Terug naar overzicht

Welke MacBook past bij mij?

Welke MacBook past bij mij?

MacBook is ideaal voor al jouw bezigheden. Of je nu veel tekst verwerkt of professioneel video’s monteert: het kan allemaal op een MacBook. Maar welke MacBook is het meest geschikt voor jou?

Zoveel MacBooks, zoveel keuze. Maar maak je geen zorgen, wij gaan je helpen! Hieronder kun je alle beschikbare modellen met elkaar vergelijken. Zo zorgen we ervoor dat je straks met jouw perfecte MacBook aan de slag kunt.

Overzicht

Klik op een van de modellen voor een snelle start:


Welke MacBook past bij mij?

MacBook Air 13 inch (2020) – dagelijkse taken worden een eitje

MacBook Air (2020) is een sterke en zeer lichte MacBook. Urenlang de mooiste verhalen schrijven, de ene na de andere Netflix-serie bingen of toch hele dagen zwoegen in de schoolbanken? MacBook Air (2020) is hier de perfecte laptop voor. Met een batterijduur tot wel 11 uur kun je de hele dag achter je scherm zitten. MacBook Air (2020) is perfect voor iedereen die veel gebruikmaakt van lichtere programma’s als Pages of Word, thuis de financiën en boekhouding bijhoudt of graag de mooiste fotoboeken samenstelt van de vakanties.

“MacBook Air (2020) geniet van het nieuwe Magic Keyboard. Nu typ je soepeler dan ooit.”

MacBook Air (2020) brengt een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Waar de vorige versie nog begon bij 128GB opslag, begint MacBook Air (2020) bij 256GB opslag - oftewel 33.000 liedjes of 87.000 foto’s! Ook geniet MacBook Air van het nieuwe Magic Keyboard, hetzelfde toetsenbord als dat in MacBook Pro 16 inch zit. In de vorige versie van MacBook Air werd nog gebruikgemaakt van de Butterfly-switches. Deze toetsen waren erg vatbaar voor schade. De Magic-toetsen van MacBook Air (2020) zijn veel sterker en daardoor erg duurzaam. Met dit nieuwe toetsenbord typ je soepeler dan ooit!

MacBook Air 13 inch (2020) past helemaal bij jou als je:

 • Het liefst niet eens merkt dat je een computer bij je draagt;
 • Alleen gebruikmaakt van lichtere programma’s;
 • Wilt genieten van het nieuwe Magic Keyboard.
Bekijk MacBook Air

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 13 inch – de compacte krachtpatser

MacBook Pro 13 inch (2019) is een stuk kleiner dan zijn grote broer MacBook Pro 16 inch. Dit neemt niet weg dat MacBook Pro 13 inch (2019) ook een echte krachtpatser is. Ben jij op zoek naar een compacte MacBook, maar wil je wel veel kracht? Dan is MacBook Pro 13 inch (2019) de beste keuze voor jou. Met alle mogelijke aanpassingen stel je altijd een MacBook Pro 13 inch (2019) samen die het best bij je past. Kies je voor een redelijk licht model? Dan heb je wellicht genoeg aan de 1,4Ghz quad-core i5-processor. Wil je liever iets wat dichter in de buurt komt van MacBook Pro 16 inch (2020)? Kies dan voor de 2,8Ghz quad-core i7-processor. Hiermee kun je veel zwaardere programma’s gebruiken.

“MacBook Pro 13 inch is zeer krachtig én makkelijk mee te nemen.”

Al die verschillende processoren: het klinkt heel leuk, maar wat doet zo’n ding nu eigenlijk? 1,4Ghz geeft aan hoeveel berekeningen MacBook per seconde doet. Hoe hoger het getal, hoe sneller het proces. Quad-core staat voor het aantal kernen in de processor. Elke kern doet zijn eigen berekeningen, dus meer kernen = meer berekeningen tegelijkertijd. Aan i5 of i7 zie je hoe sterk de gehele processor is. Een i5-processor is zeker niet slecht ten opzichte van een i7, maar kan gewoonweg minder zware programma’s aan. Voor welke processor je ook kiest: MacBook Pro 13 inch (2019) is zeer krachtig én makkelijk mee te nemen.

MacBook Pro 13 inch (2019) is de beste MacBook voor jou als je:

 • Een compacte, maar zeer krachtige MacBook wilt;
 • Geen genoegen neemt met enkel lichte bezigheden;
 • Wilt genieten van geweldige technologie als de Touch-Bar.
Bekijk MacBook Pro

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 13 inch (2020) – met recht een flinke upgrade te noemen

De nieuwste versie van MacBook Pro is er nu voor iedereen die het meest uit zijn of haar MacBook wil halen. MacBook Pro 13 inch heeft in 2020 namelijk een flinke upgrade gekregen. Het compacte werkpaard is nu nog krachtiger en gebruiksvriendelijker. Uitgebreid foto’s bewerken en video’s monteren op locatie? 13-inch MacBook Pro (2020) is de beste keuze. Met de 2020-upgrade is het mogelijk om je opslag uit te breiden tot wel 4TB – oftewel meer dan 1.000.000 foto’s! Bovendien begint het basismodel niet meer bij 128GB opslag, maar bij 256GB.

“MacBook Pro 13 inch (2020) kan je uitbreiden tot wel 4TB opslag – oftewel meer dan 1.000.000 foto’s!”

MacBook Pro 13 inch (2020) heeft nu een processor met Turbo Boost van maximaal 4,1Ghz. Daardoor starten de programma’s nog sneller op en kun je nog meer tegelijkertijd doen. Ook geniet MacBook Pro 13 inch (2020) van het nieuwe Magic Keyboard. De toetsen liggen net iets hoger in de behuizing, waardoor typen een stuk fijner aanvoelt. De Touch Bar zorgt voor de mogelijkheid tot sneller schakelen en voor extra gemak.

MacBook Pro 13 inch (2020) is een must-have als je:

 • Een compacte, maar extra krachtige MacBook wilt voor de zwaarste taken;
 • Vaak lang en intensief bezig bent;
 • Het gemak van de Touch Bar niet wilt missen;
 • Comfortabeler typen op het sterkere Magic Keyboard essentieel vindt.

Bekijk MacBook Pro


Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 16 inch – pure kracht voor de zwaarste taken

De grootste en krachtigste MacBook is MacBook Pro 16 inch (2020). Ben je op zoek naar een machine die de zwaarste taken makkelijk aankan? Gebruik je meerdere zware programma’s tegelijkertijd om de mooiste video’s te monteren? Of creëer je zo de coolste beats? Programmeer je misschien de vetste games? MacBook Pro 16 inch (2020) is er voor al deze professionele taken. Daar komt ook nog eens bij dat je nu kunt genieten van een prachtig groot scherm.

“MacBook Pro 16 inch heeft een batterij die de hele dag meegaat. Wel zo fijn als je bezig bent met grote projecten en naderende deadlines.”

Is dit allemaal nog niet genoeg? Gelukkig, want er is meer. Met het nieuwe Magic Keyboard van Apple voelt het alsof je vingers over de toetsen vliegen. De trackpad is extra groot voor extra gebruiksgemak. Je hebt de fantastische Touch Bar om je taken nog sneller uit te voeren. En zelfs dat is nog  niet alles. MacBook Pro 16 inch (2020) heeft een batterij die de hele dag meegaat. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je bezig bent met al je grote projecten en naderende deadlines. Een groot voordeel van MacBook Pro 16 inch (2020) is bovendien dat je 'm kunt uitrusten met een 8-core i9-processor - iets wat je in geen enkele andere MacBook terugziet. Net als de keuze voor de nieuwste Radeon Pro 5600M videokaart met 8GB geheugen en Intel UHG Graphics 630.

MacBook Pro 16 inch (2020) is ideaal voor jou als je:

 • Zware programma’s soepel moet laten werken;
 • Vaak lang en intensief bezig bent;
 • Het grootste scherm in een MacBook wilt;
 • Wilt genieten van het nieuwe Magic Keyboard.

Bekijk MacBook Pro


Vergelijk de technische specificaties

De meer technische specificaties hebben we voor je in een overzichtelijk schema gezet. Scroll naar rechts voor meer MacBook-modellen.


Alle MacBooks beschikken over dezelfde versie van macOS. Weet je voor welke MacBook je wilt gaan? Of wil je meer informatie over deze en andere Macs? Bekijk dan snel onze Mac-pagina.

Bekijk alle Mac-modellen