Terug naar overzicht

Welke iPad past het beste bij mij

Welke iPad past er bij mij?

iPad: heerlijk om mee op de bank te zitten, maar ook om mee te werken. iPad is er in verschillende soorten en maten, wat het lastig kan maken om te beslissen welke iPad het beste bij jou past. Ben jij op zoek naar een nieuwe iPad, maar weet je niet welke iPad jij moet kopen? We zetten de verschillen en voordelen van iedere iPad voor je op een rijtje, zodat jij met een gerust hart een keuze kunt maken.

Overzicht

Tik of klik op een link hieronder om direct naar de iPad van jouw keuze te gaan.


iPad (2018)

iPad (2018) biedt jou hedendaagse technologie, in een bekende iPad Air behuizing. iPad (2017) maakte gebruik van de Apple A9-chip, iPad (2018) beschikt over de Apple A10-chip. iPad kan door iedereen gebruikt worden. Of je nu iPad voor school nodig hebt, hem mee moet nemen naar werk of hem gewoon thuis wilt gebruiken, het kan allemaal.

Deze krachtige chip in iPad laat jou al jouw werkzaamheden op topsnelheid uitvoeren. Dit maakt het switchen tussen apps, tekenen, werken of het gebruiken van AR-kit met iPad nog makkelijker. Waar het voorheen alleen mogelijk was om Apple Pencil te gebruiken bij iPad Pro, kun je dit nu ook doen met iPad (2018).

Met Apple Pencil maak je onder anderen prachtige tekeningen, aantekeningen in een document of bewerk je jouw mooiste foto’s. iPad (2018) is verkrijgbaar met 32GB of 128GB.

iPad is geschikt voor jou als:

 • Je graag met de nieuwste technologie werkt, maar geen groot budget hebt;
 • Je met Apple Pencil wilt werken;
 • Je het normale iPad-formaat prettig vindt om mee te werken.
Bekijk iPad (2018)

Welke iPad past het beste bij mij


iPad Air

iPad Air is een van de grootste en krachtigste iPads die momenteel verkrijgbaar is. Met een krachtige A12 Bionic-chip met Neural Engine en een kraakhelder Retina-display van 10,5-inch met TrueTone-technologie, is dit de ultieme iPad voor het kijken van films of series in hoge resolutie. En omdat het display ook voorzien is van antifeflectiecoating, kun je hem ook lekker in de tuin gebruiken wanneer de zon hoog aan de hemel staat.

Dankzij de krachtige performance in iPad Air, draait hij overigens zijn hand niet om voor zware apps die bijvoorbeeld gebruikmaken van augmented reality (AR). Nog veel leuker is dat laatstgenoemde ook gecombineerd kan worden met de leukste AR-games! En net als bij alle andere recente iPad-modellen, kun je op iPad Air (2019) ook de eerste generatie Apple Pencil gebruiken. Kortom, wil je een krachtige iPad maar is de performance van het Pro-model nét iets te veel van het goede, dan is iPad Air de ultieme oplossing!

iPad Air is geschikt voor jou als:

 • Je een krachtige iPad wilt maar het Pro-model net even te duur is.
 • Je apps wilt gebruiken met augmented reality.
 • Je veel op iPad wilt kunnen opslaan.
 • Je ook in de zon naar films of series wilt kijken.
Bekijk iPad Air

Welke iPad past het beste bij mij


iPad Pro 11-inch en 12,9-inch

Met iPad Pro laat jij al jouw ideeën tot leven komen en met een 11-inch of 12,9-inch Liquid Retina-display heb je alle ruimte om aan het werk te gaan. In combinatie met de Apple Pencil maak je de mooiste designs of maak je tijdens presentaties een reeks van aantekeningen in een handomdraai. Maar iPad Pro gebruik je ook om een spannende film te kijken of een goed boek te lezen. Voeg het Apple Smart Keyboard eraan toe en je kunt jouw iPad Pro zelfs gebruiken als complete vervanging van een computer. Sterker nog, dankzij de superkrachtige A12X Bionic-processor heeft iPad Pro méér rekenkracht dan de meeste notebooks (en zelfs sommige Macs)! iPad Pro is overigens ook de enige iPad die beschikt over vier speakers die het mooiste stereogeluid produceren. Zet bijvoorbeeld tijdens het koken jouw favoriete serie aan of zet een energieke playlist op tijdens het sporten.

Een ander voordeel van de beeldschermen van iPad Pro is de anti-reflectiecoating en True Tone. Hiermee ga jij lekker in de tuin zitten en kun je, ondanks het felle zonlicht, nog steeds alles tot in de kleinste details op het scherm zien. Met meerdere opslagcapaciteiten van 64 GB tot en met 1 TB heb je genoeg geheugen om alles op te kunnen slaan. iPad Pro is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs en zilver.

iPad Pro is geschikt voor jou als:

 • Je een groot beeldscherm fijn vindt.
 • Je graag met Apple Pencil wilt werken.
 • Je met grafische programma's op iPad wilt werken.
 • Je graag jouw computer vervangt voor een iPad.
 • Veel geheugen belangrijk voor je is.
 • Je goed geluid uit iPad belangrijk vindt.
Bekijk iPad Pro 11-inch Bekijk iPad Pro 12,9-inch

Welke iPad past het beste bij mij


iPad Pro 10,5-inch

Met iPad Pro doe je alles wat je nu al doet, nóg beter. Je zou iPad Pro kunnen zien als een complete vervanging van een computer. Met de super krachtige Apple A10X-chip laat jij al jouw ideeën tot leven komen en met een 10,5-inch of 12,9-inch beeldscherm heb je alle ruimte om aan het werk te gaan. Gebruik iPad Pro voor werk maar neem hem ook mee naar bed om jouw favoriete serie te streamen of een goed boek te lezen via iBooks. iPad Pro is de enige iPad die beschikt over vier speakers, waardoor stereo geluid in iPad mogelijk wordt gemaakt. Zet zo bijvoorbeeld tijdens het koken jouw favoriete playlist aan, om de keuken te vullen met muziek uit iPad Pro.

Een ander voordeel van de beeldschermen van iPad Pro is de anti-reflectiecoating en True Tone. Hiermee ga jij lekker in de tuin zitten, zonder Het geheugen stelt je in staat om alles op te kunnen slaan. iPad Pro is verkrijgbaar met 64GB, 256GB of 512GB.

iPad Pro is geschikt voor jou als:

 • Je een groot beeldscherm fijn vindt;
 • Je graag met Apple Pencil zou willen werken;
 • Je met grafische programma's op iPad wilt kunnen werken;
 • Je graag jouw computer vervangt voor een iPad;
 • Veel geheugen belangrijk voor je is;
 • Je goed geluid uit iPad belangrijk vindt.
Bekijk iPad Pro 10,5-inch

Welke iPad past het beste bij mij


iPad mini (2019)

iPad mini (2019) doet zijn naam eer aan. Met een schermafmeting van 7,9-inch is dit namelijk de kleinst verkrijgbare iPad. Met een gewicht van slechts 300 gram neem jij hem overal mee naartoe zonder daar erg in te hebben. Alles aan deze iPad is klein, behàlve de prestaties! In vergelijking tot de vorige mini-modellen is deze mini het krachtigste van allemaal.

De superkrachtige Apple A12 Bionic-chip met Neural Engine, het Retina-display met TrueTone-technologie en tot wel 256 GB opslaggeheugen, geven jou de ultieme beleving – waar je ook bent. Zo werk je in verschillende documenten, neem je nog één keer een samenvatting door of zet je jouw favoriete serie op in de trein. En voor het eerst kun je Apple Pencil (1e generatie) nu ook gebruiken op iPad mini!

iPad mini is geschikt voor jou als:

 • Je iPad graag vervoert in een kleinere tas.
 • Je de voorkeur geeft aan schetsen of tekenen op een klein apparaat.
 • Gewicht belangrijk is voor je.
 • Je veel op iPad wilt kunnen opslaan.
 • Je ook in de zon wilt kunnen werken met iPad.
Bekijk iPad mini

Welke iPad past het beste bij mij


Alle types iPad die hierboven benoemd worden beschikken over dezelfde versie van iOS. We hopen dat je met behulp van dit blog jouw keuze hebt kunnen maken. Benieuwd naar de precieze verschillen in de specificaties van de verschillende typen iPad? Dit kun je terugvinden in onderstaande vergelijkingstabel.

Vergelijken

Mocht je exact willen weten wat de verschillen in specificaties zijn tussen alle typen iPad, kijk dan hieronder in de vergelijkingstabel voor iPad.


De volgende generaties iPad zijn niet meer langer leverbaar:

iPad mini 4

iPad mini 4 doet zijn naam eer aan. Met een afmeting van 7,9-inch is dit de kleinste iPad. Het gewicht van 299 gram zorgt ervoor dat jij hem overal mee naartoe kunt nemen zonder daar erg in te hebben. Alles aan deze iPad is klein, behalve de prestaties. In vergelijking tot de vorige mini-modellen is deze mini het krachtigste van allemaal.

De Apple A8-chip, het Retina-display met anti-reflectiecoating en 128GB opslag geven jou de ultieme beleving, waar je ook bent. Zo werk je in verschillende documenten, neem je nog één keer een samenvatting door of zet je jouw favoriete serie op in de trein.

Let op: iPad mini 4 is de enige iPad die geen ondersteuning biedt voor Apple Pencil.

iPad mini 4 is geschikt voor jou als:

 • Je iPad graag vervoert in een kleinere tas;
 • Je werken met een kleiner apparaat fijn vindt;
 • Als gewicht belangrijk is voor je;
 • Je veel op iPad wilt kunnen opslaan;
 • Je ook in de zon wilt kunnen werken met iPad.
Bekijk iPad mini

Welke iPad past het beste bij mij