Terug naar overzicht

Dataopslag

  1. 2
  2. 3
  3. 4

  1. 2
  2. 3
  3. 4

Dataopslag kopen bij Amac

Ben jij op zoek naar meer opslagcapaciteit voor je Mac, WIndows pc, iPhone of iPad? Dan zit je goed bij Amac. Je kunt jouw huidige geheugen uitbreiden met een interne of externe opslagunit. Zo heb je keuze uit een ruim aanbod van interne en externe harde schijven, solid state drives, USB-sticks of draadloze opslag.

Voordelen van het kopen van dataopslag

Met een harde schijf verbreed jij het gebruik van jouw MacBook, laptop of computer. Maak reservekopieën met extern geheugen of gebruik ‘m om al jouw vakantiefoto’s op een veilige plek op te slaan. Ook is het mogelijk om in oudere MacBook modellen een SSD te laten inbouwen*. Zo maak je jouw MacBook niet alleen sneller, maar zorg je ook voor extra opslag. Handig als je Cloud-opslag vol zit.

Verschillende opslagmogelijkheden

Tussen de vormen van dataopslag zitten een aantal verschillen. Zo heb je:

  • SSD, wat staat voor solid state drive. SSD is een extra snelle harde schijf zonder bewegende onderdelen. Dit zorgt ervoor zorgt dat de externe of interne opslag een stuk sneller en veiliger is dan een hard disk drive.
  • HDD, wat staat voor hard disk drive. Een HDD, hard disk drive, is een mechanische harde schijf met bewegende onderdelen. Dit zijn traditionele harde schijven. Beide vormen zijn te gebruiken als intern en extern geheugen.
  • Daarnaast is er natuurlijk ook de optie om jouw data mee te nemen op een kleine USB-stick. Deze past gemakkelijk in de broekzak en heb je zo altijd bij de hand.

Sluit een harde schijf aan via USB, USB-C of Thunderbolt en ervaar de snelle dataoverdracht van extra dataopslag.

Ook iPhone of iPad kan soms wat extra geheugen gebruiken. De Cloud-opslag is hier een mooie oplossing voor. Wil je jouw foto’s altijd en overal bij de hand hebben, dan is een opslagstick ideaal voor jou. Deze opslag is een vorm van externe opslag. Sluit de stick aan op de Lightning-poort of maak draadloos contact met de stick en zet direct foto’s en bestanden over. Stop het draagbare geheugen daarna in je tas of broekzak, en je hebt alles altijd direct bij de hand. Simpel in gebruik, ideaal voor onderweg.

Dataopslag aanbevolen voor

Extra dataopslag is ideaal voor jou wanneer je reservekopieën wilt maken van al jouw bestanden of gegevens wilt verdelen tussen verschillende apparaten. Reservekopieën maken kan zowel bekabeld met een HDD- of SSD-schijf, als draadloos met een Airport Timecapsule van Apple. De schijven zijn beschikbaar voor zowel Apple-computers als Windows-machines, zodat je ze op verschillende apparaten kunt gebruiken. Zo zet je alle foto’s, bestanden en reservekopieën van jouw apparaten op één schijf.

Dataopslag kopen bij Amac

Koop jij een harde schijf of USB-stick online bij Amac, dan wordt deze gratis thuisbezorgd. Ook kan je ervoor kiezen om je dataopslag product gratis af te halen in één van onze 50 stores.

*Meer informatie vind je op onze pagina over MacBook onderhoud.