Terug naar overzicht

Welke iPad past het best bij mij?

Welke iPad past bij mij?

Lekker op de bank een filmpje kijken? Even snel een mailtje versturen? Of uitgebreid tekenen en schilderen? Het kan allemaal op iPad. iPad komt in verschillende soorten en maten. Maar welke is het meest geschikt voor jou? Om je te helpen leggen we je hier uit wat de belangrijkste verschillen en voordelen zijn.

Overzicht

Klik op een van de links om snel te beginnen:


Welke iPad past bij mij?

iPad (2019) – dagelijkse taken worden een eitje

Check jij vaak je mail? Speel je veel spelletjes? Of ben je niet van het internet af te slaan? Dan is iPad (2019) de perfecte keuze voor jou. Met een 10,2-inch Retina Display heb je zelfs een iPad in een geweldige prijsklasse. iPad (2019) ondersteunt Apple Pencil 1. Met Apple Pencil maak je handgeschreven notities of hier en daar een tekening. Je verbindt ‘m makkelijk via de Lightning-poort aan de onderkant van je iPad (2019). En ook ideaal: hij wordt dan meteen opgeladen.

“iPad is een sterk en stabiel apparaat zonder al te veel poespas”

iPad (2019) doet wat-ie moet doen. Het is een sterk en stabiel apparaat zonder al te veel poespas. Ideaal voor eenvoudige dagelijkse werkzaamheden als bankzaken regelen, mailtjes versturen en Wordfeud spelen met je beste vrienden. Als je van plan bent om zware grafische programma’s of games te spelen, kun je beter nog even verder lezen. Bij iPad (2019) kies je uit 32GB of 128GB opslag en met de 8-megapixelcamera maak je mooie foto’s. iPad (2019) ontgrendelen? Leg dan je vinger op de Touch-ID en je bent klaar om aan de slag te gaan. Ook kun je meerdere vingers registreren voor het hele gezin. Werkt iemand toevallig graag met muis en toetsenbord? Dan zijn deze draadloos aan te sluiten.

iPad is het voor jou als je:

 • Het basismodel iPad zoekt;
 • Alleen eenvoudige dagelijkse bezigheden uitvoert;
 • Wilt genieten van een mooi 10,2-inch Retina-display;
 • Niet de hoofdprijs wilt betalen voor je nieuwe iPad.

Bekijk iPad (2019)


Welke iPad past bij mij?

iPad Pro (2020) – het grafische paradepaardje

Maak je tekeningen of schilderijen? Produceer je je eigen muziek? Of ben je op zoek naar een vervanger voor je laptop? Met iPad Pro heb je een zeer veelzijdig apparaat in huis. Door de A12Z Bionic-chip komt iPad Pro van alle iPads het dichtst in de buurt van een volwaardige laptop. Zo is het werken met grote en uitgebreide programma’s een peulenschil. Om alles nog makkelijker te maken ontgrendel je iPad Pro nu eenvoudig met Face-ID, een feature die we kennen van iPhones. Je kijkt simpelweg naar je iPad Pro en hij wordt direct ontgrendeld. Doordat je meerdere gezichten kunt registreren, kan het hele gezin genieten van iPad Pro.

“iPad Pro is hét platform voor de grafische gebruiker”

Met iPad Pro heb je een perfecte tablet in huis voor grafische en veeleisende programma’s. Het is dan ook hét platform voor de grafische gebruiker. Schilderen met ProCreate? Of ga je met GarageBand aan de slag? Voor iPad Pro is dit dagelijkse kost. Ideaal is dat je Apple Pencil 2 kunt gebruiken. Deze Pencil is speciaal ontwikkeld voor iPad Pro en afgewerkt als een echt potlood. Zo is het teken- en schildergevoel dus nog natuurgetrouwer. Om je Apple Pencil op te laden verbind je ‘m via de magnetische strip eenvoudig aan de zijkant van je iPad Pro. Zo kun je ‘m ook makkelijk meenemen.

iPad Pro is de beste iPad voor jou als je:

 • Veel grafische en zware programma’s gebruikt;
 • Op zoek bent naar een laptopvervanger;
 • Wilt kunnen kiezen uit twee grote formaten (11 inch en 12,9 inch);
 • De beste combinatie van iPad en Apple Pencil wilt.

Bekijk iPad Pro (2020)


Welke iPad past bij mij?

iPad Air (2019) – voor wie geen genoegen neemt met gewoon

Wil je meer dan het basismodel iPad biedt? Maar hoef je ook niet alle technische snufjes van het meest geavanceerde model? Dan moet je iPad Air hebben. iPad Air is een ijzersterk platform. De krant lezen en een spelletje spelen? Urenlang netflixen? Maar ook foto’s en video’s bewerken? iPad Air is een meester in variatie. Dankzij zijn snelheid en kracht zit iPad Air precies tussen iPad (2019) en iPad Pro in. Je kiest iPad Air wanneer je veel varieert tussen basis- en zware taken. Handig als je een apparaat zoekt voor thuisgebruik én werk.

“iPad Air is een meester in variatie”

Geen laptop bij de hand? Pak dan iPad Air erbij! Je verbindt iPad Aireenvoudig en draadloos met een muis en toetsenbord. Of je bedient ‘m met Apple Pencil 1, heel handig als je met je vinger niet precies genoeg kunt werken. Je bent zo aan de slag met al je dagelijkse taken! Begin je met schilderen? Of begin je aan jouw eerste boek? Het kan allemaal met iPad Air. Wat je ook doet, je geniet van een 10,5 inch Retina-display in een extreem lichte iPad. iPad Air weegt namelijk maar 456 gram. Dat is zelfs iets minder dan de kleinere iPad 10,2 inch - deze weegt 483 gram.

Je weet dat iPad Air perfect voor je is als je:

 • Een handzame, maar ook krachtige iPad wilt;
 • Wilt genieten van een 10,5 inch Retina-display;
 • Varieert tussen verschillende soorten taken;
 • Eigenlijk gewoon het beste van iPad en iPad Pro wilt combineren in een gouden middenweg.

Bekijk iPad Air (2019)


Welke iPad past bij mij?

iPad mini (2019) – compact en krachtig

Met een 7,9-inch scherm is iPad mini de meest compacte iPad. Dat neemt niet weg dat iPad mini zeer goed presteert. iPad mini is namelijk net zo krachtig als zijn grotere vriend, iPad Air. Ben jij op zoek naar een alleskunner die je makkelijk meeneemt? Dan is iPad mini de beste keuze. Je kunt iPad mini verbinden met Apple Pencil 1 en draadloze apparatuur zoals een toetsenbord en muis. In de trein, je favoriete koffietentje of gewoon lekker thuis: je hebt nu altijd een perfecte iPad bij je, die je bovendien bijna in je broekzak kunt stoppen.iPad miniweegt maar 300 gram, waardoor het de lichtste iPad ooit is.

“iPad mini kun je zien als kleinere versie van iPad Air”

Op iPad mini kun je, net als op iPad Air, goed afwisselen tussen basis- en zware taken, maar dan op een veel compacter scherm. Door de ondersteuning van Apple Pencil 1 wordt aantekeningen maken bijvoorbeeld een fluitje van een cent. Krijg je onderweg opeens een goed idee? Pak je iPad mini en Apple Pencil 1 erbij en schrijven maar! iPad mini is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, goud en zilver en de opslagmogelijkheden zijn 64GB en 256GB. Voor iedereen is er een perfect configuratie. Maak je veel tekeningen en notities? Kies dan voor 256GB opslag. Heb je niet zoveel nodig? Kies dan voor 64GB.

iPad mini is geschikt voor jou als je:

 • De meest compacte iPad wilt;
 • De iPad wilt die je het makkelijkst meeneemt;
 • Toch ook een zeer krachtige iPad wilt;
 • Gevarieerd wilt werken op een niet al te groot scherm.

Bekijk iPad mini (2019)


Vergelijk de technische specificaties

Benieuwd naar de precieze verschillen in de specificaties van de verschillende typen iPad? Dit kun je terugvinden in onderstaande vergelijkingstabel. Scroll naar rechts voor meer iPad-modellen.

[tabel]


Al een idee welke je wilt hebben? Of wil je gewoon nog even alle modellen bekijken? Ga dan naar onze iPad-pagina, daar staan ze allemaal voor je klaar!

Bekijk alle iPad-modellen