Terug naar overzicht

Welke iPhone past het beste bij mij

Welke iPhone past er bij mij?

Je wilt graag de verschillende modellen iPhone vergelijken, om zo de beste iPhone te kiezen die bij jou past. Met de lancering van iPhone 8 en de iPhone X, is er nog meer keuze bij het kopen van een iPhone. We begrijpen het goed als jij je afvraagt welke iPhone het beste voor jou is.
Om je op weg te helpen vertellen we graag wat de verschillen zijn tussen de iPhone modellen, zodat jij met een gerust hart een nieuwe iPhone kunt kiezen. Met behulp van deze pagina ontdek je bijvoorbeeld het verschil tussen iPhone 7 en 8, of het verschil tussen iPhone 8 en X. Onderaan de pagina vind je een overzicht met verschillen tussen iPhone specificaties.

Overzicht

Klik op een link hieronder om direct naar de iPhone van jouw keuze te gaan.


iPhone SE, klein maar krachtig.

iPhone 5s was jaren lang erg geliefd om zijn prestaties en formaat. Met de introductie van iPhone 6 verdween dit formaat echter van de markt. iPhone SE brengt dit formaat weer terug. Van buiten lijkt hij op iPhone 5s, maar van binnen is het net iPhone 6s. Deze betaalbare iPhone beschikt over dezelfde A9-chip en kan video opnemen in 4K-resolutie. Foto’s maak je met de prachtige 12-MP camera op iPhone SE. Met 4-inch is dit de kleinste telefoon van Apple. Surf 14 uur op 4G, zo geniet jij de hele dag van jouw iPhone. iPhone SE is verkrijgbaar in 32GB en 128GB.

iPhone SE is geschikt voor jou als:

 • Je een liefhebber bent van een compacte, lichte, telefoon;
 • Je graag een traditionele koptelefoon-aansluiting hebt;
 • Je niet elk jaar het nieuwste van het nieuwste hoeft.
Bekijk iPhone SE

Welke iPhone past het beste bij mij


iPhone 6s (Plus)

iPhone 6s (Plus) is de opvolger van iPhone 6. Zoals we van Apple gewend zijn betekent dit dat er interne aanpassingen worden gemaakt aan iPhone. iPhone 6s (Plus) beschikt over een chip die een stuk sneller is dan zijn voorganger: de Apple A9-chip.

De grootste verandering was de introductie van 3D Touch. Dit maakt het scherm van iPhone 6s (Plus) drukgevoelig. Door harder op het beeldscherm te drukken in de iOS software, voer je op een snelle wijze extra functies uit.

De grootste verandering was de introductie van 3D Touch. Dit maakt het scherm van iPhone 6s (Plus) drukgevoelig. Door harder op het beeldscherm te drukken, voer je op een snelle wijze extra functies uit. Stel zo bijvoorbeeld direct een nieuwe e-mail op door harder op de Mail-app te drukken. Mocht je twijfelen tussen iPhone 6s en iPhone 6s Plus, dan hoeft dit bijna alleen maar aan het formaat te liggen. Het verschil tussen de twee formaten is de optische beeldstabilisatie en de hogere beeldscherm resolutie in iPhone 6s Plus. Zo maak je schitterende foto’s of een video met de 12-MP camera en zie je de kwaliteit direct terug op het beeldscherm. Met iPhone 6s (Plus) internet jij 14 uur (iPhone 6s) of 21 uur (iPhone 6s Plus) op jouw favoriete sociale media met 4G verbinding. iPhone 6s (Plus) is verkrijgbaar in 32GB en 128GB.

 • Je graag een snelle, betrouwbare telefoon hebt;
 • Je graag een traditionele koptelefoon-aansluiting hebt;
 • Je niet elk jaar het nieuwste van het nieuwste hoeft.
Bekijk iPhone 6s (Plus)

iPhone 7 (Plus)

iPhone 7 (Plus) zorgde voor veel gesprekken na aankondiging. Het design van het toestel is niet veel veranderd ten opzichte van iPhone 6s (Plus), maar er zijn wel een aantal baanbrekende veranderingen doorgevoerd. Zo had iPhone 7 (Plus) geen vertrouwde koptelefoon-aansluiting, maar werd de Lightning-aansluiting de hoofdaansluiting, veranderde de thuisknop in een sensor en werd iPhone 7 (Plus) IP67 spat-, water- en stofbestendig. Het geluid heeft ook een boost gekregen: met de nieuwe stereo speakers geniet je nog meer van muziek. Met de krachtige Apple A10-chip werd iPhone 6s (Plus) van de troon gestoten. De iPhone 7 Plus 12-MP iSight-camera kreeg twee lenzen en een verbetering in iOS voor het maken van portretfoto’s en optisch zoomen. Ook de kleuren van iPhone werden aangepast. Zo verdween het traditionele spacegrijs aan de achterzijde en kwamen zwart en gitzwart daarvoor in de plaats. Met iPhone 7 (Plus) surf je 14 uur op iPhone 7 en 21 uur op iPhone 7 Plus op 4G netwerk. Kijk zo waar je ook bent, jouw favoriete Netflix serie. iPhone 7 (Plus) is verkrijgbaar in 32GB, 128GB of 256GB.

 • Je alles wilt opslaan op iPhone (128GB en 256GB);
 • Jij je geen zorgen wilt maken over een spatje water;
 • Je graag prachtige foto’s maakt;
 • Je niet de allernieuwste iPhone wilt, maar wel een krachtige.
Bekijk iPhone 7 (Plus)

Welke iPhone past het beste bij mij

iPhone 8 (Plus)

Phone 8 (Plus) werd op 12 september 2017 aangekondigd samen met (nog te verwachten) iPhone X. In vergelijking met zijn voorganger, iPhone 7 (Plus), zijn er kleine aanpassingen gedaan aan het toestel wat design betreft. Waar de achterkant van iPhone 7 (Plus) van aluminium is gemaakt, is de achterbehuizing van Apple iPhone 8 (Plus) van glas. Met iPhone 8 (Plus) doet draadloos opladen zijn intrede bij iPhone. Met de speciale Qi-lader (niet standaard meegeleverd) komen er geen kabels meer aan te pas.

Het nieuwe Retina HD True Tone-display past zijn witbalans automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat kleuren altijd natuurlijk overkomen.

Ook het beeldscherm is beter geworden. Het nieuwe Retina HD True Tone-display past zijn witbalans automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat kleuren altijd natuurlijk overkomen. Zo zien je foto’s of video's, die je hebt gemaakt met de verbeterde 12-MP camera, er nog mooier uit op beeld. De camera in iPhone 8 en 12-MP camera’s in iPhone 8 Plus beschikken over een grotere en snellere sensor, optische beeldstabilisatie voor foto’s en video’s en een vernieuwd kleurenfilter. Al deze nieuwe prestaties worden geleverd door de meest geavanceerde chip ooit: de Apple A11 Bionic-chip. Met iPhone 8 (Plus) surf je 14 uur op iPhone 8 en 21 uur op iPhone 8 Plus op 4G netwerk. Phone 8 (Plus) wordt geleverd in het goud, zilver en spacegrijs en zijn verkrijgbaar met 64GB of 256GB.

 • Je graag prachtige foto’s maakt;
 • Je alles wilt opslaan op iPhone;
 • Jij je geen zorgen wilt maken over een spatje water;
 • Draadloos opladen voor jou dé oplossing is.
Bekijk iPhone 8 (Plus)

Welke iPhone past het beste bij mij

iPhone X, nieuw design, nieuwe features

In vergelijking tot de vele voorgangers is iPhone X flink veranderd in design. Zo is de lens 90 graden gedraaid, bestaat er geen thuisknop meer en loopt het Super Retina-display door tot alle randen, zodat de iOS-software zich verspreid over het gehele oppervlakte van iPhone. Ook iPhone X specs laten het hart van menig technologieliefhebber sneller kloppen.

Zo is dit de eerste iPhone waar gebruik is gemaakt van een OLED-scherm. Dit zorgt voor een enorme contrastverhouding en adembenemende kleuren.

Zo is dit de eerste iPhone waar gebruik is gemaakt van een OLED-scherm. Dit zorgt voor een enorme contrastverhouding en adembenemende kleuren. Ook de camera’s hebben een boost gekregen. Zo is iPhone X de eerste die ontgrendeld kan worden met Face ID. Dit gebeurt door de 7-MP TrueDepth-camera, die de vormen van je gezicht kan uitlezen aan de hand van 30 duizend onzichtbare punten. Dit is ook terug te zien in het maken van portretfoto’s, want dit kan nu naast de 12-MP iSight-camera, ook met deze camera. Dankzij iOS 11 is het zelfs mogelijk om portretbelichting toe te passen voor nóg mooiere portretfoto’s. De iSight-camera bevat nieuwe telelenzen en optische beeldstabilisatie voor prachtige foto’s en video's bij weinig licht. iPhone X maakt net als iPhone 8 (Plus) gebruik van de A11 Bionic-chip. Ook iPhone X is draadloos op te laden met de Qi-adapter (niet standaard meegeleverd). iPhone X laat jou 21 uur genieten van snel 4G netwerk. Kies voor iPhone X uit de kleuren spacegrijs en zilver. De opslagmogelijkheden zijn 64GB en 256GB.

 • Je houdt van nieuwe technologie;
 • Je graag de beste foto’s maakt;
 • Het je handig lijkt om iPhone te ontgrendelen met je gezicht;
 • Je alles wilt opslaan op iPhone (256GB);
 • Draadloos opladen voor jou dé oplossing is;
 • Je een haarscherp beeldscherm belangrijk vindt;
Bekijk iPhone X

iPhone X


Alle iPhone modellen die hierboven  benoemd staan beschikken over dezelfde versie van iOS en zijn verkrijgbaar zonder abonnement. Na het lezen van deze informatie hopen we dat jij de beste iPhone hebt kunnen kiezen die bij jou past. Weet jij voor welke iPhone je gaat of wil je alle iPhones vergelijken, bekijk dan snel onze iPhone pagina. Of wil je liever alle iPhone specificaties nog eens naast elkaar zien, klik dan door naar de iPhone specificaties pagina.

Bekijk alle iPhone-modellenAlle iPhone specificaties