Terug naar overzicht

WWDC 2019: de nieuwe mogelijkheden voor de professionele Apple gebruiker

Norbert
donderdag 6 juni 2019
Door Norbert

Op 3 juni 2019 heeft Apple tijdens haar jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC nieuwe software en hardware geïntroduceerd. Wij kijken nu alvast uit naar de nieuwe interessante mogelijkheden en functies voor de professionele Apple gebruiker.

Amac Zakelijk geeft jou de unieke kans om rond de releasedatum te worden getraind in de nieuwste features. Tijdens deze sessie zal aandacht zijn voor zowel iOS 13, iPadOS als macOS Catalina.Bekijk Apple OS Trainingen

Apple apparaatbeheer wordt nog praktischer

Voor het beheer van Apple producten komen nieuwe oplossingen beschikbaar die het professioneel gebruik van iPad, iPhone of Mac zullen verbeteren, voor zowel medewerkers als organisatie.

Managed Apple IDs for business

Een Managed Apple ID bestaat samen met de eigen persoonlijke Apple ID van de gebruiker op een apparaat. De twee Apple ID’s communiceren niet en de gebruiker kan persoonlijke en zakelijke gegevens ontvangen. Zowel de medewerker als de organisatie behoudt de controle over de eigen gegevens.

Gegevensscheiding voor Bring Your Own Device

Een nieuwe vorm van beheer, User Enrollment genaamd, speciaal gebouwd voor BYOD, handhaaft de privacy van gebruikers terwijl ook de bedrijfsgegevens worden beschermd.

Ook gebruik maken van apparaatbeheer?

Bij de implementatie van iOS of Mac binnen uw organisatie wordt het beheer ervan al snel een complexe, tijdrovende bezigheid. Met behulp van een betrouwbaar Mobile Device Management systeem (MDM) centraliseer je het beheer van alle iOS-, macOS- of tvOS-apparaten binnen je organisatie. Amac Zakelijk faciliteert de installatie, configuratie en begeleiding bij de implementatie van iOS, macOS of tvOS met onder andere Workspace ONE en Jamf.


Nieuw: iPadOS

Er staan grote veranderingen te gebeuren voor iPad. Waar iPad voorheen dezelfde software - iOS - gebruikte als iPhone. Krijgt het apparaat vanaf het najaar van 2019 een eigen besturingssysteem afgeleid van iOS: iPadOS. Hiermee worden iPad voor de professionele gebruiker nog krachtiger en interessanter. Amac ontdekte de volgende nieuwe functies die voor de zakelijke gebruiker zeer van pas zullen zijn.

Kolomweergave op iPad

Blader eenvoudig door bestanden in submappen in de nieuwe Kolomweergave. Bekijk voorbeelden van hoge resolutie van geselecteerde bestanden in het voorbeeldvenster waarmee je snelle acties zoals markeringen, roteren en meer kunt uitvoeren.

iPadOS Files app

Plaats twee schermen van één app naast elkaar

Met Multi Window Split View is het mogelijk om twee schermen van één app naast elkaar te plaatsen. Hierdoor werk je op iPad met bijvoorbeeld twee Microsoft Word schermen tegelijk.

Nieuwe manier om te multitasken op iPad

Houd meerdere apps snel voor jezelf beschikbaar met Slide Over en krijg snel toegang tot uw favorieten met slechts een veegbeweging.

Is jouw iPad geschikt voor iPadOS?

De nieuwe mogelijkheden voor iPad werken op iPad Pro, iPad (6e generatie), iPad (5e generatie), iPad mini (5e generatie), iPad mini 4, iPad Air (3e generatie), iPad Air 2.

iOS 13 voor iPad, iPhone en iPod touch

Naast iPadOS blijft iPad ook gebruik maken van alle nieuwigheden van iOS 13. Het meest in het oog springende van iOS 13 zal de nieuwe donkere look zijn. Maar met iOS 13 worden iPad, iPhone en iPod touch ook sneller en vooral nog veiliger, naast tal van nieuwe mogelijkheden. Ook voor de professional.

iOS 13 voor iPad, iPhone en iPod touch

Sluit externe opslag aan

Met iOS 13 is het mogelijk om externe harde schijven, SD kaarten en USB drives te verbinden met iPad.

Sla bestanden lokaal op

Tot en met iOS 12 kon je alleen met bestanden werken die zich in de cloud bevonden. Vanaf iOS 13 is het mogelijk om bestanden ook lokaal te bewaren en te bewerken.

Sneller typen in het Nederlands dankzij QuickType

QuickType is een woordvoorspelling functie in iOS en is vanaf iOS 13 ook beschikbaar in het Nederlands. Een algoritme analyseert de zin die je maakt en suggereert een woord. Na een paar letters is het juiste woord gevonden en kun je dat woord aantikken. De functie vervangt nooit worden, maar suggereert ze alleen.

Kan jouw iPhone of iPod touch werken met iOS 13?

De volgende types iPhone en iPod touch worden ondersteunt door iOS 13: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE en iPod touch (7e generatie).

Apple heeft recent de nieuwe iPod touch (7e generatie) aangekondigd. Deze nieuwe iPod touch is geweldig voor toepassingen in de detailhandel, de gezondheidszorg en industriële toepassingen, zoals scannen van streepjescodes en terminals voor verkooppunten.

macOS Catalina voor Mac

Ook voor de Mac staan er nieuwe praktische mogelijkheden op stapel met macOS Catalina.

Gedeelde mappen in Notities

Werk samen met gedeelde mappen in Notities. Nodig anderen uit voor een map in Notities en iedereen kan notities, bijlagen of submappen toevoegen.

Gebruik iPad als tweede Mac-scherm

Met de functie Sidecar (Engels voor zijspan) kan je jouw werkruimte uitbreiden door jouw iPad als een tweede Mac-scherm te gebruiken. Zo wordt het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld je illustratie op je Mac te bekijken terwijl je de gereedschappen en paletten op iPad gebruikt.

macOS Catalina - Sidecar

Vind je Mac terug zelf als hij offline is

Find My kan je helpen een verloren MacBook terug te vinden - zelfs als deze offline is en slaapt - door Bluetooth-signalen te verzenden die kunnen worden gedetecteerd door Apple-apparaten die in de buurt in gebruik zijn. Deze apparaten sturen vervolgens de gedetecteerde locatie van jouw Mac door naar iCloud, zodat je deze kunt vinden in de app Find My.

Werkt jouw Mac met macOS Catalina?

macOS Catalina werkt met MacBook Air, MacBook Pro, iMac en Mac mini van 2012 en later, Mac Pro van 2013 en later, MacBook van 2015 en later en iMac Pro van 2017 en later.


Contact met Amac Zakelijk

Ben je helemaal overtuigd of twijfel je nog of Mac, iPhone en iPad iets voor jouw bedrijf is? Onze adviseurs komen graag eens bij je langs om de voordelen van Apple in jouw bedrijf uit te leggen.

Neem contact op


Let op: alle bovenstaande bevindingen zijn op basis van de informatie die begin juni bekend is gemaakt. Het kan zijn dat functies niet voor elk type apparaat beschikbaar wordt.

Norbert
donderdag 6 juni 2019
Door Norbert