Terug naar overzicht

Welke iPhone past het beste bij mij

Welke iPhone past er bij mij?

Met de lancering van iPhone Xs en de iPhone Xs Max, is er nu nóg meer keuze bij het kopen van een iPhone. We begrijpen het goed als jij je afvraagt welke iPhone het beste voor jou is.
Om je op weg te helpen, vertellen we graag wat de verschillen zijn tussen de iPhone-modellen. Zo kun je straks met een gerust hart een nieuwe iPhone bestellen die bij je past. Op deze pagina ontdek je bijvoorbeeld het verschil tussen iPhone 7 en 8, of het verschil tussen iPhone X en Xs (Max). Ook vind je onderaan de pagina een overzicht met alle iPhone-specificaties.

Overzicht

Klik op een link hieronder om direct naar de iPhone van jouw keuze te gaan.


iPhone 7 (Plus)

iPhone 7 (Plus) zorgde voor veel gesprekken na aankondiging. Het design van het toestel is niet veel veranderd ten opzichte van iPhone 6s (Plus), maar er zijn wel een aantal baanbrekende veranderingen doorgevoerd. Zo had iPhone 7 (Plus) geen vertrouwde koptelefoon-aansluiting, maar werd de Lightning-aansluiting de hoofdaansluiting, veranderde de thuisknop in een sensor en werd iPhone 7 (Plus) IP67 spat-, water- en stofbestendig. Het geluid heeft ook een boost gekregen: met de nieuwe stereo speakers geniet je nog meer van muziek. Met de krachtige Apple A10-chip werd iPhone 6s (Plus) van de troon gestoten. De iPhone 7 Plus 12-MP iSight-camera kreeg twee lenzen en een verbetering in iOS voor het maken van portretfoto’s en optisch zoomen. Ook de kleuren van iPhone werden aangepast. Zo verdween het traditionele spacegrijs aan de achterzijde en kwamen zwart en gitzwart daarvoor in de plaats. Met iPhone 7 (Plus) surf je 14 uur op iPhone 7 en 21 uur op iPhone 7 Plus op 4G netwerk. Kijk zo waar je ook bent, jouw favoriete Netflix serie. iPhone 7 (Plus) is verkrijgbaar in 32 GB, 128 GB of 256 GB.

iPhone 7 (Plus) is geschikt voor jou als je:

 • alles wilt opslaan op iPhone (128 GB en 256 GB);
 • geen zorgen wilt maken over een spatje water;
 • graag prachtige foto’s maakt;
 • niet de allernieuwste iPhone wilt, maar wel een krachtige.
Bekijk iPhone 7 (Plus)

Welke iPhone past het beste bij mij

iPhone 8 (Plus)

Phone 8 (Plus) werd op 12 september 2017 aangekondigd samen met iPhone X. In vergelijking met zijn voorganger, iPhone 7 (Plus), zijn er kleine aanpassingen gedaan aan het toestel wat design betreft. Waar de achterkant van iPhone 7 (Plus) van aluminium is gemaakt, is de achterbehuizing van Apple iPhone 8 (Plus) van glas. Met iPhone 8 (Plus) doet draadloos opladen zijn intrede bij iPhone. Met de speciale Qi-lader (niet standaard meegeleverd) komen er geen kabels meer aan te pas.

Het nieuwe Retina HD True Tone-display past zijn witbalans automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat kleuren altijd natuurlijk overkomen.

Ook het beeldscherm is beter geworden. Het nieuwe Retina HD True Tone-display past zijn witbalans automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat kleuren altijd natuurlijk overkomen. Zo zien je foto’s of video's, die je hebt gemaakt met de verbeterde 12-MP camera, er nog mooier uit op beeld. De camera in iPhone 8 en 12-MP camera’s in iPhone 8 Plus beschikken over een grotere en snellere sensor, optische beeldstabilisatie voor foto’s en video’s en een vernieuwd kleurenfilter. Al deze nieuwe prestaties worden geleverd door de meest geavanceerde chip ooit: de Apple A11 Bionic-chip. Met iPhone 8 (Plus) surf je 14 uur op iPhone 8 en 21 uur op iPhone 8 Plus op 4G netwerk. Phone 8 (Plus) wordt geleverd in het goud, zilver en spacegrijs en zijn verkrijgbaar met 64 GB of 256 GB.

iPhone 8 (Plus) is geschikt voor jou als je:

 • graag prachtige foto’s maakt;
 • alles wilt opslaan op iPhone;
 • je geen zorgen wilt maken over een spatje water;
 • draadloos opladen voor jou dé oplossing is.
Bekijk iPhone 8 (Plus)

Welke iPhone past het beste bij mij

iPhone X: nieuw design, nieuwe features

In vergelijking tot de vele voorgangers is iPhone X flink veranderd in design. Zo is de lens 90 graden gedraaid, bestaat er geen thuisknop meer en loopt het Super Retina-display door tot alle randen, zodat de iOS-software zich verspreid over het gehele oppervlakte van iPhone. Ook iPhone X specs laten het hart van menig technologieliefhebber sneller kloppen.

Dit de eerste iPhone met een OLED-scherm. Dit zorgt voor een enorme contrastverhouding en adembenemende kleuren.

Zo is dit de eerste iPhone waar gebruik is gemaakt van een OLED-scherm. Dit zorgt voor een enorme contrastverhouding en adembenemende kleuren. Ook de camera’s hebben een boost gekregen. Zo is iPhone X de eerste die ontgrendeld kan worden met Face ID. Dit gebeurt door de 7-MP TrueDepth-camera, die de vormen van je gezicht kan uitlezen aan de hand van 30 duizend onzichtbare punten. Dit is ook terug te zien in het maken van portretfoto’s, want dit kan nu naast de 12-MP iSight-camera, ook met deze camera. De iSight-camera bevat nieuwe telelenzen en optische beeldstabilisatie voor prachtige foto’s en video's bij weinig licht. iPhone X maakt net als iPhone 8 (Plus) gebruik van de A11 Bionic-chip. Ook iPhone X is draadloos op te laden met de Qi-adapter (niet standaard meegeleverd). iPhone X laat jou 21 uur genieten van snel 4G netwerk. Kies voor iPhone X uit de kleuren spacegrijs en zilver. De opslagmogelijkheden zijn 64GB en 256GB.

iPhone X is geschikt voor jou als je:

 • graag de beste foto’s maakt;
 • alles wilt opslaan op iPhone (256GB);
 • draadloos opladen voor jou dé oplossing is;
 • een haarscherp beeldscherm belangrijk vindt;
Bekijk iPhone X

iPhone X


iPhone Xs: alles wat je van iPhone X gewend bent, maar dan beter.

In slechts een jaar tijd heeft iPhone X zich bewezen als een van de krachtigste smartphones, maar iPhone Xs legt de lat nu nóg hoger. Dat houdt in dat de iPhone Xs alles heeft wat zijn voorganger ook heeft – maar dan beter! Zo heeft ook de iPhone Xs geen fysieke thuisknop meer en werkt Face ID nu nóg beter dankzij de combinatie van de krachtige A12 Bionic-chip en realtime machine learning. Ook is iPhone Xs IP68-waterdicht, waardoor deze tot wel 30 minuten onder water kan blijven tot een diepte van 2 meter.

"De allerbeste iPhone? Dat is iPhone Xs!"

iPhone Xs heeft een 5,8-inch OLED Super Retina-display en heeft, net als zijn voorganger, een 12 megapixel dual camera-systeem aan de achterzijde. Toch is er een hoop veranderd en haalt de iPhone Xs echt het maximale uit de camera. Zo kun je met de nieuwe diepteregeling van iPhone Xs de scherptediepte aanpassen – zelfs wanneer je de foto al hebt gemaakt! Dankzij de verbeterde beeldsignaalprocessor (ISP) en de Neural Engine in de A12-chip, herkent de dual camera mensen, beweging en belichting. Zo maakt iPhone Xs bijvoorbeeld meerdere foto’s tegelijk en voegt hij deze samen in één foto, zodat je altijd de best mogelijke belichting en scherpte in jouw foto hebt. Dus voor de mooiste (vakantie)foto’s en haarscherpe 4K-video’s ga je voor de iPhone Xs. Dankzij de splinternieuwe A12-chip zijn er onwijs veel nieuwe mogelijkheden voor apps die gebruikmaken van AR (Augmented Reality). Zo kun je bijvoorbeeld met de nieuwe Measure-app van Apple realtime objecten of kamers opmeten en kun je de leukste AR-games spelen.

Overigens is iPhone Xs net als iPhone X en iPhone 8 (Plus) draadloos op te laden met een Qi-lader. Mocht je laatstgenoemde al hebben voor jouw iPhone 8 (Plus) of iPhone X, dan kun je deze ook gebruiken voor iPhone Xs. iPhone Xs is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De opslagmogelijkheden bestaan uit 64 GB, 256 GB en zelfs 512 GB!

iPhone Xs is geschikt voor jou als je:

 • de snelste en krachtigste iPhone wilt;
 • op zoek het beste display in een smartphone;
 • waanzinnig mooie foto’s wilt maken en deze graag nabewerkt;
 • Je alles wilt opslaan op iPhone (256GB);
 • veel opslagruimte (tot 512 GB) nodig hebt;
 • klaar wilt zijn voor een wereld met AR (Augmented Reality).
Bekijk iPhone X

iPhone Xs Max: het allergrootste display in een iPhone ooit

Word je gelukkig van alle bovenstaande informatie over iPhone Xs, maar wil je toch nog een groter scherm? Dat kan! Want naast iPhone Xs is er ook nog iPhone Xs Max. Deze heeft een 6,5-inch OLED Super Retina-display, oftewel het allergrootste display in een iPhone ooit! Met iPhone Xs Max kun je dus ultiem genieten van jouw favoriete films of series – waar je ook bent. Daarnaast is het scherm gemaakt van het sterkste glas dat ooit in een smartphone heeft gezeten. iPhone Xs Max is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De opslagmogelijkheden bestaan uit 64 GB, 256 GB en zelfs 512 GB!

iPhone Xs Max is geschikt voor jou als je:

 • graag films, series of streams wilt kijken op een groot display;
 • adembenemende foto’s wilt maken en deze graag nabewerkt;
 • veel opslagruimte (tot 512 GB) nodig hebt;
 • klaar wilt zijn voor een wereld met AR (Augmented Reality).
Bekijk iPhone Xs Max

iPhone Xs / Xs Max


iPhone Xr: Goedkoper dan iPhone Xs, maar net zo goed

Na iPhone X, Xs en Xs Max is er nu dan ook de iPhone Xr. Deze iPhone is, ten opzichte van zijn voorgangers, een stuk scherper geprijsd. Dat betekent niet automatisch dat hij minder goed is. Dit is de ideale iPhone als je niet per se behoefte hebt aan een Super Retina OLED-scherm en een dual camera-systeem. Daarmee hebben we meteen de grootste verschillen tussen iPhone Xr en de Xs benoemd. iPhone Xr heeft namelijk een 6,1 Liquid Retina LCD-scherm. Dat is inderdaad geen OLED, maar wél het mooiste LCD-scherm dat ooit in een iPhone heeft gezeten. De scherpte en het kleurbereik zullen op de iPhone Xr dus iets minder indrukwekkend zijn dan op de eerdergenoemde modellen. De positieve keerzijde is dat je er minder diep in de buidel voor hoeft te tasten!

"Hij komt namelijk niet in twee, niet drie, maar zés verschillende kleuren!"

Net als zijn grote broers is iPhone Xr uitgerust met een krachtige A12 Bionic-chip met Neural Engine. Dat houdt in dat het gebruik van apps en AR (Augmented Reality) ook razendsnel openen en efficiënt werken. Ook de 12 megapixelcamera met een diafragma van f/1.8 is aanwezig. Het enige verschil is dat deze iPhone geen extra telelens heeft. Zijn dat alle verschillen? Nou, er is nog één ding waar de iPhone Xr afwijkt ten opzichte van de andere iPhone X-modellen. Hij komt namelijk niet in twee, niet drie, maar zés verschillende kleuren: blauw, wit, zwart, geel, koraal en (PRODUCT) RED. Daarnaast is hij verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB, 128 GB en 256 GB.

iPhone Xr is geschikt voor jou als je:

 • Je minder wilt besteden aan een iPhone, maar wel klaar wilt zijn voor de toekomst;
 • Je graag foto’s maakt, maar niet de functionaliteiten van een telelens nodig hebt;
 • Je niet per se het allerbeste beeldscherm hoeft;
 • Je eens een keer een iPhone in het blauw (of andere kleur) wilt.
Lees meer over iPhone Xr

iPhone Xr


Alle iPhone modellen die hierboven  benoemd staan beschikken over dezelfde versie van iOS en zijn verkrijgbaar zonder abonnement. Na het lezen van deze informatie hopen we dat jij de beste iPhone hebt kunnen kiezen die bij jou past. Weet jij voor welke iPhone je gaat of wil je alle iPhones vergelijken, bekijk dan snel onze iPhone pagina.

Bekijk alle iPhone-modellen

Vorige generatie:

iPhone 6s (Plus)

iPhone 6s (Plus) is de opvolger van iPhone 6. Zoals we van Apple gewend zijn betekent dit dat er interne aanpassingen worden gemaakt aan iPhone. iPhone 6s (Plus) beschikt over een chip die een stuk sneller is dan zijn voorganger: de Apple A9-chip.

De grootste verandering was de introductie van 3D Touch. Dit maakt het scherm van iPhone 6s (Plus) drukgevoelig. Door harder op het beeldscherm te drukken in de iOS software, voer je op een snelle wijze extra functies uit.

De grootste verandering was de introductie van 3D Touch. Dit maakt het scherm van iPhone 6s (Plus) drukgevoelig. Door harder op het beeldscherm te drukken, voer je op een snelle wijze extra functies uit. Stel zo bijvoorbeeld direct een nieuwe e-mail op door harder op de Mail-app te drukken. Mocht je twijfelen tussen iPhone 6s en iPhone 6s Plus, dan hoeft dit bijna alleen maar aan het formaat te liggen. Het verschil tussen de twee formaten is de optische beeldstabilisatie en de hogere beeldscherm resolutie in iPhone 6s Plus. Zo maak je schitterende foto’s of een video met de 12-MP camera en zie je de kwaliteit direct terug op het beeldscherm. Met iPhone 6s (Plus) internet jij 14 uur (iPhone 6s) of 21 uur (iPhone 6s Plus) op jouw favoriete sociale media met 4G verbinding. iPhone 6s (Plus) is verkrijgbaar in 32GB en 128GB.

 • Je graag een snelle, betrouwbare telefoon hebt;
 • Je graag een traditionele koptelefoon-aansluiting hebt;
 • Je niet elk jaar het nieuwste van het nieuwste hoeft.
Bekijk iPhone 6s (Plus)