Terug naar overzicht

Welke MacBook past er bij mij?

Welke MacBook past er bij mij?

MacBook is een fantastische machine om te gebruiken voor jouw werk, school of hobby. Ben jij op zoek naar een nieuwe MacBook, maar weet je niet welke MacBook jij moet kopen? We helpen je graag bij het kiezen van MacBook door je precies te vertellen wat de verschillen tussen de typen MacBook zijn. Hier vergelijk jij MacBook, zodat je de juiste keuze maakt!

Overzicht

Tik of klik op een link hieronder om direct naar de MacBook van jouw keuze te gaan.


MacBook Air, ideaal voor al je dagelijkse werkzaamheden

MacBook Air is al sinds 2008 een publieksfavoriet dankzij het formaat, gewicht en de prestaties van MacBook Air. De in 2015 vernieuwde MacBook Air is voorzien van een 13-inch scherm (non-Retina) en heeft het traditionele toetsenbord met schaarmechanisme. De batterijduur van MacBook Air is het langste van alle MacBook. Zo werk je maar liefst 12 uur door aan al jouw documenten, mails of kijk je een film in de trein.

De batterijduur van MacBook Air is het langste van alle MacBook. Zo werk je maar liefst 12 uur door aan al jouw documenten, mails of kijk je een film in de trein.

MacBook Air is standaard verkrijgbaar met een 1,8 GHz dual-core Intel Core-i5 processor, 8GB werkgeheugen en 128GB opslag, maar is ook te configureren tot een 2,2 GHz dual-core Intel Core i7-processor met 8GB werkgeheugen en 512GB opslag. MacBook Air beschikt over de grafische kaart Intel HD Graphics 6000.

MacBook Air is geschikt voor jou als:

 • Je lang wilt kunnen doorwerken zonder tussentijds opladen;
 • Je nog graag gebruik maakt van de traditionele aansluitingen;
 • Je niet te veel gewicht met je wilt meedragen in je tas.
Bekijk MacBook Air

Welke MacBook past er bij mij


MacBook, de dunste en lichtste Mac-notebook

MacBook Air was altijd de lichtste MacBook die er bestond, totdat MacBook zijn intrede maakte. Met 12-inch en 0,9 kg is dit niet alleen de kleinste, maar ook de lichtste MacBook ooit. Deze MacBook bracht een aantal vernieuwingen met zich mee:

Met 12-inch en 0,9 kg is dit niet alleen de kleinste, maar ook de lichtste MacBook ooit.

 1. Het kleinste Retina-display ooit;
 2. Intrede van een nieuw, stabieler toetsenbord met vlindermechanisme;
 3. De universele nieuwe aansluiting: USB-C;
 4. Nieuwe kleuren voor MacBook: goud, roségoud en spacegrijs.

MacBook is standaard verkrijgbaar met de 1,2 GhHz dual-core Intel Core m3-processor, 8GB werkgeheugen en 256GB opslag, maar is ook te configureren tot een 1,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor met 8GB werkgeheugen en 512GB opslag. MacBook beschikt over de grafische kaart Intel HD Graphics 615.

MacBook is geschikt voor jou als:

 • Je veel reist en daarom graag een lichte MacBook wilt hebben;
 • Je geen zware (grafische) werkzaamheden hoeft uit te voeren;
 • Je een voorstander bent van de draadloze toekomst.
Bekijk MacBook

Welke MacBook past er bij mij


MacBook Pro met Touch Bar en Touch ID, voor het zware werk

MacBook Pro bestaat al sinds 2006 en is sindsdien doorontwikkeld tot de krachtige MacBook Pro 2018. MacBook Pro staat bekend vanwege zijn krachtige processor, grafische kaart en prachtige beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat mogelijkheden oneindig worden. Bewerk tot 10 uur jouw favoriete documenten met programma’s als Adobe Creative Cloud, Logic Pro of Final Cut Pro. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook is het mogelijk om per programma de Touch Bar te personaliseren, zodat al jouw favoriete toepassingen binnen handbereik zijn.

De nieuwe Touch Bar met Touch ID vervangt de traditionele functietoetsen op MacBook Pro. Zo past de Touch Bar zichzelf aan op verschillende programma’s, zodat jij veelgebruikte functies direct kan toepassen vanuit deze handige OLED-strip met touchscreen. Ook is het mogelijk om per programma de Touch Bar te personaliseren, zodat al jouw favoriete toepassingen binnen handbereik zijn.

De USB-C/Thunderbolt 3 aansluitingen op MacBook Pro 2018 zorgen er niet alleen voor dat MacBook Pro dunner is geworden, maar zijn ook compleet gericht op de toekomst. Je kunt al je verschillende apparaten nog steeds blijven aansluiten met de verschillende adapters van Apple of Belkin.

De processor is vergeleken met zijn voorganger een stuk sneller en efficiënter geworden. Niet alleen zijn programma’s sneller, maar de batterijduur van MacBook Pro 2018 is dankzij de efficiëntie ook verbeterd.

Welke MacBook past er bij mij

Dit is MacBook Pro:

 1. Een groot trackpad voor meer beweeg- en werkruimte;
 2. Het vlindermechanisme toetsenbord van de tweede generatie;
 3. Dun, compact en licht, dus makkelijk mee te nemen.
 4. Het meest heldere en kleurrijke display ooit op MacBook;
 5. Touch Bar en Touch ID om te ontgrendelen en acties uit te voeren.
 6. Ook verkrijgbaar in spacegrijs;

Binnen de categorie MacBook Pro (2018) zijn er drie verschillende modellen:

MacBook Pro 13-inch:
Standaard verkrijgbaar met een 2,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 8 GB werkgeheugen, 128 GB opslag en Intel Iris Plus Graphics 640 grafische kaart. Bij aankoop te configureren met een 2,5 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 16 GB werkgeheugen en 1 TB SSD-opslag.

MacBook Pro 13-inch met Touch Bar en Touch ID:
Standaard verkrijgbaar met een 2,3 GHz quad-core Intel Core i5-processor, 8 GB werkgeheugen, 256 GB SSD-opslag en Intel Iris Plus Graphics 655 grafische kaart. Bij aankoop te configureren met een 2,7 GHZ quad-core Intel Core i7-processor, 16 GB werkgeheugen en 2 TB SSD-opslag.

MacBook Pro 15-inch Touch Bar en Touch ID:
Standaard verkrijgbaar met een 2,2 GHz 6-core Intel Core i7-processor, 16 GB werkgeheugen en 256 GB SSD-opslag en Radeon Pro 555X grafische kaart. Bij aankoop te configureren met een 2,9 GHz 6-core Intel Core i9-processor, 32 GB werkgeheugen, 4 GB SSD-opslag en Radeon Pro 560X grafische kaart.

MacBook Pro 2018 is ideaal als je:

 • relatief zware programma’s gebruikt;
 • Je veel met foto’s of video’s werkt;
 • Je houdt van nieuwe techniek zoals de Touch Bar.
Bekijk MacBook Pro

Welke MacBook past er bij mij


Alle typen MacBook die hierboven benoemd staan beschikken over dezelfde versie van macOS. Na het lezen van dit blog hopen we dat jij hebt kunnen kiezen voor het type MacBook dat bij jou past. Weet jij voor welke MacBook jij gaat of wil je meer informatie, bekijk dan snel onze MacBook pagina.

Bekijk alle Mac-modellen

Vergelijken

Mocht je exact willen weten wat de verschillen in specificaties zijn tussen alle typen MacBook, kijk dan hieronder in de vergelijkingstabel voor MacBook.