Terug naar overzicht
Amac Onderwijs Online Seminar 2021

Amac Onderwijs
Online Seminar 2021

Digitaal vooruit!

Woensdag 10 februari 2021 van 15:00 u. tot 17:00 u.

Op woensdag 10 februari organiseert Amac Onderwijs een online seminar voor PO en VO over Apple in het onderwijs. Laat je inspireren door de sprekers, leer van ervaring uit het onderwijsveld en ga in gesprek met de experts. Na dit twee uur durende online seminar weet je als schoolleider hoe de aankoop, financiering en uitrol van Apple-producten in zijn werk gaat en leer je hoe je jouw team meekrijgt. Ben je ICT-coördinator? Dan heb je gezien hoe je makkelijk honderden Apple-producten beheert op jouw school. En als docent / leerkracht leer je een aantal praktische tips rondom digitaal (formatief) toetsen en creativiteit.

Het 7e Amac Onderwijs Seminar

Op woensdagmiddag 10 februari 2021 vindt voor de 7e keer het Amac Onderwijs Seminar plaats. Dit jaar staat ons gratis event voor PO en VO weer bol van inspiratie rondom Apple in het onderwijs. Maar we organiseren het iets anders dan de voorgaande edities.

  • Amac Onderwijs Seminar 2021 is alleen online te volgen
  • Een compact, twee uur durend programma

Schrijf je gratis in!

Laat je op 10 februari inspireren en schrijf je nu gratis in voor het Amac Onderwijs Seminar 2021.

Planning
Seminar open: 14:50 uur.
Start: 15:00 uur.
Afsluiting: 17:00 uur.
Direct inschrijven

Seminar programma

Ons online seminar biedt een programma voor schoolleiders, voor ICT-coördinatoren en voor leraren/docenten. Op basis van jouw functie - welke je aangeeft tijdens jouw inschrijving - zal je automatisch ingedeeld worden bij een van deze drie groepen en bijbehorende presentatierondes.

Wij beginnen het event plenair met Bas Haring en we eindigen ook samen met Daisy Mertens. Tussen deze twee sprekers in zijn de twee presentatierondes. En tijdens deze rondes is er ook ruimte voor een Q&A met de spreker. Het seminar sluiten we af met een quiz, waarbij een aantal mooie prijzen te winnen zijn.

Bas Haring

Hoogleraar, schrijver en volksfilosoof Bas Haring zal het Amac Onderwijs Seminar openen met een lezing waarin ons huidige tijdsbeeld centraal staat. In zijn presentatie zal visie, inspiratie, innovatie en verandervermogen zeker een rol gaan spelen.
Bas Haring

Presentatieronde 1

Schoolleiders

Aankoop, uitrol en een webshop

Ferdinand Plantinga, SG Thorbecke

Elke leerling een iPad. Dat wil iedereen! Maar hoe? In deze sessie zal Ferdinand je meenemen in zijn verhaal over de implementatie van iPad op SG Thorbecke. Welke keuzes moet je maken? Welke uitdaging kom je tegen? Hoe organiseer je de uitrol van honderden iPads? En hoe hou je het allemaal betaalbaar?

ICT-coördinatoren

Apple-beheer op een Apple Distinguished School

Liesbeth Heijman, OBS De Stapsteen

Het beheren van devices is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dat geldt zeker voor Apple Distinguished School OBS De Stapsteen. Liesbeth vertelt over het hoe en waarom van het beheren, welke keuzes er zijn gemaakt en welke uitdagingen zijn overwonnen. En, ook niet onbelangrijk; wat de opbrengsten zijn.

Leraren & docenten

Toetsen op afstand

Frank IJdema, Apple Professional Learning Specialist

Toetsing is een van de instrumenten van de leraar om de voortgang van een leerling te kunnen bepalen. Maar zo vanzelfsprekend als het toetsen in het lokaal is, zo veel vragen en uitdagingen zijn er bij online toetsen. Tijd voor een frisse blik, tips en voorbeelden om online toetsen makkelijker en leuker te maken.

Presentatieronde 2

Schoolleiders

Implemeteren kun je leren

Kees Versteeg, Griftland College

Kees is inmiddels al lang geen onbekende meer in onderwijsland. Hij was een van de eerste met de introductie van iPad in het onderwijs. Hij stond aan de wieg van Zuludesk, het huidige Jamf School. In deze sessie heeft hij vooral aandacht voor weerstand die komt kijken bij de implementatie van technologie in school. Welke uitdagingen kom je tegen en hoe overwin je die? Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de bovenbouw.

ICT-coördinatoren

Update over Klaslokaal en Schoolwerk

De ontwikkeling van technologie staat nooit stil. Dat geldt uiteraard ook voor de onderwijs tools van Apple. In deze sessie nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen van de gratis Apple-apps Klaslokaal en Schoolwerk, vertellen we over de toekomst en geven we tips en tricks zodat je deze veelzijdige tools nog beter op school kunt benutten.

Leraren & docenten

Creativiteit in digitale tijd

Kurt Klynen, Apple Distinguished Educator

Kurt is creativiteit. De Vlaamse APL specialist, tegenwoordig woonachtig in de VS, begon 19 jaar geleden zijn onderwijs loopbaan. Nu helpt hij docenten over de hele wereld met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs materialen waarbij creativiteit en eenvoud in combinatie met technologie het uitgangspunt vormen. In deze sessie laat Kurt zien hoe je betrokkenheid kan vergroten en resultaten verbeteren door middel van creativiteit.

Daisy Mertens

In 2016 won Daisy Mertens, leerkracht op basisschool De Vuurvogel in Helmond, de prijs voor PO Leraar van het jaar 2016-2017. En in 2019 zat ze bij de laatste 10 finalisten voor de Global Teacher prize 2019. In haar presentatie vertelt zij onder meer over visie, collectief leren en weerstand bij innovaties.
Daisy Mertens
Evelien Bosch

Evelien Bosch

Dagspreker Evelien Bosch ken je als presentatrice van onder andere Zapplive, Willem Wever en als een van de deelnemers van Wie is de Mol? Tijdens het Amac Onderwijs Seminar zal zij de presentatie verzorgen.

Meld je gratis aan!

Laat je op 10 februari vanaf je bank, keukentafel of vanachter je bureau inspireren met de mogelijkheden van Apple en Amac Onderwijs. Schrijf je nu gratis in voor het Amac Onderwijs Online Seminar 2021.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.Een lease-offerte aanvragen is mogelijk indien jouw onderneming minimaal 1 boekjaar gedraaid heeft. Onder voorbehoud van kredietgoedkeuring.