Terug naar overzicht
Werkplekken

Wi-Fi

In een wereld met verbonden devices, is een gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar Wi-Fi netwerk essentieel. Bij veel bedrijven hangt vrijwel de gehele ICT-infrastructuur af van een goed functionerende Wi-Fi verbinding. Toch zien wij regelmatig dat de Wi-Fi verbinding bij bedrijven nog altijd niet bestand is tegen de toenemende dichtheid van verbonden devices.

Neem contact opDownload meer informatie

Amac Zakelijk en Xirrus

Om u te kunnen voorzien van een krachtige Wi-Fi oplossing, is Amac Zakelijk een partnerschap aangegaan met Xirrus. Xirrus is leverancier van krachtige draadloze netwerken. Wij leveren op dit moment het volledige aanbod van Xirrus en ondersteunen u bij de installatie, configuratie en het beheer ervan.

Het gebruik van de producten van Xirrus biedt een aantal unieke voordelen. Hieronder vindt u daarvan een kort overzicht. Voor meer informatie over de Wi-Fi oplossingen van Amac Zakelijk kunt u contact met ons opnemen.

Softwarematig opwaarderen naar nieuwe protocollen
Op dit moment zijn draadloos verbonden apparaten nog via verschillende protocollen verbonden met het draadloze netwerk. En veel van die protocollen worden nogal eens verbeterd en gewijzigd. Dankzij de Wi-Fi oplossingen van Xirrus kunnen deze veranderingen softwarematig worden aangepast. Zo voorkomt u prijzige en ingewikkelde upgrades in de toekomst.
Optimale snelheid door intelligente toewijzing van kanalen
Verschillende apparaten hebben verschillende snelheden waarmee ze draadloos met het netwerk worden verbonden. Door een slimme toewijzing van kanalen op het draadloze netwerk kunnen de verbonden apparaten optimaal gebruik maken van de beschikbare bandbreedte.
Uiterst betrouwbaar dankzij decentrale controller
Draadloze netwerken worden vaak instabiel door storingen in de zogeheten ‘controller’ die de verbindingen en onderlinge communicatie tussen de ‘access points’ regelt. De slimme access points van Xirrus bevatten elk een eigen controller waardoor bij het uitvallen van een access point het netwerk goed bereikbaar en stabiel blijft.
BYOD (Bring Your Own Device) en ruimtes met veel verbonden devices
Waar bij andere fabrikanten vaak meerdere access points nodig zijn om een drukke ruimte van stabiel Wi-Fi te voorzien, gebruikt Xirrus uiterst krachtige ‘arrays’, waarmee ruim 1000 apparaten verbonden kunnen worden. Zo wordt het mogelijk om met slechts enkele access points een betrouwbare en snelle verbinding te kunnen garanderen voor grote hoeveelheden apparaten. Denk daarbij aan aula's of grote spreekzalen.
Krachtig, gebruiksvriendelijk portaal met uitgebreide beheer-functionaliteit
Om volledige controle te hebben over uw netwerk, gebruikt u Xirrus XMS. Een krachtige omgeving waarin u naast uitgebreide statistieken per access point en locaties ook verschillende voorwaarden kunt instellen. Zo is het mogelijk om tijdens werktijden bepaalde applicaties te blokkeren en tijdens pauze-tijden niet. Of u kunt per access point bepaalde websites ontoegankelijk maken. Denk dan bijvoorbeeld aan Facebook niet in de werkruimtes, maar wel in de kantine.
Uitgebreid toegangsbeheer
Het beheersportaal EasyPass van Xirrus helpt u bij het aanmaken van (tijdelijk) toegangscodes, of u kunt bezoekers via zelfregistratie toegang verlenen tot het netwerk. Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijk Wi-Fi netwerk aan te maken dat gelijk is aan het (thuis)netwerk van de gebruiker, waardoor alle devices in een keer verbonden kunnen worden. Als laatste is het ook mogelijk om werknemers toegang te verlenen op basis van vooraf bepaalde user ID’s.

Technische Wi-Fi Analyse

Indien u als klant problemen ervaart bij uw huidige Wi-Fi installatie, kunt u bij Amac Zakelijk een technische Wi-Fi Analyse aanvragen. Onze technische consultant voert op locatie een uitgebreide meting uit en onderzoekt waar eventuele storingen zich voordoen. We brengen eventuele storingen in kaart en indien wij de aanwezige hardware ondersteunen, kunnen we het probleem mogelijk direct oplossen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om uw huidige netwerk te vergelijken met een theoretische implementatie van een Amac Zakelijk Wi-Fi oplossing.

Wi-Fi Ontwerp Plan

Dit betreft een theoretische inventarisatie op basis van een aangeleverde plattegrond. U levert de plattegrond aan, met daarbij een omschrijving van het gebruikte materiaal in de verschillende muren. Onze technische consultants zullen vervolgens een theoretische ‘heatmap’ van uw locatie maken. Zo komt u erachter hoe uw Wi-Fi netwerk eruit zou kunnen zien en waar u kostentechnisch op kunt rekenen.

Opslag, Back-up en Cloud

In combinatie met de Wi-Fi oplossingen levert Amac Zakelijk diverse geïntegreerde diensten op het gebied van het opslag en back-up. Onbeperkte vrijheid voor vaste bedragen per maand.

Lees meer over Opslag, Back-up en Cloud

Amac helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.

Laat je contactgegevens achter

* Verplichte velden