is verkrijgbaar vanaf oktober 2020.

De nieuwe iPad Air heeft veel weg van de al bestaande iPad Pro. Een groot verschil zal de kleuren zijn: iPad Air gaat naast spacegrijs en wit verschijnen in de opvallende kleuren roze, groen en blauw.

Een verandering die direct opvalt is de afwezigheid van de thuisknop. Toch blijft de gezichtsherkenning exclusief voorbehouden aan iPad Pro. Touch ID is nu aan de bovenkant van iPad Air te vinden. De vingerscan is namelijk verwerkt in de power-knop.

Ook de Lightning-poort is nu verleden tijd voor dit model. Apple stapt over naar een USB-C-aansluiting. Dit is een toevoeging waar veel mensen op zaten te wachten, aangezien je je iPad met USB-C veel sneller oplaadt en je ook veel sneller data overbrengt.

iPad Air (2020) kopen

iPad Air is voorzien van een 10,9-inch Liquid Retina-beeldscherm met een resolutie van 2360 x 1650 pixels en de bekende True Tone-technologie. Het scherm heeft een speciale coating, waardoor je geen reflecties meer zou moeten zien.

De camera in de nieuwe iPad Air heeft ook een kleine upgrade gekregen. Aan de voorkant beschikt iPad Air nu over een 7-megapixel smart HDR 1080p-camera die in 60fps (frames per second) kan opnemen. Aan de achterkant vind je een 12-megapixel 4K 60fps-camera en een slow-motion-camera die tot wel 240 frames per second kan opnemen.

Onder de motorkap zit de gloednieuwe A14 Bionic-chip. Een chip die Apple hun ‘meest geavanceerde chip ooit’ noemt. Deze chip zorgt ervoor dat iPad Air 40 procent sneller is dan zijn voorganger en maakt het mogelijk om HDR-kwaliteit beeld te bekijken en te bewerken.

Remco
woensdag 16 september 2020
Door Remco