Terug naar overzicht

Welke iMac past het beste bij mij?

Welke iMac past er bij mij?

iMac is dé alles-in-een desktop computer van Apple. Met zijn flinterdunne design is het een lust voor het oog en een plezierig apparaat om mee te werken. Of je nu werkt met de meest uitdagende programma’s of gewoonweg wilt genieten van een goede film, iMac staat altijd voor je klaar. iMac is er in verschillende maten en capaciteiten, wat het lastig kan maken om te achterhalen welke iMac bij jou en jouw wensen past. We helpen je daarom graag bij het kiezen van de juiste iMac, door je precies te vertellen wat de verschillen zijn.

Overzicht

Tik of klik op een link hieronder om direct naar de iMac van jouw keuze te gaan.


iMac 21,5-inch, het perfecte instapmodel

De eerste 21,5-inch iMac deed zijn introductie in 2009, en is sinds dien nog steeds erg geliefd. Ben jij op zoek naar jouw eerste iMac en ben je niet van plan zwaar grafisch werk te verrichten op iMac? Dan is dit type wat voor jou!

iMac 21,5-inch is de enige iMac zonder Retina-display maar dit doet niet onder voor zijn prestaties. De alles in een desktop is ideaal voor het aanmaken van documenten, foto’s bewaren en eindeloos op het internet surfen. iMac wordt standaard geleverd met het Magic Keyboard 2 en Magic Mouse 2, zodat je direct aan het werk kan. Het kleinere design van iMac past gemakkelijk op jouw bureau of eettafel zonder teveel ruimte in te nemen.

"Deze iMac is ideaal voor beginnende iMac-gebruikers die iMac niet gaan gebruiken voor zware taken"

iMac 21,5-inch is standaard verkrijgbaar met een 2,3 GHz dual-core Intel Core i5 processor van de zevende generatie, een Intel Iris Plus Graphics 640 grafische kaart, 8GB werkgeheugen en 1TB HDD, maar is ook te configureren tot een Fusion Drive van 1TB of SSD van 256GB en 16GB werkgeheugen.

Let op: bij dit type iMac kies je vanaf het begin de inhoud. Onderdelen zijn later niet meer te veranderen of uit te breiden.

iMac 21,5-inch is geschikt voor jou als:

 • Je ook tevreden bent met een non Retina-display;
 • Je graag jouw dagelijkste werkzaamheden wilt uitvoeren op een snelle, krachtige all-in-one desktop;
 • Je niet werkt met extreem zware grafische programma’s;
 • Je niet de behoefte hebt om het werkgeheugen uit te breiden in de toekomst;
 • Je het fijn vindt om achter een wat kleiner beeldscherm te werken.
Bekijk alle iMac 21,5-inch

Welke iMac past het beste bij mij?


iMac 21,5-inch 4K, klein maar krachtig

Foto’s en video’s bewerken, grafische programma’s gebruiken, eindeloos tekstverwerken of een goede film kijken: het kan allemaal met iMac 21,5-inch 4K. Dankzij het prachtige 4K beeldscherm komen alle kleuren nog beter tot zijn recht.

In tegenstelling tot het andere 21,5-inch model biedt deze iMac meerdere opslagcapaciteiten, zodat jij al jouw documenten en foto’s kwijt kunt op het snelle Fusion Drive geheugen van iMac.

iMac 21,5-inch 4K is standaard verkrijgbaar met een 3,0 GHz quad-core Intel Core i5, 1TB HDD, 8GB werkgeheugen en een Radeon Pro 555 met 2GB VRAM grafische kaart. Dit type iMac is uit te breiden tot een 3,6 GHz quad-core Intel Core i7, Fusion Drive van 1TB of 512GB SSD, 32GB werkgeheugen en een Radeon Pro 560 met 4GB VRAM.

Let op: bij dit type iMac kies je vanaf het begin de inhoud. Onderdelen zijn later niet meer te veranderen of uit te breiden.

iMac 21,5-inch 4K is geschikt voor jou als:

 • Een beeldscherm met een hoog contrast belangrijk is voor je;
 • Je grafisch of alledaagse werkzaamheden verricht;
 • Je het fijn vindt om achter een wat kleiner beeldscherm te werken;
 • Je niet de behoefte hebt om het werkgeheugen uit te breiden in de toekomst.
Bekijk alle iMac 21,5-inch 4K

Welke iMac past het beste bij mij?


iMac 27-inch 5K, grootse prestaties op een groot beeldscherm

iMac 27-inch is een van de grotere modellen van iMac en beschikt over een prachtig 5K-display, dat tot wel één miljard kleuren weergeeft. Zo waan je tijdens het bekijken van je foto’s weer helemaal terug op je laatste vakantiebestemming. Dankzij het formaat en de kracht van iMac 27-inch heb jij alle ruimte die je nodig hebt om optimaal te kunnen werken. Multitask tussen verschillende grafische programma’s, zet je favoriete Apple-programma’s in Split View of koppel meerdere schermen aan voor een nóg uitgebreidere werkplek.

Het werkgeheugen van iMac 27-inch is na aankoop nog uit te breiden dankzij de werkgeheugen-sleuven die zich aan de achterkant van iMac bevinden. Dit bevordert op lange termijn de levensduur en de snelheid van jouw 27-inch iMac!

"De iMac 27-inch 5K beschikt over een prachtig 5K-display, dat tot wel één miljard kleuren weergeeft"

iMac 27-inch is standaard verkrijgbaar met een 3,4 GHz quad-core-Intel Core i5, 8GB werkgeheugen, een Fusion Drive van 1TB en een Radeon Pro 570 met 4GB VRAM grafische kaart. Dit type iMac is te configureren tot 4,2 GHz quad-core Intel Core i7, 64GB werkgeheugen, een Fusion Drive van 3TB of 2TB SSD en een Radeon Pro 580 met 8GB VRAM.

iMac 27-inch 5K is geschikt voor jou als:

 • Je graag werkt met een groot beeldscherm;
 • Een beeldscherm met een hoge resolutie belangrijk voor jou is;
 • Je graag de optie behoudt om het werkgeheugen uit te breiden in de toekomst;
 • Je veel opslag nodig hebt in jouw iMac.
Bekijk alle iMac 27-inch 5K

Welke iMac past het beste bij mij?


iMac Pro, power voor de Pro

Van video-editors en 3D-animators tot scheikundigen en thuisgebruikers, het maakt niet uit wie je bent en wat je met iMac Pro wilt doen: de mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos. Dit kan dankzij de ongelofelijke specificaties van iMac Pro. Nog nooit was een iMac zó snel en krachtig. Met deze iMac leun je achterover en heb je binnen een mum van tijd alles gedaan wat je wilde doen op het haarscherpe 5K Retina-display. Dit is de ideale Mac om te ontdekken wat jij met iMac wilt doen. Met iMac Pro heb jij de kans om je te ontwikkelen tot een ware professional.

iMac Pro is de eerste iMac die verkrijgbaar is in de kleur spacegrijs. Dit maakt hem niet alleen een genot voor het oog, maar ook fantastisch om mee te werken.

"Nog nooit was een iMac zó snel en krachtig"

iMac Pro is standaard verkrijgbaar met een 8-core 3,2 GHz Intel Xeon W, 32GB werkgeheugen, 1TB SSD-opslag en een Radeon Pro Vega 56 grafische processor met 8GB HMB2-geheugen. iMac Pro is te configureren tot een 18-core 2,3 GHz Intel Xeon W, 128GB werkgeheugen, 4TB SSD-geheugen en een Radeon Pro Vega 64 grafische processor met 16GB HBM2-geheugen.

Tevens worden de bijbehorende accessoires ook allemaal in de kleur spacegrijs geleverd, exclusief voor iMac Pro.

iMac Pro is geschikt voor jou als:

 • Je jouw dagelijkse werkzaamheden of zwaarste grafische werk wilt uitvoeren op iMac;
 • Je op zoek bent naar een all-in-one werkstation met veel kracht;
 • Je iMac graag uitbreidt met de beste specificaties die er te krijgen zijn;
 • Je veel opslag nodig hebt voor al je documenten;
 • Je graag de optie behoudt om het werkgeheugen uit te breiden in de toekomst;
 • Je graag werkt op een groot beeldscherm met 5K resolutie.
Bekijk alle iMac Pro

Welke iMac past het beste bij mij?


Alle typen iMac die hierboven benoemd staan beschikken over dezelfde versie van macOS. Na het lezen van dit blog hopen we dat jij hebt kunnen kiezen voor het type iMac dat bij jou past. Weet jij al voor welke iMac jij gaat of wil je meer informatie, bekijk dan snel onze iMac-pagina.

Vergelijken

Mocht je exact willen weten wat de verschillen in specificaties zijn tussen alle typen iMac, kijk dan hieronder in de vergelijkingstabel voor iMac.