Terug naar overzicht
Amac Onderwijs instructievideo’s

Amac Onderwijs instructievideo’s

Korte praktische instructie, tips en tricks

Apple producten zitten vol handigheidjes en oplossingen die het werken op Mac, iPhone en iPad nog makkelijker of productiever maken. Op deze pagina verzamelen wij deze samen. Behalve deze video's schrijft Amac Onderwijs ook regelmatig blogs met onderwijstips en blogs met handige onderwijs-apps.

Blijf dus goed op de hoogte! Behoefte aan meer hulp? Maak dan gebruik van onze onderwijsbegeleiding.

Werken met 2 apps naast elkaar

In iPadOS is multitasken mogelijk door twee apps naast elkaar te gebruiken. Hierdoor kan je eenvoudig tekst, afbeeldingen en andere elementen van de ene app naar de andere app kopiëren.

Aantekeningen maken op een afbeelding

Moet je iets controleren of beoordelen waar een foto van is gemaakt? Geen probleem met iPad. Je kan op een afbeelding prima schrijven, highlighten of aantekeningen maken. Het is helemaal handig om daar Apple Pencil voor te gebruiken, maar het kan uiteraard ook met je vingers.

Een PDF van een hele website maken

Hoe je een screenshot van een website maakt, is bij velen wel bekend. Maar wist je dat je ook een paginavullende kopie kan maken in PDF? Je kan aantekeningen maken, de PDF delen en de teksten in deze PDF zijn naderhand ook nog eens gewoon selecteren en kopiëren.

Voeg meer dan tekst toe aan Pages

Pages is meer dan een tekstverwerkingsprogramma. Je kan uiteraard foto's toevoegen aan een document. Maar daar houdt het niet bij op. Ook video's en opgesproken tekst kan je simpel toevoegen. Jouw document in Pages wordt zo een multimedia-document.

Gebruik Numbers om structuur aan te bieden in opdrachten

Numbers alleen voor grafieken en tabbellen? Nee hoor. Numbers is perfect om een opdracht in stappen aan te bieden, dankzij die handige tabbladen. Zodoende kan je een hele duidelijke structuur in jouw opdrachten maken.

Amac helpt je op weg

    • In verband met het Coronavirus is telefonisch contact met Amac Pro beperkt mogelijk. Laat je telefoonnummer achter zodat wij je terug kunnen bellen.
Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.

Laat je contactgegevens achter

* Verplichte velden