Terug naar overzicht

De ultieme laptop voor je studie? 7 redenen waarom je een MacBook moet hebben!

Büşra
dinsdag 18 juni 2019
Door Büşra

Stap je binnenkort het studentenleven in en heb je een laptop nodig? Of ga je aan een nieuw schooljaar beginnen en is jouw huidige studielaptop de bron van al jouw frustratie en ergernis? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want in dit blog geven wij zeven redenen waarom het wel héél handig is om een MacBook te hebben. Daarbij profiteer je tijdens onze Back to School-actie van een fikse studentenkorting op MacBook!

1. Compact, licht én makkelijk mee te nemen.

Studentenwijzer heeft een onderzoek gedaan door 1.100 studenten te vragen naar hun ervaringen met de laptop die zij voor hun studie gebruiken. Hieruit bleek dat maar liefst een derde van de ondervraagde studenten het minst tevreden is over het gewicht en de batterijduur hun studielaptop. Laten we het eerstgenoemde probleem meteen tackelen door even wat feitjes op een rij te zetten:

  • MacBook Pro 16”: 2,00 kg;
  • MacBook Pro 13”: 1,40 kg;
  • MacBook Air: 1,29 kg

Kortom, iedere MacBook is onder de twee kilogram. Terwijl je bij andere notebooks al heel snel het gevoel krijgt dat je met een tas vol stenen door de faculteit loopt, voel je MacBook Air (of welke MacBook dan ook) nauwelijks in je tas zitten. Goed opletten dat je hem niet vergeet dus!

MacBook Pro

2. De accu van een MacBook gaat met gemak een hele studiedag mee

Over batterijduur gesproken, de nieuwste MacBook en MacBook Pro gaan met gemak elf uur mee, zonder dat je deze tussentijds hoeft op te laden. MacBook Air heeft zelfs een accu die tot wel 13 uur meegaat! Mocht je dus een keer overhaast de deur uitstappen en in het lokaal of de collegezaal erachter komen dat je de oplader thuis hebt laten liggen, kun je de hele studiedag nog makkelijk doorwerken. Houd er wel rekening mee dat, als je veel gebruikmaakt van zware programma’s, de accu wel sneller leeg gaat!

3. Ze zijn ontzettend betrouwbaar

macOS is het besturingssysteem van alle Mac-computers. Omdat de hardware en software door Apple zijn ontwikkeld en daarom perfect op elkaar aansluiten, heb je te maken met een besturingssysteem dat ontzettend stabiel is. Want hoe vervelend is het dat je tijdens een hoorcollege een verslag schrijft en je studielaptop opeens crasht, waardoor je alles kwijt bent? Waarschijnlijk je grootste nachtmerrie! Oh, en wat dacht je van computervirussen, malware en trojan horses? Wees maar niet bang dat je op jouw MacBook nog allerlei beveiligingssoftware moet installeren. Mac zit namelijk boordevol beveiligingstechnieken en is er dus op gebouwd om al je gegevens en schoolbestanden veilig te houden.

4. Programma’s als Microsoft Word en Excel werken ook perfect op Mac

Met de gratis Apple-apps Keynote, Numbers en Pages kun je aan de lopende band documenten opstellen, spreadsheets maken of prachtige presentaties in elkaar zetten. Maar ben je nu Microsoft Word, Excel en/of Powerpoint gewend en wil je deze programma’s liever blijven gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Microsoft Office kun je ook gewoon installeren en gebruiken op Mac! Bovendien zijn Word-documenten of Excel-sheets die je op een Windows-computer hebt gemaakt gewoon te openen met Microsoft Office voor Mac. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alles weer opnieuw moet overtikken. Dus het is slechts een kwestie van de bestanden overzetten en je kunt meteen weer verder waar je gebleven was. Alles werkt dus precies zoals je gewend was op je Windows-pc, maar dan nóg beter!

5. Gemaakt om te presteren

Van alle typen MacBook is MacBook Pro – en met name het 16-inch-model met Touch Bar – de krachtigste van het stel. Volg je een grafische opleiding en moet je voortdurend aan de slag met zware programma’s als Final Cut Pro X of Adobe Creative Cloud en wil je dat jouw werk letterlijk van het scherm spat? Met een krachtige processor*, grafische kaart en meer werkgeheugen dan je nodig hebt, laat je jouw mooiste creaties naadloos tot leven komen. Ook voor de toekomstige architecten of deskundigen onder ons, die om de haverklap grote berekeningen moeten maken, zullen met MacBook Pro genoeg rekenkracht hebben. En met de Touch Bar, de LED-strip boven het toetsenbord, heb je al je favoriete tools altijd binnen handbereik. Wel zo handig!

* Er zijn meerdere uitvoeringen van MacBook Pro 16” verkrijgbaar, met ieder een andere processor of grafische kaart. Bekijk alle MacBook-modellen met studentenkorting in onze webshop!

6. Designer's delight

Als je je studie een klein beetje serieus neemt, dan mag je ervan uitgaan dat je jouw laptop dagelijks gaat gebruiken; of je nou in de klas, collegezaal, kantine of trein zit. En laten we eerlijk zijn, vooral voor een student kan een MacBook bést wel een pittige investering zijn. Dus je nieuwe studielaptop mag er best wel fraai uitzien, toch? Goed, wij kunnen nu lang en breed praten over waarom Apple de allermooiste studentenlaptops heeft, maar juist in dit geval zegt een beeld meer dan duizend woorden:

MacBook Air

7. Het hele Apple-ecosysteem loopt als een trein

Als je al een iPhone, iPad of Apple Watch? Dan kun je al deze apparaten naadloos in verbinding brengen met jouw MacBook. Zo worden jouw e-mails, agendapunten, notities en contactpersonen automatisch gesynchroniseerd over ál jouw Apple-apparaten. Heb je op jouw iPhone dus net een nummer opgeslagen van een nieuwe klasgenoot? Of heb je tijdens de les een deadline van een project opgeslagen op jouw iPad? Het eerstvolgende moment dat je jouw MacBook openklapt, staan al deze gegevens en agendapunten ook gelijk daarop. Tja, makkelijker én sneller dan dat kan gewoon niet.

Kortom, als je het maximale uit je studie wilt halen en met al het gemak van de wereld moet werken op een laptop, dan kies je MacBook. Elke MacBook wordt kant en klaar geleverd en is voorzien van alle software die je dagelijks gebruikt. En ben je momenteel op zoek naar een laptop-aanbieding? Ga dan naar amac.nl/apple_studentenkorting en profiteer van extra voordeel op Mac!

Büşra
dinsdag 18 juni 2019
Door Büşra