Terug naar overzicht

Verifieer je domein bij Apple vóór december 2021

Frank
dinsdag 6 juli 2021
Door Frank

Verifieer je domein bij Apple

De zomervakantie staat voor de deur en dat is bij uitstek het moment om het nodige onderhoud te plegen, klusjes af te ronden die zijn blijven liggen en alles weer gereed te maken voor het nieuwe schooljaar.

Ook Apple School Manager verdient, zoals elk jaar, weer de nodige aandacht. Nieuwe leerlingen, klassen en collega’s moeten worden toegevoegd en natuurlijk moeten de oude worden verwijderd. Maar deze zomer is er een klusje dat extra aandacht verdient.

Domeinen verifiëren in Apple School Manager 

Vanaf dit voorjaar vereist Apple namelijk dat alle bestaande niet-geverifieerde en nieuwe domeinen die zijn gekoppeld aan Apple School Manager worden geverifieerd. Zonder die verificatie is het niet mogelijk nieuw beheerde Apple ID’s aan te maken.

In december 2021 zullen de niet-geverifieerde domeinen uit Apple School Manager worden verwijderd. Alle beheerde Apple ID’s zullen dan worden gemigreerd naar het gereserveerde domein. Gebruikers van de Apple ID’s worden hierover niet geïnformeerd. Privileges, rollen, wachtwoorden en gebruikersnaam zullen hierbij intact blijven. Verifieer je niet voor december 2021 dan zullen de gebruikersnaam wijzigen en is de kans op hinder en onderbrekingen groot.

Het verificatieproces voor een bestaand domein starten

Kortom, voorkom onderbrekingen en verifieer je domein nu of verplaats de beheerde Apple ID's naar een geverifieerd domein of het gereserveerde domein. Apple beschrijft op haar website de achtergronden over het verifiëren van je domein in Apple School Manager en welke stappen je als school dient te nemen.

Hulp nodig bij het verifiëren of heb je nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag! 

Neem contact op

Praktische voorbeelden zien van Apple in het onderwijs? Kijk dan sessies terug van het Amac Onderwijs Seminar 2021. Heb je vragen over financiële oplossingen voor het gebruik van Apple op jouw onderwijsinstelling? Neem contact op met Amac Onderwijs, we vertellen je er graag meer over.

Frank
dinsdag 6 juli 2021
Door Frank