Terug naar overzicht
Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

De iPad speelt een belangrijke rol in de innovatie van de gehandicaptenzorg. Naast de mogelijkheid tot papierloos vergaderen, klinische oefenoplossingen en documentendistributie, biedt Amac Zakelijk ook een BeeldZorg oplossing.

Het wordt steeds belangrijker om de cliënten in een eigen, doch begeleide woonomgeving te laten verblijven. Hierdoor staan de cliënten onder toezicht, maar is er niet altijd iemand aanwezig. Toch hebben cliënten vaak behoefte aan contact en dat moet op een veilige manier gebeuren.

BeeldZorg van Focus Cura is speciaal ontwikkeld voor deze hulpvraag en biedt zorgverleners de mogelijkheid om zorg op afstand toe te passen, op een veilige manier. Op een eenvoudige wijze wordt een beveiligde verbinding gelegd tussen de hulpverlener en de cliënt, waardoor de hulpverlener plaats- en tijdonafhankelijke zorg kan bieden.

Amac Zakelijk ondersteunt bij de implementatie en distributie van de oplossing BeeldZorg en levert iPads via het Device Enrollment Program direct af bij de cliënt. Hierna wordt de iPad tijdens het activeren compleet geconfigureerd voor gebruik, zonder dat de cliënt hier zelf iets voor moet doen.