Amac Onderwijs instructievideo’s

Amac Onderwijs instructievideo’s

Handige instructies, praktische tips en trucs

Apple-producten zitten vol handigheidjes en oplossingen. Deze trucjes maken het werken op Mac, iPad en iPhone nog makkelijker en jou productiever. Sommige functies zijn direct duidelijk, andere zitten meer verborgen. Om deze laatste ook te ontdekken, hebben wij een aantal korte video’s voor je gemaakt. Je kunt er direct mee aan de slag!

Geïnteresseerd in tips voor het onderwijs? Bezoek dan Amac Onderwijs, onze website speciaal voor het onderwijs.

Werken met 2 apps naast elkaar

In iPadOS kun je makkelijk multitasken. Door twee apps naast elkaar te gebruiken, kun je eenvoudig tekst, afbeeldingen en andere elementen van de ene naar de andere app kopiëren.

Aantekeningen maken op een afbeelding

Iets op je foto omcirkelen, tekenen, schrijven of highlighten? Geen probleem, het kan allemaal en het is ook nog eens heel eenvoudig! Het gaat wel het best met Apple Pencil, maar met je vingers kan natuurlijk ook.

Een PDF van een hele website maken

Een screenshot maken, dat kennen we wel. Maar wist je dat je ook een paginavullende kopie kunt maken in PDF? Je kunt er vervolgens aantekeningen in maken of de PDF delen, en de teksten blijven ook nog eens gewoon te selecteren en kopiëren.

Meer dan tekst toevoegen aan Pages

Pages is veel meer dan een tekstverwerkingsprogramma. Natuurlijk kun je foto’s toevoegen aan een document, maar daar houdt het niet bij op. Het is net zo makkelijk om video’s en gesproken tekst in te voegen. Zo maak je van je Pages-document een multimedia-document.

Numbers gebruiken om opdrachten te structureren

Numbers is niet alleen voor grafieken en tabellen. Dankzij de handige tabbladen kun je opdrachten in stappen aanbieden. Zo maak je opdrachten duidelijk en overzichtelijk.

Documenten digitaliseren met Bestanden

Maak je altijd foto’s om fysieke bestanden op te slaan? Best veel moeite voor best karig resultaat. Dat kan beter! In de Bestanden-app vind je een scanner, waarmee je je documenten snel kunt digitaliseren.

Videoschermopnames maken met iPad

Zelf ook dit soort handige filmpjes maken? Op iPad zijn videoschermopnames eenvoudig te maken. Zo maak je informatie effectief makkelijk aanschouwelijk in een instructiefilmpje.

Samenwerken in Pages, Numbers en Keynote

In de gratis iWork-apps Pages, Numbers en Keynote kun je makkelijk met anderen in één document samenwerken. Je kunt precies zien wat de anderen aan het doen zijn, om elkaar niet in de weg te zitten. Zorg wel dat iCloud op je apparaat werkt!

Je iPad-toetsenbord aan jouw voorkeuren aanpassen

Het toetsenbord op iPad zit weleens in de weg. Of soms is het gewoon handiger om met één hand te typen. Gelukkig kun je het toetsenbord aan je eigen voorkeuren aanpassen. Je deelt ‘m bijvoorbeeld makkelijk in tweeën of je versleept ‘m zo naar een andere plek.

De autocue-functie in Pages gebruiken

Presentatoren leren hun teksten niet uit het hoofd. Ze hoeven hun teksten niet te onthouden, want ze gebruiken een autocue. Teksten worden op de camera in een bepaalde snelheid afgespeeld. Deze functie zit ook in Pages. Dus selfie-camera aan, autocue aan en jouw reportage kan beginnen!