Terug naar overzicht

Amac Pro beheert nu Apple-devices voor zijn zakelijke klanten

Jeroen
dinsdag 25 mei 2021
Door Jeroen

Volledige ondersteuning mkb-klanten door Amac Pro en Jamf

Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld

Amac Pro gaat samenwerken met Jamf, specialist in Apple-beheer. Als Managed Service Provider (MSP) gaat wij met behulp van het Jamf-platform het beheer van Apple-devices verzorgen voor onze mkb-klanten in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg.  

Dankzij deze samenwerking kunnen nu ook kleinere ondernemingen – met 5 tot 50 medewerkers – profiteren van de geavanceerde beheermogelijkheden van het Jamf-platform. Mkb-klanten van Amac krijgen daarmee de beschikking over dezelfde functionaliteiten en tools als grotere organisaties. Amac Pro levert de benodigde licenties en verzorgt het dagelijks beheer, zodat klanten daar zelf geen omkijken naar hebben. Zo hebben ook mkb-klanten de zekerheid dat hun Apple-devices effectief en veilig worden beheerd.

Groeiende adoptie van Apple in het bedrijfsleven

Het gebruik van Apple-apparaten in het Nederlandse bedrijfsleven is fors toegenomen en zal naar verwachting blijven groeien. Zo blijkt uit onderzoek van Jamf onder 200 zakelijke klanten dat 46 procent van ondervraagde organisaties verwacht dat het aandeel Macs zal toenemen. Dit betekent dat ook de vraag naar beheer van Apple toeneemt, iets waar veel mkb-ondernemingen niet altijd zelf de benodigde kennis voor in huis hebben en waarvoor zij een deskundige partner zoeken. Alle resultaten van het onderzoek van Jamf zijn gepubliceerd in het rapport 'Zakelijk gebruik van Macs in Nederland'. 

Lucas Swaans, Sales Manager bij Amac Pro: “Veel bedrijven kiezen voor Apple vanwege de uitstekende gebruikerservaring. Met het Jamf-platform kunnen we mkb-klanten volledig ondersteunen. Denk daarbij aan het volledig op afstand inrichten van nieuwe devices voor medewerkers die thuiswerken, het configureren en beheren van veilige toegang tot bedrijfsapplicaties en -data, en zorgen dat er wordt voldaan aan de AVG-regelgeving. Wij nemen het beheer van de Apple-devices in de onderneming voor onze rekening, de klant heeft daar zelf geen omkijken meer naar."

‘Veel bedrijven kiezen voor Apple vanwege de uitstekende gebruikerservaring’

Beheer en Security 

“Wij zijn heel trots dat we met Amac Pro als een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld gaan samenwerken”, zegt Wouter Goed, Regional Sales Manager Benelux voor Jamf. “Mkb-organisaties krijgen de beschikking over dezelfde beheerfuncties als grotere organisaties, maar volledig verzorgd door de beheerspecialisten van Amac Pro. Daarmee kunnen ondernemers er zeker van zijn dat zij en hun medewerkers optimaal gebruikmaken van hun Apple-devices.”

Jamf biedt klanten van Amac Pro een keuze uit drie oplossingen voor Apple-beheer en -security. Jamf Pro levert het volledige beheer van Apple-devices, waaronder uitrol en configuratie op afstand, applicatiebeheer, OS-patchmanagement en hardware-inventarisatie. Jamf Connect regelt identiteit en authenticatie voor Apple-devices, waarmee gebruikers via een beveiligde login toegang krijgen tot de zakelijke toepassingen en data die zij nodig hebben voor hun werk. Daarbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van multifactorauthenticatie (MFA) en biometrische authenticatie. En tot slot Jamf Protect, een complete enterprise endpoint security-oplossing voor Mac, die bescherming biedt tegen malware en andere dreigingen. Bedrijven kunnen hiermee ook de activiteit op al hun Apple-devices monitoren, zelfs als deze nooit direct verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

‘Amac Pro neemt het beheer van de Apple-devices in de onderneming voor haar rekening, de klant heeft daar zelf geen omkijken meer naar’

Over Jamf

Jamf, de standaard op het gebied van Apple Enterprise Management, breidt de bekende Apple-ervaring uit naar bedrijven, scholen en overheidsinstellingen, met zijn software en via Jamf Nation, ’s werelds grootste online community van IT-beheerders die zich specifiek focussen op Apple. Kijk voor meer informatie ook op: amac.nl/jamf


Kies nu voor een Device as a Service-oplossing van Amac Pro.

Ontdek Device as a Service


Jeroen
dinsdag 25 mei 2021
Door Jeroen