Terug naar overzicht

De perfecte MacBook voor jouw studie

Patrick
dinsdag 18 juni 2019
Door Patrick

Macbooks

Het nieuwe studiejaar komt er weer aan! Ga je beginnen aan een nieuwe mbo-, hbo- of universitaire opleiding? Of ben je al studerende, maar ben je op zoek naar een nieuwe studielaptop? Lees dan vooral verder, want in dit blog zetten we de belangrijkste verschillen van alle typen MacBook op een rij. Daarnaast vertellen wij ook gelijk voor welke studie deze het meest geschikt zijn.


MacBook Air

Als een MacBook Pro nét iets boven je budget zit maar wel een krachtige studielaptop nodig hebt, dan is de MacBook Air een goed alternatief! Met deze vederlichte laptop heb je namelijk alles wat je van Mac mag verwachten – en ook nog eens voor een zeer scherpe prijs! Daarnaast heeft de nieuwste generatie MacBook Air ook een haarscherp Retina-scherm! Ook heeft MacBook Air, van alle typen MacBook, de langste batterijduur. Je kunt er namelijk tot wel 12 uur lang op doorwerken!

Ook heeft MacBook Air een batterijduur van maar liefst 11 uur!

MacBook Air:

  • De batterij gaat tot 11 uur mee, waardoor je de hele dag kunt doorwerken.
  • Voorzien van een 1,1 GHz dual-core i3-processor (Dit is het standaard model, wat ook nog geüpgraded kan worden)
  • 8 GB of 16 GB werkgeheugen.
  • 256 GB tot 2 TB SSD-opslag.
  • Voorzien van twee Thunderbolt 3-poorten en een mini-jack-aansluiting.
  • Verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en roségoud.

MacBook Air voor je studie

MacBook Air heeft alles wat je nodig hebt om snel en lang te kunnen werken, in een eenvoudig en dun design. Als je je studielaptop veel gaat gebruiken voor tekstverwerken, presentaties opstellen maar zo nu en dan ook eens voor fotobewerking, dan is de MacBook Air de ideale studielaptop voor jou. Met deze MacBook zullen studies als communicatie, verpleegkunde of human resources je gemakkelijk afgaan!


MacBook Pro 13” (met Touch Bar)

Deze 13-inch MacBook Pro is net iets krachtiger dan het eerder genoemde model. Bovendien is dit model voorzien van Touch Bar en Touch ID. Daarbij ontgrendel je, net zoals je gewend bent bij je iPhone of iPad, jouw MacBook met een vingerafdruk. Daarnaast kun je met de Touch Bar nog sneller schakelen tussen verschillende functies of zelfs programma’s. De OLED-strip, die bovenaan het toetsenbord zit, past zich automatisch aan jouw werkzaamheden aan. Je hebt je favoriete tools dus altijd binnen handbereik!

MacBook Pro 13” met Touch Bar:

  • Standaard uitgerust met een 1,4 GHz quad-core i5-processor.
  • Te configureren tot een 2,3 GHz quad-core i7-processor
  • 16 GB of 32 GB werkgeheugen.
  • 512 GB tot 4 TB SSD-opslag.
  • Vier Thunderbolt 3 (USB-C) poorten waarmee je zowel kunt opladen als externe apparaten aansluiten.
  • Touch Bar en Touch ID maken de mogelijkheden op jouw toetsenbord nog uitgebreider.

Voordelen MacBook Pro 13” met Touch Bar

Met MacBook Pro kun je urenlang foto’s bewerken en ontwerpen maken. Ga je een studie doen waarbij je dagelijks intensief bezig bent met programma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator? Bijvoorbeeld tijdens een studie grafisch vormgeven, fotografie of communicatie en multimedia-design? Dan is de 13” MacBook Pro 13 met Touch Bar de ultieme MacBook voor jou.


MacBook Pro 16” (met Touch Bar)

Als je een draagbare powerhouse-pc nodig hebt en de specs van de eerdergenoemde MacBook-modellen nog steeds niet aan jouw eisen voldoen, dan heb je nog de 16-inch MacBook Pro met Touch Bar en Touch ID! Van alle MacBook-modellen is dit overduidelijk de krachtigste MacBook, waarbij je de mogelijkheid hebt om hem uit te rusten met een 6-core i7- of i9-processor. Het beste model geeft je zelfs de mogelijkheid om hem te configureren met een 8-core i9-processor. Genoeg rekenkracht dus!

Van alle MacBook-modellen is het 16-inch-model met Touch Bar overduidelijk de krachtigste MacBook!

MacBook Pro 16” (met Touch Bar)

  • Standaard voorzien van een 2,6 GHz 6-core i7-processor.
  • Te configureren tot een 2,4 GHz 8-core i9-processor.
  • 16 GB of zelfs 64 GB werkgeheugen.
  • 512 GB tot wel 8 TB SSD-opslag.
  • Keuze tussen een 6-core i7- of i9-processor / 8-core i9-processor
  • Vier Thunderbolt 3 (USB-C) poorten waarmee je zowel kunt opladen als externe apparaten op kunt aansluiten
  • AMD Radeon Pro-grafische kaart: de beste videokaart in een studienotebook!
  • Touch Bar en Touch ID maken de mogelijkheden op jouw toetsenbord nog uitgebreider

MacBook Pro 16” met Touch Bar voor je studie

Met een keuze uit verschillende extreem krachtige processoren en AMD Radeon Pro-grafische kaarten, is de 16-inch MacBook Pro met Touch Bar ideaal wanneer je voor je studie veel 4K-videobeelden moet monteren of zonder haperingen 3D rendering-software wilt draaien. Denk hierbij aan studies zoals game design, architectuur, animatie, ruimtelijke vormgeving of av-productie.


Weet je al welke MacBook het beste bij je past? Bestel dan hier jouw MacBook. Wil je nog meer informatie? Bekijk hier alle MacBook-modellen of kom langs bij een Amac Store bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.

Bekijk alle MacBook-modellen

Niets missen van onze beste deals?
</p

Patrick
dinsdag 18 juni 2019
Door Patrick