Terug naar overzicht

iMac Pro

Bekijk en vergelijk alle iMac Pro modellen. Bestel jouw model en krijg standaard 2 jaar consumentengarantie. Jouw iMac Pro wordt gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 50 stores.

iMac Pro kopen

Ben jij op zoek naar een iMac die jou echt alles kan bieden? Dan is de iMac Pro wat voor jou! iMac Pro is dé Mac voor professioneel gebruik. Met het 5K Retina-display en ongelofelijke prestaties levert iMac Pro jou alles waar je ooit van hebt gedroomd. iMac Pro is onder andere uitgerust met de krachtige Intel Xeon W processor en de Radeon Pro Vega grafische kaart. Zo bewerk je documenten in de zwaarste programma’s en geniet je vooral van de features en al het moois dat iMac Pro biedt.

iMac Pro is het eerste type iMac dat verkrijgbaar is in de stijlvolle kleur spacegrijs. Zelfs het iMac toetsenbord (Magic Keyboard) en de Magic Mouse 2 zijn in deze stijl bijgeleverd. De kleur spacegrijs benadrukt tevens het adembenemende 5K Retina-display waarvan de pixels niet te onderscheiden zijn. Dit display zorgt ervoor dat jouw foto’s en documenten van het 27-inch beeldscherm spatten. Met 500 nits en één miljard kleuren is het beeldscherm van iMac Pro 43% helderder dan de oudere displays.

Processor
Afbeeldingen renderen, 8K-video’s bewerken of een nieuwe app ontwikkelen. Niets is te gek met de razendsnelle Intel Xeon W. Waar iMac 27-inch 5K standaard uitgerust is met een quad-core processor, beschikt de door Intel ontworpen Xeon W processor standaard over maar liefst 8 cores. Deze is uit te breiden naar een 10, 14 of zelfs 18-core processor. Met Turbo Boost tot maar liefst 4,5 GHz en een cache tot 42 MB bereik je het effect van het razendsnel kunnen uitvoeren van multicore-processing en single-threadprestaties. Met deze processor in iMac Pro gaat alles sneller dan je voor ogen had.

Hieronder zetten we de te kiezen processors nog een keer op een rijtje:

 • 8-core 3,2GHz Intel Xeon W met Turbo Boost tot 4,2GHz en 19MB cache.
 • 10-core 3,0GHz Intel Xeon W met Turbo Boost tot 4,5GHz en 23,75MB cache.
 • 14-core 2,5GHz Intel Xeon W met Turbo Boost tot 4,3GHz en 33,25MB cache.
 • 18-core 2,3GHz Intel Xeon W met Turbo Boost tot 4,3GHz en 42,75MB cache.

Graphics
Ben jij een echte grafische werker, dan is een goede grafische kaart een must. In iMac Pro zit een grafische kaart die je nog nooit eerder in Mac bent tegen gekomen: de Radeon Pro Vega-GPU. iMac Pro is standaard beschikbaar met een Radeon Pro Vega 56 grafische processor met 8GB HBM2-geheugen en is te configureren tot een Radeon Pro Vega 64 grafische processor met 16GB HBM2-geheugen. Dit maakt deze grafische kaart tot twee keer sneller dan die van andere iMac-GPU’s en is drie keer sneller dan de GPU in Mac Pro.

Met deze grafische kaart geniet je eindeloos van het renderen van 3D-animaties, zijn hogere frames mogelijk voor VR en komen levensechte games op zijn best naar voren op het 5K-beeldscherm. Bovendien ondersteunt de GPU zowel single-precision als half-precision computing. Dit houdt in dat bewerkingen die geen single precision (32 bits) nodig hebben, twee keer zo snel gaan. Dit zijn vaak de nieuwe, zware programma’s als Adobe Creative Cloud en de nieuwste video games. De GPU heeft een snelheid tot 22 teraflops voor de ultieme ervaring.

Werkgeugen
Werkgeheugen is hét onderdeel wat jou voorziet van de optie om te multitasken op iMac. Tijdens het werken staan vaak veel programma’s tegelijkertijd open die allemaal het werkgeheugen tijdelijk in gebruik nemen. Dit is mede bepalend voor de snelheid van de programma’s. Zo zullen zware programma’s waar je bijvoorbeeld mee werkt als architect, grafisch ontwerper of software engineer meer ruimte van het werkgeheugen innemen dan een programma in het dagelijkse gebruik als Spotify of Microsoft Office. iMac Pro beschikt standaard over 32GB 2666MHz geheugen en is uit te breiden tot 64GB of 128GB werkgeheugen.

Let op! Het werkgeheugen van iMac Pro is na aankoop niet meer uit te breiden.

SSD opslag
De geavanceerde flashopslag van iMac Pro is sneller dan ooit tevoren. Met een schrijfsnelheid van 3,3 gigabyte per seconde en een leessnelheid van 2,8 gigabyte per seconde schrijf en lees je binnen enkele seconden de grootste bestanden op en van het flashgeheugen. De SSD zorgt ervoor dat alles snel opstart: jouw iMac, de programma’s die erop staan en al je documenten. Zo zit je nooit meer te wachten tot een document geladen is. De SSD in iMac Pro heeft standaard de capaciteit van 1TB en is uit te breiden tot een SSD van 2TB of 4TB.

Let op! De SSD opslagcapaciteit van iMac Pro is na aankoop niet meer uit te breiden.

Naast snelheid is de veiligheid van jouw bestanden ook belangrijk. Flashgeheugen staat bekend om de veiligheid ervan. Dit is mede te danken aan het feit dat een SSD geen bewegende onderdelen bevat, wat hem minder vatbaar maakt voor schade. iMac Pro doet daar nog een schepje bovenop.

Geïntegreerde T2-chip
Met de in iMac Pro geïntegreerde T2-chip van Apple wordt de SSD continue gecontroleerd. De Apple T2 beschikt over een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor nieuwe versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Alle gegevens die op de SSD worden opgeslagen worden dankzij deze technologie vergrendeld met een speciale AES-hardware. iMac zal niet opstarten wanneer er geknoeid is met de software, maar kiest zelf het softwaresysteem dat door Apple als veilig is aangeschreven.

Naast de versleuteling van de SSD heeft de Apple T2-chip nog een aantal andere functionaliteiten:

 • De beeldsignaalprocessor in de chip werkt samen met de FaceTime HD-camera om te zorgen voor betere tonemapping en automatische belichting/witbalans op basis van gezichtsherkenning;
 • De T2-chip bevat een audiocontroller;
 • Systeembeheer-controller;
 • Beeldsignaalprocessor.

Andere vernieuwingen in iMac Pro

 • Vier Thunderbolt 3-poorten met een bestandsoverdracht van 40GB/s;
 • Ondersteuning voor twee extra 5K-displays via Thunderbolt 3;
 • Nieuwe manier van koeling. iMac Pro maakt gebruik van twee ventilatoren en een koelplaat, wat zorgt voor 75 procent meer luchtstroom en 80 procent meer thermisch vermogen;
 • Vier nieuwe straalvormende microfoons met een groot frequentiebereik, een zware bas en ongelofelijk volume.

iMac Pro aanbevolen voor

iMac Pro is echt wat voor jou als je een iMac zoekt die erg krachtig moet zijn én de allernieuwste features heeft. Geniet van de snelheid van de Intel Xeon W processor, het werkgeheugen, het prachtige Retina 5K-display en natuurlijk het design en de kleur van iMac Pro. Of je nu grafisch ontwerper, filmmaker, muziekproducent, accountmanager, architect, kledingontwerper of een ander beroep hebt, niets is te gek voor iMac Pro. Met iMac Pro maak jij het onmogelijke mogelijk.