Terug naar overzicht

Apple presenteert: nieuwe designs iMac 21,5-inch en 27-inch

iMember
woensdag 14 oktober 2015
Door iMember

Nieuwe iMac 21,5" en 27" met Retina scherm

Bestel nu

Apple heeft zichzelf weer overtroffen. Het nieuwe design van de iMac is oogverblindend strak en is slechts 5 mm dun aan de randen. Deze spectaculaire desktopcomputer staat nu nog mooier op je bureau met zijn slanke design. Zowel het 21,5-inch als het 27-inch model zijn voorzien van een adembenemend breedbeeldscherm met Retina display.
Met 75% minder reflectie werk je zelfs als de zon schijnt met gemak op de nieuwe iMac. IPS-technologie zorgt ervoor dat je vanuit elke kijkhoek helder beeld met uitstekende kleuren waarneemt.

Door de afwezigheid van schadelijke stoffen als kwik en arseen en het veelvuldig gebruik van recyclebare materialen als aluminium en glas heeft Apple de iMac ontworpen met oog op het milieu. Ook goed voor het milieu: de nieuwe iMac verbruikt tot 50% minder stroom dan de vorige generatie. 

21,5-inch iMac met Retina 4K-display
Naast de 21,5-inch iMac met een resolutie van 1920 x 1080 is er nu ook een variant met Retina 4K-scherm verkrijgbaar. Het display van de Retina variant bevat 4096 bij 2304 pixels. Dat zijn 9,4 miljoen pixels in totaal! Op het gebied van hardware is deze nieuwe iMac voorzien van een 3,1GHz quad-core Intel Core i5-processor en 8GB werkgeheugen. De processor is uit te breiden tot 3,3GHz quad-core. De iMac bevat een harde schijf van 1TB en een Intel Iris Pro Graphics 6200 grafische chip. De 21,5-inch iMac zonder 4K heeft ook een upgrade gekregen: een snellere processor en een krachtigere grafische chip.

Bestel nu

27-inch iMac met Retina 5K-display
Elke 27-inch iMac is voortaan voorzien van een Retina 5K-scherm, met een resolutie van 5120 x 2880. Deze nieuwe beeldschermen bieden spectaculaire beeldkwaliteit, waardoor het lijkt of je documenten bekijkt op een geprinte pagina en foto’s en video’s levensecht worden. Volgens Apple zijn de beeldschermen nog mooier, dankzij 25% meer kleur.

Naast het beeldscherm is ook de hardware van een upgrade voorzien. Er zijn meerdere varianten, van 3,2GHz quad-core Intel Core i5 processor tot 3,3GHz quad-core Intel Core i5 processor. De grafische chip is een AMD Radeon R9 series. Afhankelijk van je keuze is dat een M380, M390 of M395 met 2GB videogeheugen of een M395X met 4GB videogeheugen. De iMac zelf draait vanaf minimaal 8GB en is uit te breiden tot 32GB.

Bestel nu

Nieuwste Apple Accessoires bij Amac

Nieuwe accessoires
Naast die nieuwe varianten van de iMac komt Apple met nieuwe accessoires. Het Magic Keyboard, de Magic Mouse 2 en het Magic Trackpad 2 zijn volledig nieuw ontworpen. Bij het Magic Keyboard zijn de toetsen 33% stabieler dan voorheen, waardoor je prettiger typt. De Magic Mouse 2 is lichter en beweegt soepeler. De Magic TrackPad 2 heeft een 29% groter, glazen oppervlak waardoor je beter kan navigeren. Alle drie de accessoires hebben geen batterijen meer nodig en laad je vanaf nu op via een Lightning-kabel. Bij elke nieuwe iMac worden de nieuwe Magic Mouse 2 en Magic Keyboard meegeleverd, plus een Lightning-kabel voor het opladen.

Bestel nu 

iMember
woensdag 14 oktober 2015
Door iMember