Terug naar overzicht

De toekomst van televisie: Apple TV

21
woensdag 21 oktober 2015
Door 21

De toekomst van televisie: Apple TV

Vanaf nu is de nieuwe Apple TV te pre-orderen. Alleen bij Amac met 3 jaar garantie voor consumenten.  

Pre-order de Apple TV 4 nu!

Zowel de software als de hardware zijn helemaal vernieuwd. Met een eigen App Store, uitgebreide opslagcapaciteit en een volledig vernieuwde afstandsbediening zijn de mogelijkheden van de Apple TV oneindig. 

Wat is een Apple TV?
De Apple TV is een settopbox die je kan aansluiten op je televisie. Zo kun je films, tv-series, video’s, foto’s en muziek afspelen op je televisie. Sinds het vorige model, Apple TV 3, is het mogelijk om films te bekijken in een 1080p HD-resolutie.

Je kunt ook beeld en geluid streamen via je iPhone, iPad, iPod of Mac via AirPlay*. Zo kun je jouw vakantiefoto’s vanaf je iPhone via de Apple TV aan anderen laten zien of kun je een spel dat je speelt op je iPad weergeven op de televisie via AirPlay.

Een compleet vernieuwde afstandsbediening
Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de Apple TV 3, is de manier waarop je de nieuwe Apple TV bedient. Een compleet vernieuwde afstandsbediening met een aanraakgevoelig touchpad en bewegingssensoren. Door het glazen touchpad kun je selecteren, scrollen en navigeren zoals je dat ook op je iPhone gewend bent. Er zit zelfs een gyroscoop en versnellingsmeter in de afstandsbediening.

Apple TV 4e generatie

Nieuw: een eigen App Store
De Apple TV vierde generatie heeft een eigen App Store. Ontwikkelaars kunnen dus zelf apps en games maken, net zoals bij de iPhone en iPad. Naast Netflix, YouTube en Flickr heb je straks de keuze uit talloze betaalde en gratis apps.

Universele zoekfunctie en bediening met Siri
Een mooie nieuwe feature is de universele zoekfunctie. Zoek je bijvoorbeeld op een filmtitel dan laat de Apple TV 4 content zien uit zowel Netflix én iTunes. Ook kun je de Apple TV bedienen met Siri**. Zo kun je Siri vragen de film te pauzeren of te laten zien wat er zojuist in de film gezegd is als je iets niet goed hebt verstaan.

Apple TV 4

Aansluitingen
Je Apple TV aansluiten op je televisie doe je door de HDMI-poort. Aansluiten op het internet kan via de Ethernet-poort of via Wi-Fi. De afstandsbediening kan je opladen met de bijgeleverde Lightning kabel en gaat bij een volle lading maar liefst 3 maanden mee.

Twee varianten
De nieuwe Apple TV komt in twee varianten: een model met 32GB opslagcapaciteit en een model met 64GB opslagcapaciteit. De Apple TV 4 is even breed en hoog als de Apple TV 3, maar iets dieper: 35mm in tegenoverstelling tot 23mm. De nieuwe dual-Core Apple A8-chip maakt de Apple TV nog sneller en nog krachtiger.

De nieuwe Apple TV 4 is binnenkort verkrijgbaar. Uiteraard kun je hem nu al pre-orderen op Amac.nl of in een van onze stores. 

Pre-order de Apple TV 4 nu!

*Alleen bij Mac vanaf 2011 of later, iPad 2 of nieuwer, iPhone 4s of nieuwer, iPod Touch 5e generatie (Minimaal iOS 7).

*Stembediening met Siri werkt voorlopig nog niet in Nederland

21
woensdag 21 oktober 2015
Door 21