Terug naar overzicht
Beveiliging in iOS

Beveiliging in iOS en iPadOS

Beveiliging is voor Apple een belangrijk onderwerp. Niet alleen je medewerkers maar ook alle bedrijfsgegevens moeten goed worden beschermd. iOS en iPadOS ondersteunt een uitgebreide beveiliging waarmee niet alleen de hardware en het besturingssysteem worden beschermd, maar ook alle voorzieningen en apps.

Nieuw beveiligingsmodel

iOS biedt bedrijven de volledige controle over zakelijke gegevens, zonder dat de privacy van gebruikers in het geding komt. Alle gegevens op de apparaten, zowel zakelijk als privé, zijn goed afgeschermd. Maar het allerbelangrijkst is dat Apple ervoor gezorgd heeft dat de beveiliging het gebruiksgemak niet in de weg staat.

Eenvoudig bijgewerkt

Door middel van software-updates zijn installaties wereldwijd ongelooflijk gestandaardiseerd. Omdat updates van iOS en iPadOS eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, hebben je werknemers altijd de nieuwste versie en kunnen ze van de nieuwste beveiligingsverbeteringen profiteren. Bij andere platformen zien we een meer versnipperd beeld. Veel gebruikers profiteren dan ook niet van de nieuwste beveiligingsverbeteringen.

Gegevensbeveiliging

Met het instellen van een toegangscode voor het apparaat schakelt je werknemer automatisch de gegevensbeveiliging in. Met een toegangscode kan niet alleen een device worden ontgrendeld, maar worden ook de voorwaarden gecreëerd voor bepaalde coderingssleutels. Een onbevoegde heeft zonder de toegangscode dus geen toegang tot gegevens in bepaalde beveiligingsklassen.

Touch ID

Touch ID is het vingerafdruksysteem waarmee gebruikers snel en veilig toegang krijgen tot hun iPhone en iPad. Deze technologie kan vingerafdrukken lezen vanuit elke hoek en leert gaandeweg meer over de vingerafdruk van de gebruiker. De vingerafdrukkaart word uitbreid met extra overlappende knooppunten, die met elk gebruik worden herkend.

Face ID

Face ID is een nog handigere en vanzelfsprekendere manier om veilig in te loggen. Aan de basis van Face ID staat het geavanceerde TrueDepth-camerasysteem. Dit brengt met hoogwaardige technologieën een gedetailleerd beeld in kaart van het gezicht van de gebruiker.

Secure Enclave

De Secure Enclave-processor verwerkt alle vingerafdrukgegevens van de Touch ID-sensor. Wanneer een geregistreerde vingerafdruk wordt herkend, wordt er toestemming gegeven voor toegang of een aankoop. Dankzij de neural engine van de Bionic-chip worden de Face ID-gegevens omgezet in een wiskundige weergave en vergeleken met opgeslagen gezichtsgegevens. Dat deel zit ook veilig in de Secure Enclave.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.Een lease-offerte aanvragen is mogelijk indien jouw onderneming minimaal 1 boekjaar gedraaid heeft. Onder voorbehoud van kredietgoedkeuring.

* Verplichte velden