Terug naar overzicht

Terugblik op het Apple Education Leadership Summit London

Marco
dinsdag 14 maart 2017
Door Marco
Ieder jaar bezoekt Amac Onderwijs het Apple Education Leadership Summit in Engeland. Een zeer gewaardeerd evenement, wat dit jaar op 27 januari in het volledig duurzaam gebouwde The Crystal in Londen werd gehouden. We blikken terug.

Het Apple Education Leadership Summit wordt jaarlijks door Apple Europa georganiseerd, waarbij alle Apple Educatie Partners en diverse scholen worden uitgenodigd. Het is hét evenement om met vakgenoten te praten over de inzet van technologie in het onderwijs, en om weer helemaal bijgepraat te worden over alle bijzondere ontwikkelingen van Apple op onderwijsgebied. Inspirerende sprekers, leerlingen en leraren die hun ervaringen delen, presentaties van collega’s; kortom dé plek om te zijn als je van onderwijs en technologie houdt.

"Hiermee kunnen leerlingen zelfstandig leren programmeren op de iPad in de taal waarin iOS geschreven en ontwikkeld is."

LetterSchool

Amac Onderwijs neemt ieder jaar een aantal nieuwe scholen mee naar dit event (zij betalen hun eigen kosten), en verzorgt dan een programma van twee dagen met overnachting. De eerste dag startte met een praktisch training over de Apple-app Playgrounds. Hiermee kunnen leerlingen zelfstandig leren programmeren op de iPad in de taal waarin iOS geschreven en ontwikkeld is. Vast onderdeel van het programma is ook een bezoek aan een school in Engeland. Dit jaar hebben we gekozen voor de Tormead School. Op deze school wordt intensief gebruik gemaakt van iPads in het onderwijs. Inmiddels is duidelijk terug te zien welke uitwerking dit heeft; de resultaten zijn verbluffend!

LetterSchool

Marco
dinsdag 14 maart 2017
Door Marco