Terug naar overzicht

Slimme sensoren

  1. 1
  2. 2

  1. 1
  2. 2

Slimme sensoren kopen bij Amac

Bekijk en vergelijk alle slimme sensoren. Bestel jouw model en krijg standaard 3 jaar consumentengarantie. Jouw slimme sensor wordt gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 50 stores.

Veranderingen waarnemen

Met een slimme sensor komt jouw huis tot leven. Een slimme sensor neemt een of meerdere van de volgende veranderingen waar: beweging, geluid, temperatuur, luchtvochtigheid, energieverbruik en lichtsterkte. Wanneer dit gebeurt, wordt er vervolgens een melding naar jouw iPhone, iPad of Apple Watch gestuurd. Ook kan de sensor opdracht geven aan het basisstation of een verbonden accessoire, om automatisch zaken te regelen in jouw woning.

Van slimme thermostaat tot bewegingssensor

Onder slimme sensoren vallen diverse producten. Een bewegingssensor neemt beweging waar in een door jou gekozen ruimte (voor het automatisch in- of uitschakelen van verlichting, het bewaken van je bezittingen of een rookmelder die je vroegtijdig waarschuwt bij een ontwikkelende brand). Een raam- of deursensor vertelt je of een deur of raam open of dicht is. Zo ben je beter op de hoogte van wat er speelt in en rondom jouw huis. De temperatuur op een handige manier regelen doe je met een draadloze thermostaat (voor binnen of buiten), slimme radiatorknoppen of aircobediening. Je bedient ze via een app op afstand. Zo verwarm je het huis als je naar huis komt en koelt jouw huis af terwijl jij op weg naar werkt bent. Wifi thermostaten, radiatorknoppen en airco bevatten een modulerende functie. Deze functie kan de ketel op verschillende standen laten branden. Bij de modulerende thermostaat wordt daardoor de temperatuurregeling zeer nauwkeurig gemeten en wordt de warmte van de ketel aangepast aan jouw warmtebehoefte. Met een slimme stekker kun je elk apparaat in huis aanzetten, simpelweg door je eigen stem te gebruiken en het te vragen aan Siri. Daarnaast kun je ook het energieverbruik van apparaten in huis bijhouden.

Bestuur met wifi via Apple HomeKit

Fabrikanten kunnen HomeKit inbouwen in hun producten en apps. Het is mogelijk om slimme sensoren van diverse fabrikanten te combineren, zolang ze maar HomeKit ondersteunen. Vervolgens zijn de apparaten los te besturen via de app van de fabrikant, of bedien en beheer je alle apparaten tegelijk vanuit de Woning-app. Zo geef je hier per ruimte aan welk apparaat aan, of juist uit moet staan.